Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 5

 • 36 782
 • 1 144
 •   2
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 8 266
Ползвала съм 3 вида котлони:
- Еуролукс с кант от всякъде,
- Тека без кант
- Бош с кант само по дългата страна.
Признавам, че не разбрах примера с канта и млякото по плота.
Котлоните са купувани в посочената  последователност.
Принципно предпочитам без кант, исках се слива с плота (един цвят са умишлено), по стечение на обстоятелства  минах от вариант 2 на 3. За мен в основната  разликата е в начинът на управление, а канта каквото и да е, не би спрял нещо, ако тръгне да прелива (по-скоро ще се се задейства на някоя защита)

# 46
 • Мнения: 212
Намерих плотове за вкопан монтаж на много фирми, но май е безпредметно да давам линк след линк. Няма  как да докажа, че няма пречка за подобен монтаж за всеки с подходящо изпълнение на керамиката. И затова се оттеглям от спора - аз с моята убеденост, то с твоите съмнения, че има нещо специално.
Изчетох ви спора дали всички плото без кант стават за flush монтаж или трябва да си го пише изрично. Тръгнал съм така да го правя, може ли някой от линковете? Аз търсих, но наисина са все на Miele, МОже би те първи са го 'измислили'. Бих си взел плот до 700-800лв, например Bosch, но при тях не се споменава за flush монтаж или аз не намирам.

# 47
 • Мнения: 31 282
Първо, явно не си чел/а внимателно. Не всички без кант стават, тези с фасетирани ръбове не стават. Стават тези с прав ръб.
А линкове не ми се търсят - все пак ТИ си заинтересованата страна, а молиш мен да ти търся линкове??? -

# 48
 • Мнения: 869
Ползвала съм 3 вида котлони:
- Еуролукс с кант от всякъде,
- Тека без кант
- Бош с кант само по дългата страна.
Признавам, че не разбрах примера с канта и млякото по плота.
Аз ползвам  и сега 3 вида/в различни кухни/, купувани в следната последователност - с широк кант от всички страни, с тесен иноксов кант от двете страни/ляво и дясно/  и без кант. И пак бих купила без кант, ако ми потрябва, защото са по-лесни за почистване, по-добре изглеждат, а и вече не се налага да варя мляко:smiles: В много случаи при мен  дилемата е за практично и/или красиво. Просто споделям от практиката случая с прясното мляко. Най-често ползвам котлоните, които са по-близо до края на плота. И в двата случая варих на максимална мощност на котлона. При първият котлон с кант не се стече навън от плота. При вторият /с хубав наклон на скосения фасетен ръб/ докато реагирам, млякото стигна до фурната и шкафовете. Не успях да задействам някаква защита.

# 49
 • София
 • Мнения: 8 266
Мари-ана,
преосмислих канта след едно бурканче с подправки паднало върху ръба на скосения плот. А пред вид това, че изборът на двойки не е особено голям (съвсем се стесни от "да не са индукционни", "да не са определени марки"), не му мислих много.
В интерес на истината не ми е по-сложно почистването.
Последното, което очаквам от канта, е да спре нещо което е изкипяло.

# 50
 • Мнения: 31 282
Е, то по тази логика може да изтървеш буркан и в средата на плота и тогава ще купуваш нов.

# 51
 • София
 • Мнения: 5 413
Абсолютно, ЧС! И аз мисля като теб. И понеже съм чистила плот със и без кант, за мен има огромна разлика и без кант е в пъти по-хигиенично и лесно за поддръжка. поне за мен.

# 52
 • София
 • Мнения: 8 266
Черна станция, сякаш предпочитам в средата беше паднал. Поне нямаше да го изхвърля работещ. Определено, ако онзи бе с кант нямаше да се счупи.... е всяко зло за добро - по-доволна съм от новия.

# 53
 • Мнения: 869
А  аз след  15 години ползване на единия плот успях така да го почистя, че изтърках малка част от бялото очертание на котлона. До тогава изглеждаше като нов. И то при положение, че вече много рядко ползвам котлони, успях да сътворя тази глупост. Предимно готвя с Инстант пот. Сега ми вади очите, но си работи и не е за смяна. Купила съм от онези кристални дъски за предпазване на котлоните, но още не съм ги ползвала.

# 54
 • София
 • Мнения: 8 266
Почнах проучване на фурни и имам питане.
Някой ползващ Бош може ли да подели как са автоматичните програми.
Правилно ли разбирам, че са закодирани само с номера?
Сегашната ми е с имена (надписи) и картинки на дисплея):
Избира се меню Автоматични програми. След това подкатегории Риба/пилешко/.... и в тях са самите програми примерно 2 за риба.
(Не се задава тегло като при Бош, усеща ги нещата ... уж Joy)

Колкото повече "смарт", по-добре, пък ще сменям от време на време уреда.

# 55
 • София
 • Мнения: 141
Здравейте,
След 10 годишно ползване на фурна Горение, дойде време за смяна.Simple Smile
Искам сега на черния петък да си купя фурна с пиролиза в средния клас.
Спряла съм за момента на тази, но приемам съвети и други предложения, но без Горение, изобщо не съм доволна от марката.
https://techmart.bg/%D0%A4%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%20%D0%B7%D0%B … Z%209%206270%20IX

# 56
 • Мнения: 4 266
Здравейте! Моля за мнение по следния въпрос. Имаме вградена АЕГ фурна на 17г. Още преди години забелязах, че дъното по ръба срещу вратата е проядено от ръжда и на места има дупки под които виждам реотан (поне на реотан ми заприлича), а после открих подобни, но по-малки участъци и по тавана. Еднократно преди години за кратко видях пламъци зад стъклото на вратата, докато ползвах грила (някакви сандвичи трябва да съм пекла) и докато се чудех какво да правя пламъците спряха от самосебе си. Реших, че нещо е пръснало върху реотана и бях забравила за това. Преди 2-3 седмици при две различни ползвания на фурната - единия път пак на грила, другия не помня как я ползвах видях да припламва за секунди. Този път започнах да се плаша от пожар и мисля, че трябва да я сменим. Според ММ няма проблем, че нещо (троха, мазнина) е попаднало върху реотана и е припламнало. Но се притеснявам какво би станало ако някой път пръсне не върху грил реотана на тавана, а върху този отдолу, който се вижда през дупката. Според ММ няма опасност от пожар и можем още да си я ползваме. Търся външно мнение основателен ли е моя страх?
Иначе като уред със съответните функции съм доволна.

# 57
 • Мнения: 8 951
Рори72, опасност от пожар има, но зависи колко пръска и колко се пали, че ако пламне храната, вече става страшно (можеш да сложиш за постоянно плитката тава на фурната вместо решетката и върху нея да слагаш другата с храната. Така поне отдолу няма да пръска).
Второ, от това пръскане директно върху реотана, той може да изгори.
Трето, пробитата фурна е с големи топлозагуби и от енергийна гледна точна, не е ефективна.

# 58
 • София
 • Мнения: 8 266
Имам от същата серия и 8,5 г. по-късно ми предстои смяна.
Менюто е много удобно, но имам проблем, че напоследък загрява дисплея, ако работи повече от 1 час и не можеш да го докоснеш... Самия цвят на дисплея се променя - постепенно "избелява" (принципно е тъмен, а в бяло са индикациите) от долу на горе.
Без пиролиза и е с обикновенни водачи, но държачите могат да се свалят и ги мия в миялна.

# 59
 • Мнения: 4 266
Петя, благодаря! Нашата фурна е стара и има само една тава, предполагам е еквивалент на плитките от сегашните модели. Изобщо не бях сетила, че тя всъщност е с размера на решетките и би била като преграда. Благодаря! Все пак щом има някакъв риск за пожар и отделно увеличен разход на енергия ще обсъдим отново дали не е дошло време за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт