Рак на белия дроб - тема 8

• 44 348
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Не съм  й писала ,за да не я притеснявам,но ако чете,да знае,че сме тук ако има нужда от нещо ♥️.

И ние се борим с домашните,но сме 1 клас и с кашлица и хрема,много болни деца.Днес поне от любопитство си направих тест за антитела и се оказа,че имам два пъти нужните,поне малко се поуспокоих .

# 226
Ние сме ваксинирани цялото семейство, баби, дядовци,всички само малкият не е.. Пътувахме тези дни, та се налагаше на всеки 48ч. да му правим тест слава богу отрицателни. Аз за него се притеснявам, масово децата са болни, почти целия клас кашлят, класната одеве я чувам им вика, добре, че сме инлайн, много кашляте🤔. Дано ги пооставят още малко, то че е трудно трудно е, ама поне да се опазим още малко.

# 227
GoSsipSs, Hug
Няма нищо за писане. Явно ще пие още един месец Кселода преди пет скенера. Във вторник се надявам да съм събрала документите и да ида да ги подам в Дървеница. Иначе майка е добре.

Не съм писала на Джолева, макар да си го мислех. Засякох я в една друга темa, в която споделя, че дъщеря й си е тръгнала вече и сама се справя.

Направо ви завиждам за 1 и 5 клас. Скоро изпитвах моето дете по физика за 7 клас във връзка с входното му ниво. Тоя учебник все едно на китайски беше написан. Да не говорим, че всичко беше забравил, защото в 8 клас учеха главно език. А като добавим и пубертета, картинката е много интересна.
Педиатърката настоява да го ваксинираме (след три месеца ще стане на 16 г.). Той не е много въодушевен от тази идея. Коментират си с приятели и някои са изказали отрицателни мнения. В тази възраст вярва повече на тях, отколкото на старите си, задръстени родители, които нищо не разбират от теория на конспирацията  Joy
Чакам някоя мадама да му каже, че няма да се целува с него, ако няма ваксина и всичко ще си дойде на мястото Joy

# 228
Тук съм и ви чета, макар че не пиша. Дъщеря ми си тръгва утре. Аз уж съм добре, поне се опитвам. Не е лесно, но нямам избор. Яд ме е че съпругът ми нямаше метастази, беше добре и терапията го съсипа. Виновни няма. Всичко беше за добро. Изтегли просто късата клечка с непоносимост към терапията Днес вече бях на работа и ще ви кажа само че е страшно. На път сме да затворим хирургията, защото лекарите са болни. Останал е само един.И всички са ваксинирана. Пазете се, пазете и близките си. Дано имате само хубави резултати
Благодаря че мислите за мен

# 229
Djoleva, Hug
Извинявам се,  не съм запомнила добре за дъщеря ти...

# 230
GoSsipSs, Hug
Няма нищо за писане. Явно ще пие още един месец Кселода преди пет скенера. Във вторник се надявам да съм събрала документите и да ида да ги подам в Дървеница. Иначе майка е добре.

Не съм писала на Джолева, макар да си го мислех. Засякох я в една друга темa, в която споделя, че дъщеря й си е тръгнала вече и сама се справя.

Направо ви завиждам за 1 и 5 клас. Скоро изпитвах моето дете по физика за 7 клас във връзка с входното му ниво. Тоя учебник все едно на китайски беше написан. Да не говорим, че всичко беше забравил, защото в 8 клас учеха главно език. А като добавим и пубертета, картинката е много интересна.
Педиатърката настоява да го ваксинираме (след три месеца ще стане на 16 г.). Той не е много въодушевен от тази идея. Коментират си с приятели и някои са изказали отрицателни мнения. В тази възраст вярва повече на тях, отколкото на старите си, задръстени родители, които нищо не разбират от теория на конспирацията  Joy
Чакам някоя мадама да му каже, че няма да се целува с него, ако няма ваксина и всичко ще си дойде на мястото Joy
Всичко ще е наред и със скенера! Щом се чувства добре.
В Италия ваксинират децата след 5г. бяхме там една седмица и просто хората живеят нормално. Тествахме малкия 3пъти и още на втория път ни попитаха защо в България хората не се ваксинират. 4000 болни на ден в цялата страна! Всичко работи, обаче където и да идеш Green pass и ID. Никой не се ослушва всеки вади и сканира, тука като малоумници се държат! Бяхме в Милано и Бергамо, а там беше кошмар. Като ни казваха на детето резултата от теста всички в аптеката ръкопляскаха.
Сега четох, че имало много пост ковид усложнения с ампутации на крайници в болница в Русе.
Джолева многонсе радвам, че писа. И мен ми е много болно, че така бурзо си отиде човека, не очаквах, направо незнам как .... та той нямаше и година от диагнозата. Спомням си миналата Коледа беше, точно след нас.
Съболезнования 💕

# 231
Здравейте, Джолева и моите съболезнования. Познавам Ви от темата, тъй като я чета редовно, след като поставиха диагнозата на баща ми. Беше диагностициран през месец март т.г., без метастази, с чист пет скенер и скенер на глава. Въпреки проведеното лечение,болестта прогресира ужасно бързо. Пиша това, за да Ви подкрепя доколкото е възможно - наистина е въпрос на късмет и дори и най-доброто лечение може да се компрометира в определен случай. Баща ми е огромен мъж, а болестта буквално го смля пред очите ми за няколко седмици. Имам вяра и надежда, но тази болест е ужасно коварна. Независимо от грижите и лечението, уви. Прегръщам Ви виртуално

# 232
Бърз въпрос,на мама за ТЕЛК и искат рентген ..Можем ли да приложим последния пет скенер ,защото следващия е след комисията или трябва сега да прави снимка?

