Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 711
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Против кражби както навсякъде - куче, сот, камери. Странно ми е, че още има хора, които вярват, че в град като Варна може да се живее без кола, да не си мобилен и да разчиташ всичко да ти е в квартала. Десетки са примерите за деца неприети в градина по район или пък прието и хоп ремонт на градината или училището и отиват 2-3 години в друга сграда на майната си, спортовете са разпръснати из цяла Варна, даже доста ходят на плуване в Дружба и т.н. т.н. Не смятам изказването на Пенкомен за грубо, живели сме точно зад Катедралата... от 6 сутринта почва да се чува как събират боклука, ролетните щори на всички магазани...вечер на таванските е пълно със студенти. За мен всеки квартал си има плюсове и минуси, но в днешно време където и да живея не бих си пуснала децата сами да ходят на тренировки или училище поне до 5-ти клас.

# 376
И докато спестят за голямо семейно жилище, децата вече са отлетяли...
Аз лично познавам хора, които превърнаха собствения си дом в кимизарник и отглеждаха там децата си, притиснати от непосилна ипотека и невъзможност да го поддържат. Житейски ситуации всякакви има и се случват.

# 377
Против кражби както навсякъде - куче, сот, камери. Странно ми е, че още има хора, които вярват, че в град като Варна може да се живее без кола, да не си мобилен и да разчиташ всичко да ти е в квартала.

И във Варна, дори и в София може да се живее без кола, ако си направил предварително сметката дали ти е важно и си отворил кесията за добро място. Ти пак си имай кола, но имай и избор дали сутринта да заведеш детето пеш за под 5 минути или да го сложиш в столчето, да завъртиш по улиците, да намериш място за паркиране пред градината и т.н.

Това с удобствата на пешеходно разстояние е като асансьора в сградата - ползването е по желание, но липсата му се отразява на цената.

# 378
Е що се лъжем, не е едно и също да караш детето до 5 клас, но после да ползва ГТ, колело или Ел. тротинетката, и това да трябва да минаваш 40-60км на ден за да водиш и прибираш дете до училище, спорт и тн..,докато навърши 18г.
Сутринта водиш него и отиваш на работа, на обяд го връщаш у дома и ти се връщаш на работа, вечерта се прибираш.. Ако трябва да го заведе на извънкласни дейност ето ти трето ходене в града. Горивото, амортизацията не ги смятам изобщо  Simple Smile
Приемам препоръки за фирма СОД,

# 379
  • Варна
Какви 40-60км?? Потребителката питаше за Траката... ЕммаТ, кой си е отворил повече кесията, този с тристайния на центъра или този с декар двор и 300-400кв.къща,защото излиза, че явно хората наляли толкова пари по местностите са глупави и някви стари ергени, дето нямат деца.

# 380
Какви 40-60км?? Потребителката питаше за Траката... ЕммаТ, кой си е отворил повече кесията, този с тристайния на центъра или този с декар двор и 300-400кв.къща,защото излиза, че явно хората наляли толкова пари по местностите са глупави и някви стари ергени, дето нямат деца.
Ако живеете в Траката и детето учи в МГ, познай дали няма да стигнеш по-бързо до училището, от колкото ако живееш във Възраждане(предпочитан напоследък район за живеене).

# 381

Този, на когото не му се налага да разсъждава или-или Wink

# 382
  • Варна
Реалният пазар дава отговорите. Какво е търсенето за къщи, в крайните квартали?

# 383
  • Варна

[/quote

Ок, но така поддържаш тезата, че е най-добре да имаш и двете, което си противоречи с горния пост, че можело да се живее и без кола ( за Сф съм съгласна).
Търсенето на къщи е в бума си, особено последните две години, по селата около Варна всичко, което става е изкупено и то на доста високи цени. За кварталите също се коментираше тук, че и парцели и къщи са останали само такива с доста недостатъци или на завишени цени.

# 384
От Траката до МГ са 5-6км и ако работиш в Чайка може да се разминеш с 20-30км на ден. Но да не се лъжем, че всеки мераклия за къща има 70-80хил Евро за приличен парцел на добро място.
На Ален мак излизат прилични неща на прилични цени, но там км са други
Сутринта гледахте ли за Аспарухов мост, плачевен е просто и като чуя някой как бъдещето на Варна било на юг..Цяло лято ни атакуваха с оферти за Боровец, Кантара, Здравец.. не благодаря!

# 385

Ок, но така поддържаш тезата, че е най-добре да имаш и двете, което си противоречи с горния пост, че можело да се живее и без кола ( за Сф съм съгласна).
Търсенето на къщи е в бума си, особено последните две години, по селата около Варна всичко, което става е изкупено и то на доста високи цени. За кварталите също се коментираше тук, че и парцели и къщи са останали само такива с доста недостатъци или на завишени цени.

Моята теза е, че не трябва да се продава апартамент на хубаво място, за да се купи извън града, особено в местност, особено от хора, които не са живели в къща и имат единствено романтична представа какво ги чака.

Не, няма противоречие. Притежаването на къща извън града не е задължително, поне засега.

Иначе имам доста добра представа за търсенето на къщи и парцели Simple Smile Както и за склонността на хората да подценяват проблемите, свързани с липсата на основна инфраструктура, за сметка на достъпни цени, точно в местностите.

# 386
  • Варна
Не искам да спамя, но защо се набива тук постоянно, че Траката е извън града??? Аз не живея там, но за мен е доста развита... има градина, училище, болница, заведения, плаж, градски транспорт.....

# 387
Защото Траката не е само на 300-500м от магистралата..

# 388
  • Варна
Аз минавам само да кажа, че тези дни имам работа в района на Шишковата градинка в ранните сутрешни часове, когато тепърва се съмва и улиците още са празни. Имах възможност да позяпам по-обстойно старите сгради. Някак хубаво ми се стори и има собствен, различен дух.
И аз обожавам тези стари сгради и винаги съм завиждала на хората, които живеят в тях Rolling Eyes

# 389
Аз да повдигна една друга тема за кражбите по местностите, селата. Как се предпазвате? Гледайки какво става из града си мисля, че тази зима ще има нужда от допълнителни мерки. Решетки не ми се слагат..
СОТ то друга алтернатива няма.

Общи условия

Активация на акаунт