Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 088
  • 582
  •   1
Отговори
# 315
Честно казано на око го направих, но се надявам да се включи още някой с опит да каже, давам по 2-3 глътки само няколко пъти на ден.
За витамин Д давам Вигантол 2 капки.

# 316
  • София
За чая против колики:
Чай (анасон, кориандър, резене, копър) по 1 чаена лъжичка от билките се смесва на сухо. 1/2 чаена л от тази смес ври 1-2 мин в 300 мл вода и след това кисне( около час). Прецежда се много добре и се дава на бебето по няколко глътки(повече няма да иска) преди всяко хранене.

Мамите от София, доволни от педиатъра си, може ли да ги споделите. 🙂

# 317
Здравейте мамии, искам да Ви питам дали давате капки витамин Д на малчуганите!?
Тъй като на нас не са ни изписани, единствено капки при наличие на колики и вит К еднократно на 30ден.

На мен тук ми казаха Вит Д от първия ден, не се изписа, взимам го свободно.

# 318
Аз давам Вигантол. На първото дете също него давах. Нашата педиатърка смята, че е най-изпитан във времето.

# 319
  • Варна
За температурата вкъщи, каквото ви е комфортно, като цяло всичко за бебето трябва да е на този принцип, а не на това, че някой е казал колко, какво и как, но с първото е доста трудно. В един момент започват да се усещат нещата и става лесно Simple Smile

# 320
Мамите с нормално раждане и епидурална упойка,може ли да ми кажете,колко време след нея можехте да ставате?
А има ли и такива мамита,след секцио,нормално раждане с упойка?

# 321
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз идея нямам колко градуса е вкъщи, нямаме термометър. Бяхме приготвили стая за бебчо с легло за мен, но го преместихме от нея, защото е с климатик, а му се появиха сополи, от които се давеше. Преместихме го в нашата спалня, през деня не се отоплява с нищо, с вечер се пали печка на дърва в кухнята и се отваря вратата към спалнята. Така в спалнята е приятно. Обличам го с боди къс ръкав и гащеризон или блузка и панталон. Одеялото не е дебело.

# 322
  • София
Момичета, прибрахме си Зори вкъщи Heart

Още ми е малко стрес. Свекърва ми беше на гости по повод изписването (тя е от друг град), но си тръгна следобяд. Не ми се размина да няма никой у нас след самото изписване, но поне бяха малко хора. Само свеки, баща ми и брат ми, които стояха 15 минути само.

Затова пък ни е малко драма с кърменето. Само ближе зърното, сърди се и ме бута. Затова засега се цедя с помпата и давам изцеденото. Запазих си час и при консултант за кърмене, стискайте палци да се справим по-бързо, че не се виждам как ще стерилизирам постоянно. Особено за нощните хранения се притеснявам.

Сега малката спи и ми е толкова сладичка, че не знам как ще си легна после, искам само да седя и да я гледам.

# 323
Мамите с нормално раждане и епидурална упойка,може ли да ми кажете,колко време след нея можехте да ставате?
Аз с епидуралната упойка си ходих през цялото време. Тя не обездвижва, а обезболява. Спиналната упойка, която се слага при секцио обездвижва. След нея ме раздвижи рехабилитаторът на третия час. Движех се свободно, даже правихме обиколки на стаята. С епидуралната си слязоха сама от магарето след като родих.

# 324
Аз с епидуралната упойка си ходих през цялото време. Тя не обездвижва, а обезболява. Спиналната упойка, която се слага при секцио обездвижва. След нея ме раздвижи рехабилитаторът на третия час. Движех се свободно, даже правихме обиколки на стаята. С епидуралната си слязоха сама от магарето след като родих.

Преди 16 години,като раждах баткото с епидурална,бях с катетър след раждането  и на легло 6 часа 🙄

# 325
  • au bout du monde
И аз не знам колко градуса е в нас. По къс панталон и къс ръкав съм. Бебо е с цял ромпър на голо  и тънка завивка.

# 326
Ние държим около 22,5 градуса. Обличам го с боди-потник,или къс ръкав и отгоре цял гащеризон или ританки с боди дълъг ръкав. Излизаме на терасата за по 20-30 мин,около 15:00 часа.

Момичета,има ли друга луда,като мен.. Confused само се вглеждам в бебето и мисля,че има нещо нередно.. много спи, изхожда се рядко-веднъж на ден, като се изходи ми изглежда воднисто,диария веднага в главата ми,след нея се филмирам,че е дехидратиран,минах през млечница,запушени слъзни канали... Само чета и май ще се побъркам скоро.

# 327
При нас в спалнята вечер е около 20. Спи с тънко гащеризонче и чувалче. В другите стаи е 22-25, обличам му боди с къс ръкав, боди с дълъг и ританки.
Аз искам да попитам момичетата, които са родили нормално и мислят да правят някакви тренировки - кога мислите да ги започнете? При мен след няколко дни ще станат вече 40 дни от раждането, килограмите ми замръзнаха в едно положение-от +18 съм свалила 10 и останалите 8 не мърдат вече 2 седмици.. Корема ми също все още не се е прибрал напълно, имам чувството, че така и ще си остане..

# 328
  • au bout du monde
Monika08, Аз започнах след 3тата седмица, защото се чувствах добре👍

# 329
  • София/Севлиево
Ние спим на около 22 градуса,през деня държа климатика на 21,но в стаята напича и става около 25-26.Бебо е с боди с дълъг ръкав и ританки,боди с къс ръкав и блузка с панталонче или с ромпър и отдолу боди с къс ръкав.През нощта е в чувалче 2,5 тог и с тънки ританки и боди.Моят нос е почти постоянно леден,но при Росенчо всичко е наред.
Все още не съм се качвала на кантара,но пък успешно влизам в доста от дрехите си преди бременността.Коремче имам и понеже съм скарана с всякакъв спорт и диети вероятно ще го имам дълго време,ама хич не ми пука.

Общи условия

Активация на акаунт