# 233
Днес излязоха и генетичните изследвания на баща ми.Може ли някой да ми разясни какво точно показват че не мога да се ориентирам😕 В понеделник постъпва във ВМА  да видят какво лечение ще приложат

# 234
Супер са резултатите на баща Ви. Има над 50% експресия на PDL1, което значи, че е подходящ за лечение с Кейтруда/пембролизумаб. Има сериозен шанс и химиотерапията да му се размине (по преценка на онколога).

Честито! Simple Smile

Едит: Имате ли още листа? Гледам, че са Ви дали за EGFR и PDL1. Няма обаче за ROS1 и ALK - ако има мутации/размествания в тях, може да е подходящ за таргетно лечение. Трансхеликс обикновено изработват и горните две. При всички случаи имате поне една обнадеждаваща линия за лечение - тази с Кейтруда.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 13:59 от Hope4C

# 235
Само тези са правени мисля.Благодаря за бързия отговор на това се надявах поне да има късмет да може  с Кейтруда да пробват

# 236
  • Пловдив
Не правят ALK/ROS1,ако няма изрично искане за това.
При мен стана едно объркване т.к гридния хирург ,който ме консултираше и имаше грижата да блокчетата да стигнат до Трансхеликс излезе в отпуск след няколко дни операции , и административния секретер на клиниката по гръдна хирургия ги е пратила ,като не е уточнила да се прави и ALK/ROS1.Онколога после ,каза че е няма смисъл ,ще са отрицателните при моя профил.
Адел,както е написал Хоуп ,е добър резултата за PD-L1 и може да ви се размине ХТ ,и да има само Кейтруда като монотерапия на първа линия. Ако не са ви върнали блокчетата, ако искате може да поискате и ALK/ROS1 да направят за всеки случай -може да се наложи да платите 280-300 лв,защото по-принцип има изискване и те да са отрицателни за прилагане на Кейтруда на 1-ва линия. Иначе е агресивен много - G3,което не е хубаво,но ако има отговор към терапията е без значение . Моя също е G3.

Фани,майка ти за какво ще ходи на ТЕЛК? На стандартните лиистове дето пращат много не обръщайте внимание . Освен ако не е дописано на ръка ,какво да носите.Иначе носи всичко което има + това ,което е изрично посочено.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 20:29 от whitefang

# 237
Хаха, whitefang ,да ти кажа незнам чесно...Иначе ще излиза в пенсия ,може би преди това нещо!? Утре ще я питам.

За G ..значи имаме три различни документа от две или три болници.Когато е стадирано от g1 до g4 ,на мама също и пише g3 (т.е само в единия документ ,който е от генетичните ),а от Токуда от самата биопсия пише g2 ,на трето място,мале вече не си спомням къде съм го виждала от g1 do g3 пише пак G2 ,. Когато съм го търсила какво означава това G,в нета съм срещала стадиране и до G3 ,и до G4...

Друго да попитам ,попринцип съм гледала преживяемостта без прогресия при Giotriff ,ако сега има прогресия ,има ли някой в друг темата,при когото толкова кратко да е действал таргета ...при повечето мисля,че поне 2 години карат ... Whitefang ,казваш,че ако има ефект лечението,няма значение колко агресивен е туморът,но не зависили от това колко време ще работи даденото лечение...С ужасни мисли съм тези дни 😔

Ps на на алк и Рос ни ги пуснаха без да казваме нищо,но се зае познат онколог ,може би той.

# 238
  • Пловдив
Май не може повече болнични да и дадат . Ако има вече 2 пъти по 180 дни ,със сигурност не може повече и трябва или да се върне "официално" на работа или да се пенсионира.
Мисля,че недребно клетъчен белодробен карцином няма G4 ,но има други белодробни неоплазии ,който са по-агресивни.
Таргета работи ,докато не се появи друг механизъм /мутация за избягване / заобикаляне на текущо блокирания път за неконтролирана пролиферация.  По-високо G не значи непременно,че по-скоро ще се случи допълнителна мутация. Избий си ги тея черни мисли от главата.
Едит:Според ki-67 е G2.  Според хистологията - умерена диференциация на т.клетките -е пак G2.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 23:21 от whitefang

# 239
Whitefang Благодаря за мнението ще видим в понеделник какво ще каже онколожката и какво ще се случва.Надявам се да има ефект от всичко че не ми се мисли за друго...

Общи условия

Активация на акаунт