Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли да нося стягащ колан или бельо след раждане, тъй като коремът ми е голям?
Мога ли да използвам Тобрадекс за запушен нос?
Как да се подготвя за кърмене в болницата и какво да очаквам относно кърменето, помпата и отделянето на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли да нося стягащ колан или бельо след раждане, тъй като коремът ми е голям?
След раждането носенето на стягащ колан или бельо може да помогне за подкрепа на корема. Въпреки това е важно да се консултирате с вашия лекар, преди да вземете решение, тъй като всяка ситуация е индивидуална. Вашият лекар ще ви посъветва дали това е подходящо за вас, като вземе предвид вашето здравословно състояние и специфичните характеристики на вашата бременност.
-
Мога ли да използвам Тобрадекс за запушен нос?
-
Как да се подготвя за кърмене в болницата и какво да очаквам относно кърменето, помпата и отделянето на бебето?
Подготовката за кърмене в болницата включва опаковане на стерилизатор и шише, ако е разрешено. След всяка употреба на помпата нейните части трябва да се стерилизират. Шишето се почиства след хранене, обикновено със стерилизатор. Важно е да се консултирате с медицинския персонал в болницата, който ще ви насочи какво да очаквате относно кърменето, помпата и отделянето на бебето, тъй като тези процеси могат да варират в зависимост от конкретната ситуация.
-
Какви са препоръчителните практики за кърмене в болнична среда?
-
Какви са препоръките за кърмене и изцеждане на кърма в домашни условия?

сигурно заради окситоцина, не знам какво друга причина може да има. На някоя друга случва ли се?

Ние не сме правили от както забременях, от февруари.
По време на бременността нямах и без това желание. Ама и той яко беше спекал с това, че имам корем и бебе в него. Викам си после ще се оправят нещата.