Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 459
  • 668
  •   1
Отговори
# 300
Тези спрейове са отделни нали? Т.е. може да вземеш само витамин Д. Защото изследванията на витамините от група Б са ми супер. И също каква дозировка вземаш?

# 301
Аз ползвам на better you спрейовете витамин Б12 и Д и много бързо ми попълниха дефицитите 🙂

На better you витамин Д само той ли е,или е и с К2?

# 302
Здравейте, дами! Ще наруша тишината настъпила тези дни в темата с един бърз отчет. Днес бях на преглед и малко напред върви моето човече. Не запомних колко е дълго, защото бях шокирана, че вече е 110 гр. Честно казано ми се струва много, нищо, че първото ми дете вървеше едро. Иначе, освен дефицита на хемоглобин имам и малък дефицит на витамин Д, заради който ми включиха Елевит към и без това богатото меню от хапчета и медикаменти. Joy Добрите новини са, че всичко останало е наред, нямам рискове за тромбофилия, БХС е доста добър също (да не повярва човек). И продължаваме с пълна пара да напредваме в този така приятен втори триместър. Успех на всички, които очакват резултати от изследвания, а и не само Wink
Атена, колко малък ти е дефиците на вит.Д, защото в тези витамини съдържанието на вит.Д е малко, колкото да поддържаш нивото което имаш.
От долна граница 50, моят резултат е 40. Честно казано очаквах повече, имайки предвид дългото кърмене и фактът, че като цяло съм светла и не се излагам много на слънце. Предполагам, че си права, че дава само дневната доза, необходима на организма. Моята хипотеза в случая е, че това все пак е допълнителен прием. На опаковката прочетох, че една таблетка предлага 100% от дневната нужда на организма. В крайна сметка ние приемаме и чрез други източници: яйца, месо, и т.н. Също така ми каза АГ, че пак ще изследваме след месец, да видим дали има развитие.
На теб налагало ли ти се е да приемаш? Какъв е твоят опит? След какъв прием се подобрява положението?
Добре си, ще успееш да я вдигнеш на 50.
Моя опит започва с двойна мутация на вит.Д или казано накратко аз трябва да си го набавям чрез добавки, иначе не го усвоявам. Питах те какъв ти е дефицита, защото аз също съм перманентно, но сега съм се изтървала и е слезнал на 14, но ти си добре - 2-3 месеца и ще си го набавиш.
Белисима, аз ползвам точно този спрей на бетър ю, вит. К2 помага за по-доброто усвояване на вит.Д. Знам за много добри резултати, но лично нямам още впечатления, още не съм се изследвала.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 23:27 от Rafi_11

# 303
Rafi_11, благодаря за споделения опит! Не ти е лесно положението, но с упоритост всичко се държи под контрол! Пожелавам скоро да наваксаш Heart

# 304
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време и днес се реших и аз да се представя. На 28 години съм, втора бременност, първата завърши неуспешно в 8 г.с със спонтанен аборт миналата година, според лекарката заради генетична грешка. Сега съм в 13+3 г.с. , с термин 21.05. , като до тук не съм имала почти никакви неприятни симптоми с изключение на умората, сънливостта и често главоболие. Миналата сряда (тогава 12+4) бях на скрининг (включаше ехографски преглед и биохимия) при д-р Виолета Стратиева в Оскар Клиник. На самия преглед гледа бебчето доста обстойно, дори направи предположение за пола. Каза, че всичко изглежда чудесно, отговаря си на г.с и няма поводи за притеснения за момента. Но когато получих резултатите на имейл, малко се притесних от риска за интраутеринна ретардация преди 37 г.с, който излезе 1:146 (аз за първи път се сблъсках с този термин).  Чух се със следящата ме АГ, тя каза че резултатите са добри, а утре съм на преглед при нея. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв резултат и има ли за какво да се притеснявам?

П.С Бих искала да се присъединя към Фейсбук групата Simple Smile

# 305
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време и днес се реших и аз да се представя. На 28 години съм, втора бременност, първата завърши неуспешно в 8 г.с със спонтанен аборт миналата година, според лекарката заради генетична грешка. Сега съм в 13+3 г.с. , с термин 21.05. , като до тук не съм имала почти никакви неприятни симптоми с изключение на умората, сънливостта и често главоболие. Миналата сряда (тогава 12+4) бях на скрининг (включаше ехографски преглед и биохимия) при д-р Виолета Стратиева в Оскар Клиник. На самия преглед гледа бебчето доста обстойно, дори направи предположение за пола. Каза, че всичко изглежда чудесно, отговаря си на г.с и няма поводи за притеснения за момента. Но когато получих резултатите на имейл, малко се притесних от риска за интраутеринна ретардация преди 37 г.с, който излезе 1:146 (аз за първи път се сблъсках с този термин).  Чух се със следящата ме АГ, тя каза че резултатите са добри, а утре съм на преглед при нея. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв резултат и има ли за какво да се притеснявам?

Добре дошла! Чудесни новини в този мрачен ден ❤ Дано всичко е наред до финал!

И аз съм като теб с предна неуспешна бременност, завършила в 8гс и в началото ме беше много страх да се зарадвам. Вече малко се по отпускам и споделих на някои роднини и една приятелка. Ти как се чувстваш в това отношение?

За ФБ, прати покана на https://www.facebook.com/katya.kovacheva и тя ще те добави 🤗

# 306

Добре дошла! Чудесни новини в този мрачен ден ❤ Дано всичко е наред до финал!

И аз съм като теб с предна неуспешна бременност, завършила в 8гс и в началото ме беше много страх да се зарадвам. Вече малко се по отпускам и споделих на някои роднини и една приятелка. Ти как се чувстваш в това отношение?

За ФБ, прати покана на https://www.facebook.com/katya.kovacheva и тя ще те добави 🤗

Благодаря много! Да , точно същата беше и при мен ситуацията, особено докато чуя сърчицето Simple Smile Засега знаят само родителите ни, изчаквам да мине и прегледа при моята гинеколожка утре и мисля да кажа и на близките ми приятелки.
Пожелавам на теб и на всички мацки в групата лека бременност и здрави бебчета!

# 307

Здравейте! Утре съм на фетална морфология и БХС при същата лекарка. Можете ли да споделите малко повече подробности - чакахте ли много, кога ви взеха кръв, колко време продължи всичко? Благодаря предварително! Много съм притеснена какво ще ми кажат и ми се иска да съм максимално подготвена...

# 308

Здравейте! Утре съм на фетална морфология и БХС при същата лекарка. Можете ли да споделите малко повече подробности - чакахте ли много, кога ви взеха кръв, колко време продължи всичко? Благодаря предварително! Много съм притеснена какво ще ми кажат и ми се иска да съм максимално подготвена...

Привет,

Първо ме регистрираха с име и ЕГН мисля, една много симпатична акушерка с лилава коса ми измери кръвното и ми взе кръв. И след това се започна едно голямо чакане от около 2 часа, но не искам да те плаша, защото май беше инцидентно - извиниха се няколко пъти, че е имало проблем с графика. Когато дойде моят ред, прегледа започна с една млада лекарка, мисля че д-р Йорданова се казваше, след около 5 минути дойде и д-р Стратиева. Гледат с ехограф доста обстойно и правят измервания. През цялото време ми обясняваше какво мери и какво вижда, бяха много мили и двете. След като приключи прегледа с ехографа, ми обясниха за някои от рисковете и какви са резултатите ( без тези, които зависят и от кръвните изследвания). Самият преглед беше някъде около 15-20 мин. Накрая ми дадоха снимки и ме изпратиха на рецепция, където оставих имейл, на който да изпратят резултатите. Резултати получих след 2 дни.

Не се притеснявай, прегледа е приятен и ще мине чудесно!

# 309
Много ти благодаря за подробната информация! Heart Чела съм и на други места, че се чака към 2 часа, та май често се случва. Но нищо, колкото-толкова, само да са добри резултатите. Hands Pray

# 310
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време и днес се реших и аз да се представя. На 28 години съм, втора бременност, първата завърши неуспешно в 8 г.с със спонтанен аборт миналата година, според лекарката заради генетична грешка. Сега съм в 13+3 г.с. , с термин 21.05. , като до тук не съм имала почти никакви неприятни симптоми с изключение на умората, сънливостта и често главоболие. Миналата сряда (тогава 12+4) бях на скрининг (включаше ехографски преглед и биохимия) при д-р Виолета Стратиева в Оскар Клиник. На самия преглед гледа бебчето доста обстойно, дори направи предположение за пола. Каза, че всичко изглежда чудесно, отговаря си на г.с и няма поводи за притеснения за момента. Но когато получих резултатите на имейл, малко се притесних от риска за интраутеринна ретардация преди 37 г.с, който излезе 1:146 (аз за първи път се сблъсках с този термин).  Чух се със следящата ме АГ, тя каза че резултатите са добри, а утре съм на преглед при нея. Дали някоя от вас се е сблъсквала с такъв резултат и има ли за какво да се притеснявам?

Здравейте и аз бях на преглед при Стратиева миналата сряда,малко се разочаровах защото започна прегледа някаква девойка(не знам името и)беше доста внимателна,но все пак си плащаме за специалист,а не за стажант,Стратиева дойде доста по-късно,наистина много мила жена и специалист!
За чакането  по 2 часа според мен си е редовна практика🙂
Иначе и мойте изследвания според Стартиева са добри преди да излезе БХС,а и нямам препоръка за инванзивен тест,но мен също ме притесни същия показател,като при мен е доста занижен...
Та не знам,предвид този преглед,дали следващия път ще я правя там Фм🙂
А иначе ще прикача снимките от бхс![/img]

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 14:48 от belisima30

# 311

Здравейте и аз бях на преглед при Стратиева миналата сряда,малко се разочаровах защото започна прегледа някаква девойка(не знам името и)беше доста внимателна,но все пак си плащаме за специалист,а не за стажант,Стратиева дойде доста по-късно,наистина много мила жена и специалист!
За чакането  по 2 часа според мен си е редовна практика🙂
Иначе и мойте изследвания според Стартиева са добри преди да излезе БХС,а и нямам препоръка за инванзивен тест,но мен също ме притесни същия показател,като при мен е доста занижен...
Та не знам,предвид този преглед,дали следващия път ще я правя там Фм🙂
А иначе ще прикача снимките от моя Бхс![/url][/img]

Да се надяваме, че няма поводи за притеснение. Утре ще го коментирам подробно с моята лекарка.

# 312

Здавейте и добре дошла Simple Smile аз също правих Бхс в Оскар, но при др.лекарка,резултата ми за ретрадацията след 37г.с ми е 1:153, но за прееклампсия са ми удебелени цифрипките  и има риск и въпреки това, не казаха че има проблем. Успех 🍀🙂

# 313
Момичета, и аз направих скрийнинг  в Оскар, от който съм с лошо впечатление като цяло.
Чакането изобщо не е изключение, 2 часа си е нормално. Там като пациент нямаш избор освен да се съгласиш с всичко, което ти кажат и съответно да си заплатиш. Не ми допада на мен лично като практика. Аз отидох точно заради добрите специалисти и от лекарката, която избрах съм доволна като качество на прегледа, но от друго - не.
На мен директно преди да излязат кръвните изследвания ми казаха, че имам високи шансове за прееклампсия, базирано само на факта, че съм по тежка (около 80 кг), с което някак си не мога напълно да се съглася.
Бих посетила същия лекар, просто в другата болница, в която преглежда.
Ако не ви пречи и прецените, бихте ли споделили какви са вашите показатели за прееклампсия?
Благодаря!

# 314
Момичета, и аз направих скрийнинг  в Оскар, от който съм с лошо впечатление като цяло.
Чакането изобщо не е изключение, 2 часа си е нормално. Там като пациент нямаш избор освен да се съгласиш с всичко, което ти кажат и съответно да си заплатиш. Не ми допада на мен лично като практика. Аз отидох точно заради добрите специалисти и от лекарката, която избрах съм доволна като качество на прегледа, но от друго - не.
На мен директно преди да излязат кръвните изследвания ми казаха, че имам високи шансове за прееклампсия, базирано само на факта, че съм по тежка (около 80 кг), с което някак си не мога напълно да се съглася.
Бих посетила същия лекар, просто в другата болница, в която преглежда.
Ако не ви пречи и прецените, бихте ли споделили какви са вашите показатели за прееклампсия?
Благодаря!

Напълно съм съгласна, чакането не е никак приятно, но при повечето по-добри специалисти май е така за съжаление. При мен рискът от прееклампския е 1:300 , ако е от значение, аз съм 59 кг и винаги съм била с нормално, често и ниско кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт