Рак на белия дроб - тема 8

• 44 370
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Djoleva, съболезнования и прегръдки! Не знам какво да кажа…

# 121
Съжалявам.
Трудно ми е да приема развръзката, защото историите тук ме вълнуват лично. Дано е на по-добро място. На теб - сила и кураж. Ако мога да помогна с нещо - на линия съм.

# 122
  • Пловдив
djoleva,
Съжалявам много.
Съболезнования! Светъл път на мъжа ти.А на теб сила да продължиш напред.

# 123
  • София

Джолева, съболезнования.
Направо не знам какво да кажа. Толкова бързо се влоши.
Кураж и сили да продължиш напред.

# 124
Джолева, мойте съболезнования да почива в мир! Аз просто останах без думи...
Бъди силна, въпреки огромната болка, ако имаш нужда да споделиш нещичко с бякой пиши. Толкова бързо, а така вярвах, че ще се оправи и ще си стъпи пак на краката.
Съболезнования 💕

# 125
Здравейте, за първи път пиша, но следя темата от близо 7 месеца.Тогава поставиха диагнозата на татко. Започнахме лечение с голяма надежда, мина през лъче и химиотерапия. И тъкмо когато стигнахме и до имунотерапията се появиха метастази в мозъка. И тях облъчиха, но татко се влошава все повече. От няколко дни има доста сериозен задух, предстои смяна на лечението, Кейтруда в комбинация с карбоплатина, но онкологът не дава големи надежди. Събрах смелост да споделя, защото изпитвам огромна болка и тъга. Загубих майка ми и леля ми последните 4 години, отново от тази непоносима болест. Сега и татко......сили нямам. Дано Господ бъде милостив. Прочетох историите ви, следя ги и реших да пиша и аз, дано малко ми олекне, но уви. Безсънните нощи са много дълги и трудни....

# 126
Сега ще го сложат на платина и Кейтруда или ще сменят тези двете с нещо друго? Ако сега ги започват, с какво е лекуван последните 7 месеца?

Принципно, тази комбинация е странна. Обикновено се прилага и паклитаксел (Таксол) или пеметрексед (Алимта) според хистологията (сквамозен/несквамозен карцином).

Успех с лечението.

# 127
Благодаря за бързата реакция✌️. Първоначално туморът беше само в ляв бял дроб, без разсейки. Облъчи го д-р Недев в комбинация с химиотерапия. Баща ми ги понесе много лесно, повлия се много добре. След като приключи този етап от лечението имаше пауза около 40 дни, чист скенер, без разсейки в други органи и започнахме лечение с дурвалумаб. След втората вливка започнаха проблеми с ходенето и първоначално го отдадохме на имунотерапията. Но се задълбочиха и направихме скенер+ ЯМР на глава. Оказаха се метастази в мозъка. Мина през радиохирургия, Дексаметазон, безсъние и периодично проявяваща се диария. От тази сряда трябва да започне лечение с Кейтруда и карбоплатина. PDL e по-голям от 1 и по-малък от 50. Още в началото беше определен като подходящ за имунотерапия. Но състоянието му рязко се влоши, много се влоши дишането, задух, затруднения в ходенето и равновесието.....
Да допълня - правихме бронхоскопия и хистологията показа нискодиференциран плоскоклетъчен карцином. Диагнозата я постави д-р Факирова от ВМА, потвърдиха я в Трансхеликс и също в ИСУЛ

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 00:49 от Lilybet

# 128
Здравейте мили хора. Съпругът ми поддържа висока температура 1 седмица, а от два дена има ужасяващи болви вдясно. Не е ковид, ваксиниран е и са му направени тестове. Днес снимката показа това. Лекарката нищо не му е обяснила,а само е казала че утре ще постъпи в болница. Моля ви кажете за рак ли става въпрос,много съм притеснена

# 129
Казано на обикновен език - има течност в белия дроб и трябва да я махнат. Може да има много причини за това, не е задължително да е рак! Успокойте се!

# 130
Най-накрая намерих рецептата за кашлица на Таня...отне ми само един ден четене 😄Качвам я да я има тук в темата ако някой има нужда.

# 131
Ах, това ли било! Целия Ковид ноември 2020 го изкарахме така:
3 см корен от джинджифил се настъргват на ситно ренде. Заливат се с  250-300 ми вряща вода и се захлупват за 10-15 минути. Прецежда се и като се охлади до телесна температура, се добавя мед.

# 132
Lilybet, при вас са следвали протокола Пасифик. Комбинирано лъчелечение и химиотерапия (предполагам платина и паклитаксел) последвани от дурвалумаб. Това е относително ново лечение (~2 години) и е може би най-доброто за неоперабилни белодробни тумори в трети стадий (без метастази). Смяната на един чекпойнт инхибитор (Имфинци/дуравлумаб) с друг (Кейтруда/пембролизумаб) е малко странна. Може би бих потърсил проф. Тимчева за второ мнение.

Haralda, има плеврален излив, който може би трябва да се източи. Освен тумор, инфекция също може да предизвика подобен проблем. Със сигурност трябва да разберат какво предизвиква излива и да третират проблема по същество. Предполагам, че ще направят скенер за доизясняване. Тоест, не слагайте рибата в тигана - не е задължително да има онкологичен заболяване.

# 133
Hope4C, точно така, беше неоперабелен и в стадий 3Б. Смяната на Дурвалумаб с Кейтруда се налага поради появата на метастази в мозъка. Дурвалумаб е приложим само за неметастазирал тумор. Проблемът е, че след радиохирургия трудно се възстановява, пробвахме да спре Дексаметазона, но получи силен задух и ускорен пулс. Проф. Щерев го лекува в клиника Надежда и до момента е много адекватен и с отношение не само към татко, но и към всички пациенти(това много го следя, че съм се нагледала на величия).Проверихме лечението и в чужбина и беше потвърдено. Притесняваме задуха и високия пулс, явно заболяването прогресира. Благодаря, че ме приехте, аз вече ви познавам задочно☺️

# 134
Мама колкото и пъти да е приемала дексаметазона,при спирането му има тежест в гърдите и задух за 3-4 дни.Казаха,че е нормално

Общи условия

Активация на акаунт