Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 216
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря момичета:)

Ирини, термина ми беше на 03.09., а се родихме на 06.09... ако някои ми бе казал, че ще пренося второто си дете... но и такива неща се случват, и 3.450кг, 51см.

В кенгуро и ние седим от първия месец. Не мисля, че е проблем в началото за кратко и постепенно гръбчетата им укрепват.

За ваксината и аз много се чудих, особено като знам баткото колко добре понесе всички ваксини, но пък нали искаме най-доброто за децатата си, така че петвалентната...

Порасналото ми момченце е малко болно, много лошо кашля и малко се притеснявам за малкия. Вапреки че знам, че до като са на кърма си имат естествен имунитет.... дори вече се замислям дали и под каква форма да дам, и на баткото:) Дали не е малко налудничева идеята ми?!

Много ви се радвам момичета, за това как се отдавате на бебенцата си... толкова е хубаво и толкова бързо минава:( Но за това пък все си има хубави моменти:) Дори нашият татко каза, че нямал търпение и Боян да станел на 2г. да си играели, направо ме изуми, аз искам да си минем от всякъде!

Е хайде, че в размисли се впуснах....
Лека вечер ви желая.

# 151
  • София
   Здравейте мами,
има опит за последен протест за промяна на тълкуването на закона за завареното положение . С това изменение се увеличават дните, през които майката получава 90 % от средният й осигурителен доход от 135 на 315.
   Може да ни подкрепите на         http://www.bgpetition.com/promeni-kso/index.html
   Ако можете да намерите и още майки, бащи, съпрузи които да подкрепят ще е от полза. Важното е да опитаме!

# 152
Здравейте на всички щастливи маминки и от мен!!!! Чета форума от доста време и най-накрая реших и аз се включа!!!! Моето слънце се казва Симеон и се роди на 16.09.2006г. във Втора Градска Болница! Тежеше 3.800 кг. и 52 см.. Искам да ви кажа колко много пъти ми бяхте полезни при появяването на някакъв проблем с Мони, и се надявам и за напред да си помагаме взаимно!!!   Hug

# 153
  • София - Бургас
Щастливка,
и аз родих на 06.09,  - момиченце,Карина - 3.750, 49 см., какво съвпадение, с разликата, че моят термин беше 10.09!
    Чоки,   
      предписах ми - gino daktarin - 3бр. глобули и   Mukomax - 0.150 - 1 т. 2 дни !

# 154
В тези хубави дни форумчето ни пустее.
Как бързо минават дните ето вече сме на 40 дни. Днес на обяд в 12.30 ходихме до черквата и хем си бяха записали че ще отидем но попа спешно трявало да отиде на погребение и ни казаха да отидем в 17 часа но ние решихме да пробваме в друга черква но там пък поповете вече си били тръгнали. Накрая се оказа че останал 1 та успяхме да ни прочетат молитвата. Крис беше много неспкоен и преди това и повреме на молитвата мрънка и плака. Успокои се чак като си тръгнахме.После вкъщи го нахраних за да е спокоен и имаше малко женско парти - разчупиха питката над нас, дадоха му подаръците и паричките сложиха в кърпа която стегнах здраво да не е разпилян  Laughing. После Крис спа на терасата 4 часа а ние го ударихме на сладки приказки на обилна маса - реших да има и солено. И от 17 часа като се е събудил ако не е на гърдата ми само реве въпреки че преди да го нахраня му дадаох капки за коликите. Направо едвам гледам дано поне през ноща спи.
Лека вечер на всички  Hug

# 155
Най-после и аз се добрах до компютъра,днес бяхме на консултация,много сме добре ,развиваме се идеално и аз съм много щастлива,след това бяхме навън и почти не е спал и неможах да ви прочета!
За срещата-страхотни сте,надявам се другия път и ние да дойдем!
Щастливка и Калея и аз родих на 06.09!Щастливке ,а ти в коя болница роди,защото подозирам,че се познаваме или е просто съвпадение,момичето в моята стая кръсти детето сиБоян,а баткото се казва Ивайло? newsm78
За прегледа-аз ходих на 6 седмица и резултатите са отлични!Момичета,вие кърмите и имате цикъл едновременно ли? newsm78Защото аз все още нямам!

# 156
здравейте!
Преди около час се прибрахме след скитосване. Много ми е неприятно, защото установих, че след вчерашнит еобиколки някъде сме загубили промазаното покривало от количката ни /по-точно от Дрийми кошчето/- което е против вятър и дъжд... Страшно ме е яд!!! Sad А точно сега е сезонът, в който ни е най-необходимо. Ще питам в магазина дали могат да ми поръчат, но се съмнявам... Sad  Ще питам във форума дали някой не продава такъв предпазител Confused
В този ред на мисли МарияФ, и Спаси доста е изпълнил кошчето - ще го ползваме докъм януари месец - максимум, а после се хвърляме на другата.
Веении, добре дошла при нас!!! Как нараства групата ни!   bouquet
Щастливке, дано оздравее по-бързо детенцето ти. Според мен може спокойно да му дадеш кърма  - например в попарка, бисквитена каша или бананов шейк  Simple Smile Моя приятелка доста дълго време даваше и на по-голямото си момченце от кърмата.
Чочи, Кайла - ама че неприятна работа с това течение... Моето пък почти изчезна  newsm78 Вече не знам какво да мисля. Утре ще си взема гино дактарин или канестен... но дали сатават за кърмещи???
Весито, как си?Излязоха ли резултатите от последните ти изследвания? Praynig
Вики, честита погача!  bouquet

# 157
Здарвейте момичета!
За жалост влизам във форума с лоша новина-днес бяхме на контролен преглед при ортопед и Габи има двустранна луксация,другия четвъртък ще й слагат каиши Cry,толкова ми е мъчно за детецето ми,утре я ще заведа и при още един специалист,за да потвърди диагнозата Sad
и за капак на всичко Нели(голяма ми дъщеря) е болна с гнойна ангина отново,за трети път през последните три месеца, не знам какво да правя,направо ще се побъркам вече!

# 158
От събота нямахме интернет, а виждам, че тези дни и срещичка сте си уредили..... Sad

Ние ходихме с бебко за първата му ваксина, мериха ни, но не смея да се "похваля" с резултата. За 1 месец сме пораснали с 6 см и 420 гр, т.е. сега сме 4.000 кг и 59 см. Не съм много сигурна дали сме в норма, гледам, че вие качвате по 1 кг и отгоре, но пък сте по-малко сантиметри. Дано всичко е нормално.

Другото, което ме притеснява също е че склерите ни още жълтеят и докторката каза да пием вода преди хранене или след, за да пишка по повече. А вие кърмещи майки давате ли водичка и по колко на денонощие?

Вие само след баня ли овлажнявате кожата на бебковците си или при всяка смяна на пеленитете и с какво? Всички на зехтин ли сте или на специални бебешки мазила?

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 20:15 от Desssy

# 159
Валентин, много много съжалявам за Габи... Дано утре на повторния преглед се окаже по-безобидно положението. Ако ли не... дай Боже по-бързо да се оправи... А има ли някакви признаци луксацията? Аз Спаси още не съм го водила...Нелчето да оздравявапо-бързо... Нещо напоследък по-чест оли боледува миличката или така ми се струва?
Деси, всичко в растежа на бебончо е индивидуално. Щом беб е щастлив, а педито не ти е казал нищо - значи сте добре!
За овлажняванет она кожата - аз не ползвам зехтин, а Млякото на мустела - за след баня, а при всяка смяна на пампата с олио на Бюбхен от кръста надолу. Peace

# 160
# 161
Добър вечер, майчета и бебешорчета!
Ние днес не можахме да се поразходим много  Cry, че излезе някакъв гаден вятър и аз не се престраших да стоим навън повече от час! За разлика от вчера - излязохме в 12 и се прибрахме в 17.30! Минавайки покрай частната клиника, където сме записани, направихме и профилактичен преглед и се оказа, че повече от добре качваме - 940г за 21 дена  и 3,5см и сега сме 5140г и 60,5см!
Добре дошли, kaleia, Шастливка и veenii! Hug
Валентин, и аз много съжалявам за Габи! Мен ме бяха наплашили на 2-я ден като се роди Ники, че едната ни ставичка не е добре и че трябва да носим от гадните гащички с тирантите, дори ги купихме и 2 дни беше с тях. Направихме преглед, след като излязохме и всичко си ни е в норми, трябва да правим обичайните упражнения и 4-я месец пак ще ни гледат. Praynig утре като отидете да се окаже, че мъничето няма да се мъчи толкова.
Направила съм и малка статистика, но по-късно ще се включа, че се събудихме и ще се къпим и ще папаме!

