Рак на белия дроб - тема 8

• 44 351
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря за информацията whitefang и kalina_malina80!

Днес Недев каза че може да направи облъчване за да се намали тумора и да освободи нерва - чисто палиативно за намаляване на болката. Според него изобщо не е трябвало да дават антикоагуланти - риска от кръвоизлив е голям и без това. Ту е проникнал в трахеята също бронха е почти блокиран и е въпрос на време да се затвори и спре напълно притока на кислород.
От личния взех зелена рецепта за Седалгин Нео и Трамадол. Май има облекчение. Утре сме на скенер и почва облъчване.
Много неочакван обрат предвид че с ХТ нямаше особени проблеми и изглеждаше че нещо работи. Аз се бях поуспокоила но днес ме удари реалността. Малко изпаднах в паника, яд и самообвинения, наревах се и сега съм наред. Утре е нов ден с нови задачи.
Аз записах час за Мила Петрова, утре ще се обадя да видя дали мога да стигна до Койнов или Тимчева и какво може да направят в Трансхеликс
Благодаря отново и лека вечер!

# 211
Наташа, Тимчева работи само няколко дни в седмицата. Виж в приложението Healee за кога има свободни часове. Като й опишеш случая и прикачиш документи, тя ще се свърже с теб. При мен го направи на другия ден, въпреки че беше около празници, а реалният записан час беше след около седмица.
Стискам палци Hug

# 212
Туморите могат да са доброкачествени и злокачествени. Само вторите са рак.
Очевидно човекът има образувание, но хистологията не показва да е рак. Може да не е, а може и да не са взели достатъчно материал или да не е от правилното място.
Hug
Днес разбрахме ,че взетия материал не е достатъчен.Изпрариха ни на гръден хирург,който да вземе отново проба за биопсия.Утре има час при д-р Георги Янков в София.Надяваме се да има начин за взимане на проба и това да стане по-скоро.

# 213
Пчелен медец/прашец противопоказни ли са за таргета?Свекърва ми гледа пчели ,така или иначе има изписани витамини от а-я ,поне да са натурални .

Mirka007 ,пощата ти е пълна ,изпразни малко .

# 214
Днес д-р Янков е насочил свекърва ми към ВМА при д-р Йорданов .Той ще направи втора бронхоскопия и щяло да има мартиал за проба,но ще трябва да си я плати.Някой може ли да каже колко ще струва?
Междувременно не се чувства добре отпаднало и е ,става и лошо боли я на мястото на което е тумора и не може да се изкашля .Измаря се бързо и често вдига температура до 37.4.Виждам ,че не се чувства добре ,а сме все още в невидение срещу какво ще се борим .

# 215
Днес д-р Янков е насочил свекърва ми към ВМА при д-р Йорданов .Той ще направи втора бронхоскопия и щяло да има мартиал за проба,но ще трябва да си я плати.Някой може ли да каже колко ще струва?
Междувременно не се чувства добре отпаднало и е ,става и лошо боли я на мястото на което е тумора и не може да се изкашля .Измаря се бързо и често вдига температура до 37.4.Виждам ,че не се чувства добре ,а сме все още в невидение срещу какво ще се борим .
Ако става въпрос за д-р Христо Йорданов във ВМА за нас прегледа в кабинета му беше 60 лева ако не се лъжа. Той назначи час за бронхоскопия в Панагюрище и каза да се носи направление за хоспитализация от личния лекар. За 3 дена престой с всички изследвания и процедури майка ми плати 40 лева (имаше намаление за пенсионер).

# 216
На свекърва ми вече и правиха една бронхоскопия  на 15 октомври, от която не достигна материал за изследване .За това се налага втора , която ще е платена?

# 217
  • Пловдив
По ценоразпис е 300 лв. Но ще трябва да платите за избора на д-р Йорданов(може би 100-150), консумативите(?),както и за изготвянето на парафиновите блокчета (около 150 лв).Може би 500-600 лв. Но само предполагам. Само някой който е правил не по клинична пътека с направение може да ви каже точно колко.

# 218
Lusyty111, а защо втората биопсия след като няма резултат от първата...След ковид часто има тумори, нодули, формации и  после изчезват с времето

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 02:30 от emma1_

# 219
Предполага се ,че вторият път ще вземат повече материал,който да изследват.
Д-р Янков е казал ,че по-добре втора бронхоскопия от колкото да прави разрез ,за да вземе материал .Няколко лекаря вече казват ,че по снимката прилича на тумор и не го отдават на преболедувания Ковид.

# 220

Здравейте, това са изследванията на баща ми от днес. Много ниски са белите кръвни телца. Искат да му поставят две инжекции за стимулиране, за да могат да направят следващата вливка. Моля Ви да ми дадете мнение, благодаря. На някой поставяли ли са такива инжекции и какво да очаквам, странични ефекти?

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 17:37 от Lilybet

# 221
Предполагам, че за Зарзио или Неуласта става въпрос. Ще свършат работа, но трябва за 2-3 дни да стисне зъби, защото често има силни болки в ставите след поставяне. Попитайте в деня на инжекцията с какво да обезболявате при необходимост (да бъдете подготвени предварително).

# 222
Взех ги, да, Зарзио. Ще му направя и бърз тест, да не е инфекция от Ковид.  Предписаха две инжекции. Чувства се отпаднал.

# 223
На мама веднъж са й слагали по време на Хт ,нямаше проблеми

# 224
Някой писал ли е на Джолева? Как ли е милата? Все си мисля за нея като вляза, дано се държи💕....
Зиги при вас нещата наред ли са? Като не пишеш и те мисля🍀💕
Ние сме добре, след 5 дена присъствено в училище за тази година се борим с огромните домашни. Имам чувството, че никога не съм била 5клас...кошмар, но това да е.
Аз сериозно се замислям да направя една консултация с лекар за ваксина на детето. Макар, че още няма 12г. Но за 1месец 2 карантини на класа имаше добре, че беше гипса, та покрай едното оттървахме другото.
Бъдете здрави и се пазете!

Общи условия

Активация на акаунт