Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 464
  • 668
  •   1
Отговори
# 330
Аз съм за записала за фетална морфология при Чавеева дали е добра вие как мислите до сега не съм правила никога това изследване .В интернет пишат за нея все добри отзиви

В коя г.с ще сте на Фетална,в по ранна седмица не сте ли правила,принципно е добра,но ако ви гледа тя...има практика и не само при нея, а и при други фетални специалисти е да ви гледа някой специализант и после да се появят за 10 мин.
Аз направо не знам ,къде да се записвам за ФМ,при това положение!
Тогава ще съм във 20 сед не ранна морфология не съм правила защото си правих Вижън тест и доктора реши да ми я спести

# 331
Благодаря, Алис! Дано всички сме здрави, изминем предстоящия път възможно най-леко и накрая всички да се похвалим със сладките бебоци ☺️☺️☺️
Belisima,  аз бях при доктор Богданова. Самата тя направи прегледа. Той беше безупречен и задълбочен, много информативен и съм доволна. Акушерката й е  тази, която най-много ми докара стрес - не оставя докторката да говори, ами тя си нарежда. Но, като всеки добър специалист е толкова претоварена и напрегната, че не може да не го усети човек. Това е и причината, когато се колебаех между двама лекари да не я избера - знаех вече колко се чака и знам, че са напрегнати и преработени тези хора. Зълва ми се следи при нея и роди при нея преди по-малко от 3 седмици.
Например аз живея на 10 минути от Токуда, където Богданова преглежда, но ми е по-лесно и спокойно да отида до Редута, Тина Киркова, на преглед и пак ми отнема по-малко време. И по-важното - прекрасно отношение! Просто съм очарована от търпението, добрият тон, липсата на каквато и да е припряност в целия екип на МЦ на Тина Киркова.
И да уточня, отидох на второ мнение от любопитство, за спокойствие, заради добрата слава на самата Богданова, не защото не съм имала доверие на следящия си лекар или недоволство от прегледа 😀
Надявам се да има нещо полезно в горните редове.
Благодаря отново на всички, които споделиха мнение и информация, просто сте прекрасни!

Пускам малко сини конфети 💙💙💙💙💙 някоя мама да си грабне, ако иска момче 😉😉😉

Аз май ще отида при Богданова за втората Фетална🙂
Надявам се тя да прави прегледите,не специализанти🙂

Да, Богданова сама си прави прегледа и самият преглед е отличен. Мисля, че е отличен фетален специалист ☺️☺️☺️

# 332
Момичета, дали може и аз да се запиша при вас? Първоначално термина ми беше изчислен за 03.06 ама за сега върви 1 седм напред, така че по-раничко ще е, дай Боже всичко да е наред до тогава. В юнската тема е много тихо и без това. Малко за мен - на 36г имам един юнак на 12г почти. Правих пренатест миналата седмица, добре е уж, момче👣👣 ще да е, пак. 🙂
Има ли други които вървят напред, че това малко ме притеснява?

# 333
Момичета, дали може и аз да се запиша при вас? Първоначално термина ми беше изчислен за 03.06 ама за сега върви 1 седм напред, така че по-раничко ще е, дай Боже всичко да е наред до тогава. В юнската тема е много тихо и без това. Малко за мен - на 36г имам един юнак на 12г почти. Правих пренатест миналата седмица, добре е уж, момче👣👣 ще да е, пак. 🙂

Здравей, юнашка мамо! Simple Smile

И аз вървя напред, първо терминът ми беше за 20 май, после за 16, а след БХС - 13. 😄 Аз не се притеснявам, щом никой лекар не е казал нищо. И без това е малко относително на този ранен етап (нали?)

# 334

Здравей, юнашка мамо! Simple Smile

И аз вървя напред, първо терминът ми беше за 20 май, после за 16, а след БХС - 13. 😄 Аз не се притеснявам, щом никой лекар не е казал нищо. И без това е малко относително на този ранен етап (нали?)
Ох, дано си права, че чета тука из нета, че може да е признак за гедтационен диабет, за който пък такива дъртички като мен били предразположени, та не зная. Иначе 2 скана при разл доктори ми го показаха и не е ранна ову, защото си я зная точно кога беше. В сряда съм на скан пак и ще повдигна въпроса, дано ми назначат изследване, че да зная от какво е и евент да се вземат мерки, ако има нещо. 🙂 1 седм напред в първи тримес не е малко май 🤔, бебето е малко и изчисл са им с голяма точност, за размера имам предвид. Ох, дано си права и няма поводи за тревога.

# 335
Nicky11, привет и добре си ни дошла! Дано всичко е наред и нямаш никакви притеснения до пухкав финал!
Относно това как върви бебето: аз имам двоен опит в това отношение Joy И предишното ми дете (сега е на 2 и половина) и настоящото вървят с една седмица напред. Предния път не е имало съмнение за гестационен диабет. Всичко се развиваше съвсем нормално. Просто се роди мнооого едър (3.730 кг). Сега пак върви едро, лекарката не е изказвала съмнения за проблем. Изследванията на захарта са ми нормални. Дано това малко те успокоява Hug

# 336
Благодаря за отговора. Едно изследване за захарта определено ще ми е полезно, за мое успокоение. Проблема е, че не съм в Бг и тук не може да си го назначаваш когато си прецениш. Правят го така или иначе за всички профилактично, но чак след 20-22 седм. Ще видим как ще е скана в сряда и колко ще е напред, дано ги убедя да ми обърнат внимание по-рано. 🙂

# 337
Здравейте а Вие къде сте...

# 338
Здравей и добре дошла не се притеснявай че си напред а и никога не се знае кога е станало ние за първи път си пропуснах овулацията и точно този месец забременях .

# 339
  • Карлово
Моят скрининг беше при д-р Стоилов в Пловдив в неговата клиника, моята гинеколожка препоръча него, а честно казано не съм предубедена, защото за лекарите има доста противоречиви коментари и не винаги всички са обективни. Та и при мен рискът за прееклампсия съществува, но не виждам проблем да взема мерки за това, изразяващи се в приемане на аспирин, какъвто беше съвета. По-лека съм от 80 кг, но мисля че неговото заключение е на база измереното кръвно (по 2 пъти на всяка ръка), факта че майка ми е с високо кръвно, предполагам взема предвид и индекса на теглото, аз съм  в горна граница на т.нар нормален индекс. Моето кръвно клони към ниско (100-110 на 60-70) и за мен беше странно, че стигнаха до такъв извод, но предпочитам да се застраховам, пък и в крайна сметка не ми тежи. Доволна съм от прегледа, от отношението,  нямам забележки, а и честно казано, бях щастлива, че останалите рискове бяха ниски, а бебчето добре. Но по принцип е неприятно, че някои лекари са по-резки и то що се касае до теглото на пациента и много често обвързват проблемите единствено с него. Тежах повече килограми до скоро, но за моя радост срещнах добри специалисти, които помогнаха  по правилния начин, без да те карат да се чувстваш зле. Това и по повод една моя близка, на която лекарите не дават адекватни съвети, само й казват, че тежи повече и от там са проблемите, а понякога заради някой нелекуван проблем покачваш тегло и трябва да решиш него и тогава нещата се оправят.

Аз също бях на скрининг при д-р Стоилов, много ми допадна като отношение, но сестрата, която ми взе кръв явно е нова, защото ме заболя изключително много. Януари пак съм при него, той записа ли ти направо час за 20-тата седмица 😊 Малко ме изуми това, но така или иначе трябва да се направи. Апаратурата ми се стори хубава

# 340
  • Пловдив
Да, записаха директно час, падна се на 06.01.22, нямам против, така и аз ще съм спокойна, може би го правят, за да имаш сигурен час, плануван, което ми допада.  При мен сестрата беше внимателна и въпреки тънките ми вени всичко беше ок, но явно зависи. Апаратурата е много добра, което има значение. Както и ти си писала, доволна съм от преглед и отношение, когато бременеем, имаме нужда от добро отношение и спокойствие, без стрес от прегледите.

# 341
Здравейте и от мен! Моето човече трябва да де появи на 31-ви май.

# 342
Здравейте а Вие къде сте...

UK

Днес на държавния им скан вече официално ми смениха датата на термина от 3.06 на 30.05.

# 343
Здравейте мами и бъдещи мами ! Бих искала и аз да се запиша при вас. На 31г. съм, първа бременност много дългоочаквана. Терминът ми първоначално беше за 23.05, но тъй като бебето е по-мъничко ми го смениха за 28.05.2022. За сега всичко е наред, аз също живея в Англия и тук прегледите са доста по нарядко. Можете ли да ми дадете съвет кога да си запиша час за определяне на пола, по това което се информирах около 16та седмица, нямам търпение вече. Хубава вечер на всички и леки бременности! 😘😊😍

# 344
Здравейте мами и бъдещи мами ! Бих искала и аз да се запиша при вас. На 31г. съм, първа бременност много дългоочаквана. Терминът ми първоначално беше за 23.05, но тъй като бебето е по-мъничко ми го смениха за 28.05.2022. За сега всичко е наред, аз също живея в Англия и тук прегледите са доста по нарядко. Можете ли да ми дадете съвет кога да си запиша час за определяне на пола, по това което се информирах около 16та седмица, нямам търпение вече. Хубава вечер на всички и леки бременности! 😘😊😍
Аз бях след завършени 16 седмици в Window to the womb(и аз в Англия живея)  при първата си бременност и се видя много добре. Този път ще си чакам ехографа в 20та седмица,за да разбера пола. Лека бременност.

Общи условия

Активация на акаунт