Ето я и статистиката:
Най-продуктивен ден - 18.09.2006г- 8  newsm32
Най-тежко бебе - момиче - Мария на Диман - 5150г;
                              момче - Ян на Чочи - 4150г.
Най-леко бебе -    момиче - Наташа на Либра - 2060г;
                              момче - Александър на Мерци - 2300г.
Най-дълго бебе -  момиче - Мария на Бон Есперанс и Мария на Диман - 54см
                              момче - Виктор на Дилипили
Най-фина девойка - Наталия на Присила - 2250/49=45,92
Най-як момък - Ян на Чочи - 4150/52=79,81
Най-често срещано име - момиче - Мария - 5
                                           момче - Александър - 4
                                           общо - Ника, Никол, Никола и Николай - 6
Най-кратко име - Ян
Най-дълго име - Константин и Александър

Ирини, ползвах момиченцето и момченцето, не ми се сърдиш, нали Simple Smile?

Бързо оздравяване на всички болнички дечица и мами!
Лека вечер и сладки сънища (дано поспим повече тази вечер)!

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 21:50 от marys

# 162
  • София
Привет, момичета!
И аз съм много зле по писането, но пък редовно чета Embarassed Пожелавам ви скорошно оздравяване на всички болни дечица, защото и аз вече знам какво като му има нещо на детенцето. Сърцето те боли ужасно, дори и за най-малкото проблемче.
Бебе Виктория стана вече на 2,5 месеца и от 2700 гр родена, вече е над 6 килограма. Пу, пу, на мама дундичката.
Но последният път ни откриха стафилококи в нослето. Май сме ги пипнали от Шейново  #2gunfire Предписакха ни Бактробан, обаче след 2 дена мазане, започнаха да й се появяват червени белещи се петна по крачетата. Веднага спрях мазането, а петната ги оправихме с бебешкото олио и Судокрем. Сега се чудя дали да не я водя на хомеопат,  да излекуваме гадните стафиликоки с някое хомеопатично лекарство. Някой имал ли е подобен проблем?
Е, това е засега, целувки на всички сладки бебчовци Grinning

# 163
Привет-мривет!
Днес бяхме на ортопед,гледаха Емчо с ехограф-няма му нищо.В 5-ти месец-пак, профилактично.Валентин,чувала бях от сестра ми че имало някакъв д-р,който за почти всички бебета ,които преглеждал казвал че имали луксации и съответно да им купят въпросните гащи,а послед се оказало че този д-р  ги произвеждал или продавал-нещо такова,т.е -за да му ги купуват.Така че непременно иди и при друг д-р.Ние бяхме в център Вела-д-р Янакиев.
Утре съм на преглед-при гинеколог.За съжаление още имам оплаквания-като тръгна навън да се разхождам усещам непрекъснато да ми се пишка,даже да има малко в пикочниа мехур,мн неприятно.Все едно нещо ми се притиска.Все се притеснявам за разни по-сериозни спадания и немога да намеря друго обяснение.Почти 2 месеца минаха,на нищо не прилича това.
Това е засега,лека вечер на всички! Hug

# 164
Добър вечер, момичета!
Валентин, много ти се е насъбрало! Искрени ти съчувствам за Нели, защото и ние със синът ми имахме подобни проблеми. Замисляли ли сте се да извадите сливиците? При нас това помогна много.  А за Габи ти имаше ли някакви съмнения за луксация, чувала съм, че ако гривничките на крачетата се разминават това е сигурен признак за луксация. 
Рая на едното краче има една гривничка по-малко и обърнах внимание на педито ни, но тя каза че това не било показател. На 24 имаме час при ортопед и ще видим.
Деси, аз мажа Рая с бебешко олио след баня, а при всяка смяна на памперса с кремчето на Бюбхен.
Днес и ние поскитосвахме порядъчно, а утре дават лошо време  и май ще си стоим повече вкъщи Sad

Общи условия

Активация на акаунт