🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 6 (11.10 - 17.10) 🐄

• 43 198
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 360
  • В тъмната гора.
Ако Мартина не пощади Ваня, то Иван и Андрей го направиха, за което Hands Plus1
Живка в момента е ратай, но като гледам това въобще не я мори. Готви ястията и има възможност да си хапва постоянно. И тя го прави, постоянно дъвче нещо. Това ще я укрепи физически.
Живка пращи от енергия и на силовите игри ще ги помете, даже се съмнявам Мартина да и е равна. Там е работата, че последната до скоро се криеше и плетеше мрежите си, та не я знаем точно на какво е способна.
Пък и не мисля, че Мартина е в кой знае каква прозиция, зад нея са Цвети, Лора, Краси и Теди.
Живка придърпа Ралица и Ваня. Както и да се опитва да балансира в тази ситуация, виждам че Чавдар е склонен да се присъедини към Живка. Техните виждания и ценности са доста сходни, добре си говорят. Другите мъже са впримчени вече, но тези четиримата са добра комбинация, почти равностойна на групата на Мартина.

# 361
Скрит текст:
Гледам Животът зад фермата - 12-ти дуел тече и играят Ралица и някаква руса мацка (първосигнално бих казала Ваня, но косата й е по-дълга)

# 362
Скрит текст:
Гледам Животът зад фермата - 12-ти дуел тече и играят Ралица и някаква руса мацка (първосигнално бих казала Ваня, но косата й е по-дълга)

Скрит текст:
друга руса жена това е Красимира тя има дълъг екстейшън руса коса ,но сега изгледах клипа и това е ваня 100 процента съм сигурна 

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 11:35 от chelsea97

# 363
Скрит текст:

Скрит текст:
друга руса жена това е Красимира тя има дълъг екстейшън руса коса ,но сега изгледах клипа и това е ваня 100 процента съм сигурна 

Тази година е годината на издънките явно Grinning Имам чувството, че нарочно го правят Grinning

Скрит текст:
12 дуел, значи са в топ 10 със сигурност, лично аз стискам палци за Ралица

# 364
Относно скрития текст, който изчетох. Smiley Аз нищо не видях, но да предупредим гледащите Животът зад Фермата, че има спойлер в снощния епизод - "Животът зад Фермата": Защо във Фермата винаги е пълнолуние?
Та слушайте Мирон, не гледайте видеото. Smiley

# 365
Искам Живка да избере Теодора на дуел. Не мога да понасям тази жена. Постоянно реве. Аз си мислих, че съм слаба, но вече разбрах какво означава слаба жена. Ярък пример е Теодора. Постоянно реве и иска да я съжаляват другите. Винаги се изкарва жертва. Не знам изобщо приятелите й и съпругът й как я дърпят. Такива хора не мога да имам в моето обкръжение. Вместо Теодора да е силна, че успяла да ожвиее при катастрофата и да преодолява проблемите си, а тя е такъв слаб човек. Много правилно Живка я постави място, като й отговори, че няма такова място на земята, в което да няма проблеми. Ако има такова място, да й каже.

# 366
Прави ми впечатление, че въпреки радостта от добър каст, все пак се оказва, че нивото e ниско.То Живка, то Мартина, Цветелина, Теодора, да не пропуснем Сия и Деси. При мъжете същото. Що така? Искам да вярвам, че това не е представителна извадка, а само маркетингово-сеирджийски избор на продуцентите.
Изгледах повече от половината от епизодите и мисля, че добих представа за участниците.

Намирам подбора за отличен: местните хора са точно такива, каквито човек може да срещне ежедневно в България, a емигрантите са дори още по-представителни. Всъщност, последните са толкова точни типажи, че имам чувството, че съм ги срещал вече 100 пъти - успели хора с всевъзможни комплекси или странности; грубияни и чепати характери, убедени, че са по-добри, защото открито си заявяват мнението; силни и независими, увлечени от 3-та вълна феминизъм и недоволни от света; такива, които се разплакват и умиляват от най-малкото нещо и т.н.

С други думи не смятам, че средното ниво на българите е по-високо от това на "фермерите". В това включвам и себе си - и аз не знам как се дои крава, вероятно и аз бих изпуснал кози, вероятно и аз бих казал и направил недобре премерени и премислени неща.

P.S. Имайте предвид, че тези хора са извадени от нормалната им среда, изнервени са повече или по-малко и отгоре на това от цялото им поведение продуцентите избират да ни показват не нормалните неща, а изцепките, т.е. вместо балансирани образи имаме леко гротескни.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 12:25 от NotSure

# 367
Боже, аз преди дни в една тема за снимки видях едни кафяви животни, и попитах дали са крави или биволи... 🙄🤐 Гòла вода съм, ако трябваше аз да съм във фермата. Мога да им готвя, но нищо друго не мога. Дори хляб не мога да омеся. Е, сигурно ще опитам и ще го докарам, ама в главата си нямам рецепта и ако не чета от някъде, няма да знам какво се слага. Не съм имала село и не знам как да се грижа за селскостопански животни. Така че тук ги оправдавам, не всеки знае. Но пък ако иска, ще се научи.

# 368
Коза може да изпусне всеки - не е крава това да тръгне яваш-яваш. Отцепи ли по шубраците, върви я гони.

И аз не схващам напълно стратегиите на Живка, но за ратая, мисля, разбрах - Живка знае, че за фермер няма да я предложат и тръгна по пътя ратай-дуелист-въпроси. Затова си каза, че не отиде ли на дуел, това е празно ратайство.
Не зная доколко са успешни стратегиите и, но започва страшно да ме кефи с волското си спокойствие и точните коментари. Интервютата и пред камера са веднъж, право в целта.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 12:31 от Дидичка

# 369
  • Велико Търново
С Виктор опит за баланс, да не са само недолюбвани хора.
Според мен - и да подсигури победата на двойката. Въпреки че за целта можеше да избере и друга жена, която не се връща току-що от дуел. Реално победата на Ваня беше по-скоро на късмет с това броене.

Мернах анонс за довечера.
Скрит текст:
Чавдар май си изпуска нервите.

Що се отнася до подбора на участниците - аз все още смятам, че е добър. Споделям последните три мнения. И съм сигурна, че ако наистина се направи представителна извадка на българите, ще покаже ако не точно, то подобно на това, което виждаме. Аз дори доста бях изненадана, че има млади хора вътре, които могат да доят. Да, вероятно са се подготвили специално заради влизането си в такъв формат, но все пак е похвално. Реално не мисля, че е част от уменията на средностатистическия българин. Както и всички други специфични фермерски умения, впрочем. Така че няма как да виним каста в сеирджийство.

# 370
Мислех, че няма да пропиша отново, но изненада, Живка ме провокира. Гледам от 3-ти сезон, но такъв играч не съм виждала. Не мога да не се възхитя на стоицизма на тая жена. Повода "топлес-а" няма значение гледам на ситуацията обощаващо, създава се ситуация или създаваш ситуация и я отиграваш, дори и когато тя не протича по първоначално предвидения план. Мисли бързо и адекватно дори и под напрежение тази жена, браво!

Важно е да уточня, че първите 2-3 сезона ги гледах наивистично и се хващах на всякави кукички за каузи, в името на групата, на общото благо, на България, добруване, добродетели и прочие. Така или иначе романтизма ме е напуснал и се радвам да видя човек, здраво стъпил на земята/краката, с точна преценка и мисъл за няколко хода напред.

# 371
  • Велико Търново
Т.е. откровената лъжа и опетлаването е умело и адекватно отиграване? Не мисля.
Или поне не е поведение, което да привлече гласове от страна на зрителите. А както е известно, те имат не малка роля за крайната победа. Определено, ако продължава по същия начин, Живка ще "подобри" рекорда на Надя от сезон 6.

# 372
  • Варна
Живка няма друг полезен ход. Виновна е и затова не иска да го коментира. Сега вече трябва да търси съмишленици, с които да разбият кръга около Мартина. Има такива, започнаха да се заявяват

# 373
Не усещам откровена лъжа в разговора със Стефан, жената си разсъждаваше и анализираше поведение на друг човек и О, Боже, всички го правим и Кирил и Мартина и Любо и всички ние и всеки един от нас в живота си, гледаме, усещаме и оформяме мнение, впечатление, такава ни е природата.
 "Отричането" пред Мартина аз не определям като оплитане на лъжата или хваната неподготвена, в този момент Живка разбра /мисли бързо/, че думите й са препредадени и интерпретирани и по-добре да не се обяснява, точно както каза и снощи. Тя вече е разбрана прогрешно и за различа от Стефан не влезе в обеснителен режим.
Цялата тази "драма" е толкова плоска, че всеки, който взе отношение се изложи:
1-ва Теодора, драматичната актриса-клюкарка
2-ри Стефан
3-ти Любо
4-та Мартина
5-ти момъка с гайдата, който има нужда да чуе и другата гледна точка и да припне при групата да я предаде.

Живка каза най-точните думи: "Ако Стефан го е казал значи е вярно", "Стефан не е виновен, Теодора не е виновна, аз съм виновна."
Създавайки тази ситуация с цел следване на начертана стратегия и тази ситуация да излиза извън контрола й, тя умее бързо да се адаптира като изказ и поведение.

# 374
  • Пловдив
По другите въпроси много сте писали, нямам какво да добавя, но много ме дразни, че Лора и Цветелина са "малките". Може да са най-младите там, ама едната е на 24 години, другата на 26. На тая възраст сума ти хора имат собствени деца вече. А другите фермери ги изкарват едва ли не 13-годишни без никакъв житейски опит.

Общи условия

Активация на акаунт