Рак на белия дроб - тема 8

• 44 361
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Whitefang, нали? Доста странно описание. Тези ателектази с “компресивен” характер ми прозвучаха първо като резултат от удар. Ателектазите от онко/инфекции обикновено са обструктивни. После се зачетох и се зачудих дали не е ХОББ, обаче ХОББ да докара 1.2л превларен излив не знам да е често явление. Виждам, че Хералда е писала, че е с астма на локален КС. Определено трябва пулмолог в случая.

Хералда, знаете ли...ако не можете да пътувате в момента, може да запишете час през healee за пулмолог (консултация онлайн). Покажете му това разчитане и вижте какво ще Ви каже. Ще Ви обърнат повече внимание от болничните лекари, които изнемогват с ковид.

Адел, има шанс разбира се. На баща ми първичната находка беше 88х66мм. Като му прочета първия ПЕТ и второто КТ (непосредствено преди началото на лечението), още ми се изправя косата. При баща Ви процесът изглежда ограничен до десен бял дроб (евентуално с малки нодули в левия, но непотвърдени). Други органи не са засегнати, което е хубаво. Дано се повлияе от биологичното лечение. Simple Smile

# 151
Whitefang, Hope,
 За пореден път помагате на хората! Heart
Много се пазете, въпреки, че сте ваксинирани. Положението в болниците е страшно, а сте ни жизнено важни тук във форума! Heart

# 152
Много благодаря за надеждата чувствам се много безПомощна в случая и много ме е яд че му се случва.Дано има късмет и се повлияе от лечението че не мога да си представя друг вариант.Пак благодаря за всички мнения във всички теми и помощта❤️

# 153
  • Пловдив
Малечка Палечка,
Благодаря!
Аз обаче съм болен в момента. Правих в понеделник сутринта бърз,антигенен и беше отрицателен. Обаче майка ми ми беше взела
такъв за от носа (няма инструкция как се взима от гърлото ,а и тампона прекалено малък),се усъмних ,защото тогава хрема нямах ,да не би да няма още вируси там. Направих си следобеда и PCR - и той отрицателен. Температура нямам , Първоначалано само гърлобол и храчки от гърлото или горната част на трахеята.
А миналия четвъртък за отрицателно време бях вдигнал някакво невероятно кръвно - като ми поотмина и го премерих беше 175/105 ,значи преди това е било над 180(Затова се осъмних да не е ковид). Сега кашлям сутрин и през деня- поносимо, влажна кашлица, и малко ми поотмина гърлобола,ама и хрема имам.Одеве си взех друг Антигенен тест и след малко пак ще направя. Ама освен Ковид в момента има и някакъв друг вирус.      
Личната ми изписа антибиотик и сироп. 3-ти ден ги пия. От тоя антибиотик падат тромбоцитите и лимфоцитите и незнам другата седмица дали няма да си пропусна вливката.

# 154
Интересно и аз от една седмица съм със стичащ се секрет и болно гърло и не се повлиява от смучене и пръскане на какво ли не и не става ангина както обикновено ми се случва.И главоболие плюс и аз вдигнах кръвно миналата седмица...чудех се утре далида си правя един тест със слюнка ,че ще ходим нагости у нашите ама май се вглъбявам както винаги..

# 155
Whitefang,
 Дано е обикновен вирус! И да не откажат вливката, а да мине! Heart
Предполагам и за антибиотиците си компетентен повече от всички нас, само да вметна, че дъщеря ми Клацид изписват много често, и за други, и за Ковид (добра протекция на дроба правел и забравих какво още).
Бързо оздравяване! Heart

# 156
  • Пловдив
Пак отрицателен.За антибиотици не съм компетентен. Преди диагнозата не пиех , а   и след това почти не съм боледувал , а то и с тоя Ковид, ограничения ,маска.  Този ми го изписа личния лекар. ПАНЦЕФ. Обиковено изписва Азитромицин.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 19:09 от whitefang

# 157
Whitefang, бързо оздравяване!
Обоняние имаш ли?

# 158
    Whitefang,
Сега питах дъщеря ми, тя е онкохематолог, тежка артилерия (от тези за домашно лечение) са ти изписали, но е най-добрият избор в случая. ЛЛ явно си разбира от работата.

# 159
  • Пловдив
Зиги,
Имам си обоняние и вкус.
Малечка, Благодаря за загрижеността.  Не съм много убеден , че "тежката артилерия " е нобходима в случа,  особено след като е и хемато токсична, ама пък мото мнение не е много меродавно, особено след като имам негативно мнение за използването на антибиотици за всяка инфекция.

# 160
Whitefang, бързо оздравяване!
Обоняние имаш ли?
whitefang бързо оздравяване, вземи да пиеш Авирон, вкъщи ни спасява от години, давам го на детето от 4годишен, пил е антибиотик 2пъти в живота, а стана на 11г преди 2 седмици. Аз карах Ковид само с Авирон, джинджифил, мед и лимон, и дежурните цинк, селен вит.Д и незнам защо някакво лекарство за киселини. Дано да не е Ковид и бързо да минава.
Зиги, как са нещата при вас? Всичко наред ли е, откакто писа за маркерите все те мисля..

# 161
GoSsipSs,
Благодаря ти! Добре е майка, но докато не мине скенера, няма как да знаем какво точно става и фалшива тревога ли е маркерът.
Утре ще звънна да питам за кога записват в Онкологията. Тези дни тя трябва да вземе направление.

# 162
  • София
Аз само наминавам да споделя добрите резултати на баща ми от ПЕТ скенера.
Там където бяха метастазите в главата - няма нищо, в белия дроб - няма активност.
Заключението е пълен отговор на терапията.

Продължаваме само с кейтруда - на 3 седмици.
След колко време може да се очаква да се премине към вливка на 6 седмици.
Може ли да се очаква след определен период от време съвсем да се спре с вливките. Защото татко се отчайва като му казват, че са до живот, вкл. Тимчева ни го потвърди това.

През лятото бях споделила, че много му се поддуваха крайниците и лицето. Слухът му е силно намалял. УНГ сподели, че следствие на химиотерапията са тези отоци и че химиото намалява чувствитеността на слуховия нерв. За съжаление процесът е необратим.

И нещо административно. Вчера са отказали да му продължат телка. Само веднъж му удължиха с 2 месеца и сега са му отказали, защото бил в пълна ремисия. То не е голяма драма, тъй като той се пенсионира в края на ноември, но все пак ... Може ли да се направи нещо - да се обжалва?

# 163
Браво! Все така да е!:heart:
За ТЕЛК - има ли документ, в който да пише, че е в пълна ремисия? Имате ли писмен отказ от тях? И всъщност за продължителен болничен ли е ТЕЛК или за % неработоспособност?

# 164
  • София
Браво! Все така да е!:heart:
За ТЕЛК - има ли документ, в който да пише, че е в пълна ремисия? Имате ли писмен отказ от тях? И всъщност за продължителен болничен ли е ТЕЛК или за % неработоспособност?

Има резултата от ПЕТ, където пише че има пълен отговор на лечението.
В протокола от онкологията, където се лекува му пишат, че продължава с лечението.
Става въпрос за продължаване на болничен. Веднъж му го продължиха с 2 месеца и сега подадохме документи за второто продължаване.
Нямам представа дали има писмен отказ, най вероятно - да.

Общи условия

Активация на акаунт