Рак на белия дроб - тема 8

• 44 364
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Лили, аз разбирам административните причини да сменят Имфинци с Кейтруда, но не съм сигурен, че това е най-доброто решение за втора линия в здравословен план. Имфинци и Кейтруда са доста сходни и, предвид че туморът е резистирал на Имфинци, не знам дали ще реагира на Кейтруда. Хубаво е, че вярвате на проф. Щерев, но според мен това не пречи да потърсите второ мнение (освен ако това не е чужбинското, което споменавате). Въпреки резултатите при татко (нямам и най-малка причина да се съмнявам в лекарите му), в разни моменти пак ходя при още някой за потвърждение. Здравето на близките ни е по-важно от егото на някой тънкообиден доктор.

Изчакай и whitefang да се включи. Интересно ми е той какво мисли за смяната на един CPI с друг. Принципно, при плоскоклетъчните тумори втората линия е по-сложна, защото таксаните вече са използвани в първа (обичайно). Но има и други варианти.

Дексаметазонът как го спирате? Татко нямаше задух, но го спираше много плавно. Той беше на 16мг в началото, после на 12, 8, 4, 2, 1, а на финала - и през ден. През няколко дни намаляваха дозата (да речем 4-5).

# 136
Спирахме Дексаметазона много плавно, но въпреки това направи силна реакция, каза че се чувства все едно, че е пиян🥃. Да, в чужбина бяхме два пъти и потвърдиха всичко в лечението, което ме кара да вярвам на Щерев. По принцип съм много мнителна към нашите лекари, нагледах се покрай загубата на майка ми и леля ми. Но в случая с татко нямам забележки. Притеснявам се дали ще му издържи организма. Воля и дух има, но се насъбра.

# 137

Съболезнования!

# 138
  • Пловдив
Според мен отчитат прогресия та,  преди ИТ.  За 3 седмици няма как да очакват резултат от ИТ.  ОБаче не могат да продължат с дурвалумаб,  защото вече в 4-ти стадии.Ако не е ИТ няма много избор за 2-ра линия терапия,  която да дава добри и дълготрайни резултати.Според мен може да има ефект от смяната PD-L1 С PD-1 CPI.

# 139
Whitefang, точно това посочи и онколога. Прогресията не я отчитат в рамките на ИТ. Много се надяваме на нея. Дано да даде ефект. Много благодаря за мнението Ви, помага ми да обмислям това което се случва. Днес татко е на вливка. Първа с новата терапия. Сърцето му е излязло от ритъм.

# 140
Може ли да попитам много гъста слюнка може ли да се получава от самото лечение..(макар че не го виждам като страничен ефект от Афатиниб)Мама обяснява,че кашля ,защото и е много гъста слюнката.Вечер си спяла по цяла вечер,но сутрин нещо като пристъп на кашлица докато отхрачи и отдели явно..После се успокоявала и през деня От време на време...Така ме е страх от следващия скенер ,много се надявам да е от нещо друго.Друго оплаквани няма,хапва си работи си ,но фактът,че преди 3 месеца нямаше кашлица,а сега има ме побърква 😑Друго си мисля за студения въздух ,но и не е започнала точно със застудяването...

# 141
Днес излезе резултата от ПЕТ скенера на баща ми.Може ли малко помощ че доколкото разбрах от написаното дроба е много зле,може би има метастази в черния дроб.На други места май не е открито нищо

# 142
Здравейте момичета. Това са резултатите от скенера на моя мъж. Нищо не разбирам никой доктор не иска да говори с мен, щото покрай ковида били адски заети. Днес са му правили пункция и са му изтеглили около 1.200 л вода. Само тово знам от него. Моля ви за мнение, щото такова лекарско едва ли ще получа скоро.

# 143
  • Пловдив
Аз не съм момиче,  но ако може да отговоря.
Какви са му оплакванията?
Тест за Ковид правен ли е?
В черния дроб е калцификат - то си пише, много му е висока плътността.
В левия бъбрек най-вероятно също е киста, пат си пише, много му е ниска плътността за тумор.
В белия дроб в дясно в средните-долни те сегменти има някакъв процес , който на първо четене ми прилича на възпалителен , леко увеличени лимфни възли около трахеята. Излива в дясно е следствие на възпалението. ПритеснителнИ са уплътнения в плеврата ,.Ако може да направят цитология на изтеглена та течност.

# 144
Тестът за коронавирус е отрицателен. Постйпи в болницата за лечение, тъй като имаше висока температура и силни болки в рамото и гърдите отдясно. Благодаря ви за вниманието.  Много ми е притеснено.

# 145
Whitefang може ли мнението ти за ПЕТ скенера на баща ми.Пропускам ли нещо дето не съм разбрала?

# 146
Не съм whitefang, но правилно разбирате заключението в ПЕТ/КТ относно бял дроб. За черния дроб - от описанието изглежда, че находката там НЕ е метастаза, но трябва да се проследи за потвърждение. Това пише.

Харалда, от заключението на КТ поне на мен не ми звучи като да има онкологичен проблем. Това не пречи да има някаква инфекция (вирусна, бактериална, та дори паразитна), която да налага незабавно лечение. Изливът с обем от 1.2л никак не е малък и трябва да се намери етиологията (произходът) на този проблем. Ако не Ви обръщат внимание в болницата, имате ли възможност да отидете в друг град, където невсичко са ковид отделения? Мъжът Ви случайно да е работил във въгледобива или в металургията?

# 147
  • Пловдив
И на мен ми направи впечатление, че има двустранна масивна фиброза.
АдЕл,  Хоуп ви е отговорил , в белия дроб, десен са зле нещата, в черния е съмнително .

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 16:06 от whitefang

# 148
Норе4С, много благодаря за отговора. За разлика от бездушните лекари тук сте много човечни и ми дадохте поне малко успокоение. Мъжът ми има астма и е на помпа от 5 години. Преди е работил като дж в запушени дискотеки и самият той е пушач. Нямаме възможност засега да отидем в друг град. Той е в болница и му е вкл. антибиотик, но никой не му обяснявя нищо, както и на мен. Просто те навикват и държанието е много грубо, нима това заслужяват пациентите.

# 149
Hope,whitefang благодаря ви.Разчитам на вашите мнение че сте много начетени и стари ваши постове ми помогнаха много.Никой никаква информация не дава,не може и придружител заради ковид. Утре ще носи материала за генетични изследвания и да видим какво лечение ще има.Дроба е много зле.Дали има надежда се повлияе от лечението.

Общи условия

Активация на акаунт