Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 343
  • 668
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Започнахте ли да купувате вече някакви дрешки или дори колички? Чудя се скоро да не закупя ли поне едни чорапки, че ми е мерак Hug
Здравей, ами още не. Засега само набелязваме нещата и оттук оттам си правя списъци да не пропусна нещо като се започне с пазара. Мисля поне към 7-8 месец някъде.

# 421
И аз мисля, че е рано още. Въпреки това по настояване на мъжа ми вече имаме кошара, матрак и корито. Миналата седмица щяхме да вземем и количка от намалението в Комсед, но докато поръчам, беше свършила. Днес ще я поръчаме от Рая тойс, защото е намалена с 20%.

# 422
Здравейте, включвам се и аз. Ще ми е много полезно тези от вас, които са в София, ако сте избрали вече място са раждането да споделите кое е и защо се спряхте на въпросната болница/лекар. Всяко мнение ще ми е от полза, понеже ние все още сме в голямо чудене. Поздрави на всички Simple Smile))

# 423
Здравейте, включвам се и аз. Ще ми е много полезно тези от вас, които са в София, ако сте избрали вече място са раждането да споделите кое е и защо се спряхте на въпросната болница/лекар. Всяко мнение ще ми е от полза, понеже ние все още сме в голямо чудене. Поздрави на всички Simple Smile))

Здравей, аз съм избрала Токуда, защото док. Анна Богданова там работи, иначе се следя в Оскар Клиник при нея. Избрах Токуда, тъй като казват, че има една от най- добрите неонатологии и заради лекаря. Малко е скъпичко раждането секцио около 2700 имам такива информация. Гаранция никъде не дават, но поне психологически да ми е една идея по-спокойно. Има различни мнения за всяка болница включително и Токуда.

# 424
Innocent
Здравейте, аз се чудя между две болници да раждам  - едната е Майчин дом, а другата е Тина Киркова - но там се интересувам от раждане във вода. Даже тези дни ще звъня да питам дали имат поне отворени врати или поне да отида да видя тази вана,  в която ще се случва всичко и въобще как стават нещата.
А иначе ме следи др Ибрям Ибрям - той е и специалист по фетална морфология и съм изключително доволна от него.  Следя се при него в Инвитро Център Димитров като той изражда и в Щерев и в Майчин дом.  Самия Маичин дом го избрах, тъй като ми се наложи в начална бременност да полежа там за задържане и само от там ми казаха причината за леко прокървяване и наистина ми хареса начина по който се отнесоха и като професионално отношение. Сега наистина ще намерите доста различни мнения за болниците и екипи и лекари и храна и условия и какво ли не,  но всеки преценява и смятам че навсякъде има, и професионалисти и такива които наистина не знаят какво правят и как да се държат с една бременна жена.
Успех при избора на лекар и болница и стискам палци всичко да е наред Green Heart Gift Heart

# 425
Моят лекар дето ме следи сега Вецев,изражда в Шейново,Велев също е много добър,в началото лежах там,там съм и раждала преди 18 години 😃
Та не знам,и аз съм в чуденка,за бебчета знам че е най добре в Токуда и Майчин дом!

# 426
Моят лекар дето ме следи сега Вецев,изражда в Шейново,Велев също е много добър,в началото лежах там,там съм и раждала преди 18 години 😃
Та не знам,и аз съм в чуденка,за бебчета знам че е най добре в Токуда и Майчин дом!

До колкото съм запозната и аз смятам, че най-добрите неонатологии са в Токуда и Майчин дом. От там нататък е въпрос на лични предпочитания, финанси и така. Аз много харесвам Вецев, за сега се следя само в частна клиника и моя лекар не изражда, така че си мисля да се обърна към някой по здравна каса, който евентуално и изражда, но знам, че Вецев е доста зает и не знам дали ще успея да се вредя. Като цяло трябва тези седмици вече да го реша.
Иначе успех на всички и дано всичко да се случи по възможно най-добрия начин за всяка от нас Simple Smile)

# 427

Аз за сега съм се спряла на Св.София за раждане. Екип не съм избрала.

# 428
Здравейте, да се включа и аз. Нова съм във форума на 29г. това ми е първа бременност желана с термин 24.05.2022г.
Имам и въпрос към момичетата с отрицателна кръвна група, разговаряли ли сте с АГ относно поставянето на двете инжекции с анти-D имуноглобулин?

# 429
Здравейте, да се включа и аз. Нова съм във форума на 29г. това ми е първа бременност желана с термин 24.05.2022г.
Имам и въпрос към момичетата с отрицателна кръвна група, разговаряли ли сте с АГ относно поставянето на двете инжекции с анти-D имуноглобулин?

Здравей,
Аз съм с - 0.
Моята АГ ми пусна антитела преди месец и предстоят още две изследвания на антитела до раждането. Съответно като родя се слага тази инжекция в болницата още. Мисля, че си е стандартна процедура при Rh -.

# 430
Моят опит от две бременносни с Rh отрицателна е да не проверявате антитела само 3 пъти както се полагат по ЗК, а на 40 дни след 4-ти мес. Не е 5 лв., но си струва. Инжекцията след раждането е необходима, ако планирате следващи бременности и ако детето не е с отрицателен резус фактор като вас. Има безплатен вариант, но на повечето места е българския или нямат наличен, карат хората да си го купуват и т.н, а инжекцията първо я няма във всяка аптека, второ е на цена над 100 лв. според производителя и вносителя и трето се слага до 72 ч., но най-добре до 24ч. Задължително уговорете това в болницата и с доктора. В Дева Мария в Бургас като предупредите имат налична инжекция и е безплатна, но пък таксуват определянето на кръвната група на бебето- 90 лв. Преди години си платих 214 лв. за инжекцията пак там.

# 431
Моят опит от две бременносни с Rh отрицателна е да не проверявате антитела само 3 пъти както се полагат по ЗК, а на 40 дни след 4-ти мес. Не е 5 лв., но си струва. Инжекцията след раждането е необходима, ако планирате следващи бременности и ако детето не е с отрицателен резус фактор като вас. Има безплатен вариант, но на повечето места е българския или нямат наличен, карат хората да си го купуват и т.н, а инжекцията първо я няма във всяка аптека, второ е на цена над 100 лв. според производителя и вносителя и трето се слага до 72 ч., но най-добре до 24ч. Задължително уговорете това в болницата и с доктора. В Дева Мария в Бургас като предупредите имат налична инжекция и е безплатна, но пък таксуват определянето на кръвната група на бебето- 90 лв. Преди години си платих 214 лв. за инжекцията пак там.

На мен в края на ноември ми правиха хорионбиопсия и след нея ми поставиха анти-Д инжекция. С А(-) съм. И сега, началото на януари док ми назначи антитела и едните излязоха положителни, но тя каза, че няма място за притеснение, щом имам поставена инжекция скоро. Утре съм на фетална и ще попитам и там, за тяхното мнение. Иначе за самата инжекция ми взеха 150 лева, а преди три години като раждах ми я сложиха безплатно, но тогава се водех по здравна каса, а сега процедурата беше платена.

# 432
Здравейте мами и аз съм с термин 21.05.22, 22г.с имам въпрос някоя от вас Хексоралетен взима ли е при болки в гърлото? На мен УНГ специалист ми ги даде след консултация с гинеколог, но все пак незнам дали да ги почна?

# 433
Здравейте мами и аз съм с термин 21.05.22, 22г.с имам въпрос някоя от вас Хексоралетен взима ли е при болки в гърлото? На мен УНГ специалист ми ги даде след консултация с гинеколог, но все пак незнам дали да ги почна?

Аз смуках тонзилотрен таблетки като бях в 8 г.с. След два дена разбрах, че съм болна от ковид, но се реших на своя глава да не пия никакви хапчета и други подобни. Вече съм в 21 г.с.

# 434
  • Карлово
Здравейте. Започнахте ли да купувате вече някакви дрешки или дори колички? Чудя се скоро да не закупя ли поне едни чорапки, че ми е мерак Hug

Здравейте, след втората ФМ на 7 взехме първо шапка. От бабините поверия знам, че е хубаво да е шапка, после прочетох, че е хубаво да е бяла, за да е светъл пътя на бебчо. Поверията гласят да не са чорапки, че бебето ще тръгне да излиза с крачетата напред 🙂 та аз спазих бабините съвети и за момента нищо не сме взели, освен шапка и някоя друга дрешка от мерак 🤣 от племениците имаме дооооста дрешки, повечето чисто нови и не смятам да се заривам с дрехи, които бебчо ще облече 2 пъти. Дадоха ми помпа за кърма/ казват, че не е хубаво да е ползвана, но знач ли дали ще имам кърма, за да вземам нова/ стерилизатор и общо взето доста неща ще имаме от близки и роднини 🙂 Ако имате желание/ако е първо бебе, като при мен/ със сигурност ще имате мерак мнооого да купувате, ноо помислете кое ще е необходимо и кое не 🙂

Общи условия

Активация на акаунт