Рак на белия дроб - тема 8

• 44 342
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте реши се освен Кейтруда и химиотерапия да се приложи при баща ми.Днес му е първата вливка.Надявам се да няма много странични ефекти Исках да попитам какво ще предложите за повишаване на хемоглобина че само с храна нв ми се вярва да се получи.Благодаря.
Whitefang  как си?

# 241
За повишаване на хемоглобина може да пробвате Пълнозърнест сусамов тахан с мед и какао ,много е вкусно и полезно и останалите храни ,богати на желязо.Нсвсвкъде хвалят и добавката Маоло,но може би се консултирайте наложително ли е,много ли му е нисък хемоглобин а?Мисля,че зиги беше споменала за бирена мая,но не помня точно хемоглобин ли Оправяха тогава 🙄

# 242
С бирена мая тромбоцити и левкоцити оправяхме ние, но мисля, че действа и на хемоглобина.
Ако сте от София - може да купите Маоло от офиса на производителя в Гео Милев, защото там го продават с много малка надценка. В Медея ми излиза 57 лв., а аз го купувах за около 46-48.

# 243
За сега му е добре но го притеснява че заради химиотерапията ще падне

# 244
Колко му е хемоглобинът днес?
Каква е химиотерапията?

ХТ се понася изключително различно от човек до човек. На баща ми правиха кръвни изследвания седмица след първото вливане, за да видят как се движи ПКК. Нямаше отклонения. После правеха преди всяко вливане - така си остана. Не се е налагало да отлагаме вливания или да стимулираме хемопоетезата с добавки/лекарства.

За начало бих му давал нещо съвсем безобидно, тип бирена мая, колкото той самият да се чувства спокоен. Ако кръвните изследвания започнат да подсказват за проблем - тогава бих търсил по-сериозни алтернативи (то и онкологът ще се намеси).

Пожелавам леко да понесе терапията и да се радвате на добри резултати! Simple Smile

# 245
Fani0101, G - това не е стадиране, а колко е агресивен. G-4 е най-агресивен. Това знам, защото съм с рак на гърдата и имах G-3.

# 246
hope нищо не са му казали като резултат само че е добре. Надявам се да му дадат епикриза за да видя каква е химиотерапията че той не можа да ми обясни какво е точно.Силно се надявам да му понесе,че той си е слаб по принцип има проблем със стомаха и много се притеснявам. Така ще направим нещо по безобидно да взема за негово успокоение.

# 247
Здравейте,не е по темата,но минавам да изкажа мъката си...животът е толкова непредсказуем...вчера почина тати...от всичко покрай мама ,направо ни дойде като гръм,мама се е върнала от работа и го открила на масата отишъл си на 56 години, най-вероятно пак инсулт...., докато обядва .... толкова се боях какво ще стане ,ако той остане без нея,а какво стана....мама е като камък,няма такава жена,снощи даже се качи у нас на 5 етаж... Благодаря,че Ви има ,бъдете здрави 😔

# 248
  • Пловдив
Фани,Съболезнования!

# 249
Фани, съболезнования!
Ужасен шок!
Единственото успокоително е, че не се е мъчиш...

# 250
Боже, Фани съжалявам дете. Мойте най искрени съболезнования. Съжалявам миличка

# 251
Съболезнования Фани наистина много тъжно.Дръжте се бъдете силни.

# 252
Следя ви, чета постовете, защото съм с рак на гърдата и все ми наблюдават бял дроб. Вчера бях на петскенер за първи път в живота си. Като аз силно кашлям, имам и астма, и алергия, на много лекарства съм и антибиотика...Прибави се и болка в гърлото. Петскенер е бил плануван на 22 октомври, но бях пак така и го отложих на вчерашна дата и вчера го направих. Дадоха ми да попълня декларацията, че през последните седмици не боледувах, а аз съм била и в момента болна, но без температура...Ще се отрази ли това на резултата, знае ли някой от вас? Защо не трябва да си бил болен, за да го направиш. Питаха ме дали пих антибиотик скоро, а аз съм била предишния ден на антибиотик, само че в деня на петскенера не го изпих...Но бях много задушена...Знае ли някой дали ще има верен резултат...И защо има такива изиквания?

# 253
Фани, това пък сега откъде дойде...толкова съжалявам. Пращам виртуални прегръдки на теб и мама. 😟

# 254
Здравейте! Извинявам се че нахлувам така в темата. Много сме притеснени и объркани. Може ли мнение

Общи условия

Активация на акаунт