Лакове за нокти - 155

• 37 954
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте 🙂 Много ми хареса вашата тема от 2,3 дена чета и много ми допада всички вие сте невероятни 🥰.Аз лично съм много доволна от заздравителя на перфект ползвам го от 3 месеца,топ лака на перфект съхне бързо и лака ми държи по-15 дена,изсушител за нокти перфект слагам по-1 капка но пак си чакам 10 15 минути да изсъхне лака 😀.Днес ще ходя да си купувам лакове Цял месец не съм ,Много харесвам лаковете на флормар 🤣❣

# 466
Добре дошла в темата, Катрин! 🙂 Показвай и маникюри 🙃
Миме, само ги хвалят Пастелите 😃 Поне не помня да съм чела негативен отзив за тях...
Аз снощи се лакирах с...Аура 101. 🤪

Скрит текст:

Ами, страхотен лак, страхотна консистенция и даже ми се стори, че съхне бързо. Но...с най-гадната четка на света, просто е отвратителна! 🤬🤬🤬 На първия пласт и' намерих начин как да става приличен пласт, с много дозиране на количеството лак и с приплъзване на четката. Но това не работеше при втория пласт, защото там не се получаваше с тънък слой , а с приплъзване на четката се получаваха и прозиращи зони. Пълен ужас, съжалих, че не взех още този път четка от друг лак. Четката е хем стърчаща и безформена, хем някак се огъва и задържа по много лак...то и да си "Like a pro", доста трудно ще докараш професионален вид на маникюра! 😆 В резултат, идеално изпилените ми нокти (на които отделих доста време, вкл. да свалям и подновявам гел изцяло- за първи път от месец и половина насам) изглеждат криви, на места лакът се е напластил, има няколко изпъкнали участъка, овал не съществува (не и такъв какъвто съм свикнала да е), а даже и успях да си размажа лака от няколко пръста, докато с клечка за зъби се опитвах да почистя около кожичките...Омбрето на палеца не беше предвидено, но...там се наложи да прикривам прозиращо...и нямаше течен латекс на кожичките. На другите просто омбрето се получи добре (поне нещо да ми се получи лесно с този маникюр☺). Трябваше да я насоля хубаво тази четка, да си излея яда...разбирате, нали... 😁
Все пак, на живо не е чак толкова зле, колкото на снимките, но аз си знам къде са недостатъците и едва ли ще се вдъхновя да го снимам пак този маникюр 😅 Формата трябваше да е нещо близо до квадрат, но с това напластяване на лак по върховете...🤪

# 467
  • Стара Загора
Долче, винаги ти се възхищавам на маникюрите! Аз толкова нерви нямам и затова винаги карам само с един лак, без декорации, без нищо. Grinning Преди години се опитах да си правя омбре с гъбичка за грим - нищо не направих, само се оплесках. Grinning А течният латекс откъде го взимаш?

# 468
  • София
Писах, писах и всичко се изтри Sad

Фифка, и аз имах  проблеми с алергична реакция към гел лак. След като спрях мазането с всякакви мазила и ноктите ми поизрастнаха, си минах на нормални лакове, основа и топ, без никакви притеснения. Когато започнах да се лакирам отново използвах заздравителя на Микросел (скъпичък идва) и  Диамантения заздравител на СНБ. Впоследствие започнах да ползвам и активния заздрaвител на Перфект. Не съм имала проблем с нито един от тях, но може би е добре да разглеждаш състава предварително.

На мен от известно време не ми спори лакирането. Миналата неделя имах много добрата идея да докарам страхотен есенен цвят, смесвайки Десислава на СНБ с тиквения лак на Катрис. Както казваше един мой преподавател в университета - "чудесна идея, колежке, жалко, че е неприложима" Simple Smile Тиквеният Катрис се оказа изключително плътен, гъст и лепкав и  много трудно го нанасях на ноктите (възможно е само моят да е така); Десислава пък беше на другия полюс - супер течен, непокривен лак, който стана на линии над Катрис-а. След час мъки, свалих всичко и мацнах една Марина, която също не изсъхна добре и стана на парцали до другия ден. Е, не издържах дълго така и от вторник съм с Еси - бордо - и май това е най-успешният ми маникюр от 2 седмици Grinning И за да не е само оплакване - от седмица активно се мажа с масла за кожички (имам на бюрото вкъщи, и на бюрото в офиса по едно) и виждам положителна промяна Simple Smile Едва ли ви казвам нещо револючционно, но исках да споделя Simple Smile

Всички показвате много хубави неща! Аз напоследък основно пазарувам някакви гел неща (днес дори поръчах 2 лака) и нямам с какво да се похваля от дрогерията. Онзи ден разглеждах в ДМ, но нищо не ми грабна вниманието.

Ето го Еси-то. Днес обаче мисля да го разкарам, защото MyNails бяха така любезни да ми пратят Хелоуински стикери като подарък за една от поръчките ми и ако не ги ползвам днес, ще си седят в шкафа до догодина Simple Smile Ако се получи нещо интересно, веднага ще споделя.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 10:09 от Раче Oсмокраче

# 469
Феникс, течния латекс ми го купи Арабеск, от Джъмбо е. 🙂 Като свърши, ще сложа в шишенцето PVA лепило, същата работа върши. 😉 Може и да звучи странно, но омбрето беше най-безпроблемната част от снощния ми маникюр. ☺ Използвам малко парченце дунапрен, около половината от ширината на плочката, може би. Понякога го режа като триъгълник (острата част се пада към кожичките), това също помага да има по-малко цапане. 🙂
Раче, много добре си оформила ноктите, и цветът е супер! ❤
Скрит текст:
  И на мен ми пристигнаха едни гел лакове, за мама- вярно, че трябваше да са по-неутрални нюдове, но поне на снимките избиваха на бежово или розово и се различаваха. А се оказа, че 4 от лаковете са почти еднакви 😅 Брокатът е както трябваше да е, а перленият лак пък вместо розова перла е нещо като капучино перла. 😄
Та не знам дали скоро бих поръчала друг гел лак онлайн...

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 10:13 от dolce miele

# 470
  • Стара Загора
Ахааа! Ще пробвам и този трик като ми остане време. Мерси много! :*

# 471
  • София
Долче, благодаря! Не мога да издържа с по-дълги нокти, просто не са ми удобни Sad А така да ми харесват.
Аз не поръчвам гел лакове, днес сложих 2 в количката, за да имам, ако се наложи да пътувам някъде и не ми се мъкнат лакове, за да сменям. С гел на ноктите, дори и обикновените лакове ми издържат по седмица, но реших да имам и някой и друг гел лак Simple Smile

И още нещо, защото се сетих, че го коментирахме преди време - организирах лаковете. За жалост, не намерих подходящи кутии, затова купих едни панерчета от Пепко и в момента са организирани в 4 такива - в едното са тъмни лакове, в другото - неутрални, нюдове и няколко червени (за мен са си неутрални Simple Smile ), в третото - ярки и брокати (основно за лятото) и в последното - основи, топ лакове, масла и т.н. Имам и една кутия за всичките ми гел неща.

# 472
Раче, удобството преди всичко! 🙂 А вчера тъкмо се зарадвах колко добре съм изпилила връхчетата, изобщо не си личеше, че има гел база и Аурата ме саботира...точно на връхчетата се получи най-дебел пласт 😆
На мен доста кутии ще ми трябват вече...😅 Повечето лакове са в кутии от сладолед. 🙂 Подредени по марки. Имам и 1 или 2 найлонови пликчета с нови лакове- чакат да се сетя да ги организирам...😄

# 473
  • София
Раче Oсмокраче, благодаря за отговора Flowers Hibiscus
Имам заздравителя на Микросел - той може ли да се използва за основа или да си взема Диамантения заздравител на СНБ? Ако основата е 8 free трябва ли да се съобразявам и със състава на цветния лак и топа?
И въобще как се ориентирате за състава, почти никъде не намирам такъв или аз не търся на правилното място ....

Скрит текст:
Писах, писах и всичко се изтри Sad

Фифка, и аз имах  проблеми с алергична реакция към гел лак. След като спрях мазането с всякакви мазила и ноктите ми поизрастнаха, си минах на нормални лакове, основа и топ, без никакви притеснения. Когато започнах да се лакирам отново използвах заздравителя на Микросел (скъпичък идва) и  Диамантения заздравител на СНБ. Впоследствие започнах да ползвам и активния заздрaвител на Перфект. Не съм имала проблем с нито един от тях, но може би е добре да разглеждаш състава предварително.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:32 от ffiffka

# 474
Днес ходих до магазинът  за Лакочистител  и за няколко лака 🤣 Тези OG,за първи път ги зимам някои ползвал ли е такива?

# 475
  • София
Ffiffka - аз съм ползвала Микросел като основа, дори с него най-дълго ми издържаше лака Simple Smile За съдържанието - мисля, че го имаше на опаковката и на Микросел, и на Перфект. След като имате вече Миркосел, защо не пробвате с него, а ако усетите някакъв проблем, веднага може да свалите лака. Аз така бях решила да действам с гела, но за щастие, до момента не съм имала проблеми с него.

# 476
Катрин, не съм ги виждала досега тези ОG. Кои са номерата на червения Перфект и на двата отляво (тези трябва да са между 189 и 191).
И, да си "поиграя" още малко ☺ с Флормарите- Black minimalism, червеното пропускам (или да рискувам с Red flag🤔), след това Le Rouge или Red attraction, следващият е Frolic, Sparkling orange или Burned orange, следва Purple chrome, следващият е може би Tender Beige или Beige latte и накрая е Neon yellow. Колко познах? 😃
Фифка, не помня дали писах...лаковете на Астра са 5-free, ако не държиш да са 8-free и лаковете де. Ако алергията е била към гел лак, вероятно ще е ок и 5-free лак...

# 477
Катрин, не съм ги виждала досега тези ОG. Кои са номерата на червения Перфект и на двата отляво (тези трябва да са между 189 и 191).
И, да си "поиграя" още малко ☺ с Флормарите- Black minimalism, червеното пропускам (или да рискувам с Red flag🤔), след това Le Rouge или Red attraction, следващият е Frolic, Sparkling orange или Burned orange, следва Purple chrome, следващият е може би Tender Beige или Beige latte и накрая е Neon yellow. Колко познах? 😃
Фифка, не помня дали писах...лаковете на Астра са 5-free, ако не държиш да са 8-free и лаковете де. Ако алергията е била към гел лак, вероятно ще е ок и 5-free лак...
Вие сте като скенер за лакове,Червения Перфект е 20, 28, 39 ❣😀

# 478
  • София
Ffiffka - аз съм ползвала Микросел като основа, дори с него най-дълго ми издържаше лака Simple Smile За съдържанието - мисля, че го имаше на опаковката и на Микросел, и на Перфект. След като имате вече Миркосел, защо не пробвате с него, а ако усетите някакъв проблем, веднага може да свалите лака. Аз така бях решила да действам с гела, но за щастие, до момента не съм имала проблеми с него.

Ще се пробва, дано всичко е наред. Сега остава да се сдобия с няколко цвята - за тях имах предвид, че не е посочен състава, поне на повечето марки, които коментирате в групата.

# 479
  • София
Да, наистина, състава го няма на бутилките, но предполагам, че в гугъл може да се намери. А пробвали ли сте само с Микросел? Получавате ли реакция? При мен, основният проблем бяха едни китайски гел лакове, които като сложех, до 2 дни кожичките ми ставаха изключително груби и започваха да се цепят и кървят. Когато свалих лака, реакцията изчезна и не се е получавала с други марки гел лакове, а с обикновени пък съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт