Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 733
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
  • гр. Варна
Цитат
Инвеститор/Главен изпълнител: „Пътища и мостове“ ЕООД
Изпълнител: „Планекс“ ЕООД – Варна
Архитект: „Е-АРХ“ ООД – арх. Мартин Христов

Сградата се намира на кръстовището между два от най-оживените булеварди в гр.Варна, а именно бул.”Цар Освободител” и бул.”Васил Левски”. Съвместява множество напълно разнородни функции като хотел, частно студентско общежитие, конферентна зала за 250 души, ресторант, бар и фитнес. Сградата разполага с подземен паркинг на две нива за над 200 автомобила. РЗП-16 577,76 кв.м. Предвидено е завършването на сградата да приключи до края на 2021 год.
https://pmostove.com/administrativen-blok-predstavlyavasht-mnogo … -konferentna-zala

# 406
Здравейте, някой има ли наблюдение върху инвеститора на сграда Галерия 3?
Хвърлили сме око на един апартамент там, но търся мнения евентуално от собственици на имоти в някоя от другите 2 сгради Галерия 1 и 2.

Също така бих бил благодарен ако някой сподели какво е необходимо да се провери относно покупка на имот "на зелено" тъй като Галерия 3 все още няма дори и разрешително за строеж.

# 407
Имам питане за сградата на кръговото на Цар Освободител, коментираше се преди време в темата
Скрит текст:
Какво и е предназначението ?
Обявени ли са продажби , цени ?

Хотел тип мотел и нагоре общежития за чуждестранните студенти.... a.k.a бардак. 
Жилища не са предвидени и няма да се продават, но имам познат който работи по сградата и каза, че качеството на стоителството е потресаващо, така че и по-добре Wink

# 408
Здравейте, някой има ли наблюдение върху инвеститора на сграда Галерия 3?
Хвърлили сме око на един апартамент там, но търся мнения евентуално от собственици на имоти в някоя от другите 2 сгради Галерия 1 и 2.

Също така бих бил благодарен ако някой сподели какво е необходимо да се провери относно покупка на имот "на зелено" тъй като Галерия 3 все още няма дори и разрешително за строеж.
Аз съм купил в Галерия 2. Пиши ми на лични какво те интересува.

# 409
Здравейте, как мога да проверя даден имот дали е в червена зона със свлачище?

# 410
  • Варна
А, този въпрос и на мен ми е интересен. И още нещо да питам аудиторията. Какво става с къщите, село след село преглеждам от близките и излизат 10-20 обяви общо на всякакви имоти. Това нормално ли е или просто вече всичко се изкупи?

# 411
А, този въпрос и на мен ми е интересен. И още нещо да питам аудиторията. Какво става с къщите, село след село преглеждам от близките и излизат 10-20 обяви общо на всякакви имоти. Това нормално ли е или просто вече всичко се изкупи?
В моите близки села всичко читаво се изкупи. Останаха къщите за тотален ремонт с много наследници, които не могат да се разберат.

# 412
http://gz-varna.mrrb.government.bg/map/
Карта на свлачищата, а не бих взела парцел и в съседство на такъв в червена зона.
В селата, а и в местностите добрите имоти вече не се продават. Хитът в момента са Климентоео и Кантарджиево
В Баново излязоха няколко имота, които бяха спрени.

# 413
  • Варна
Защо бяха спрени? И как се определя цената на къща?

# 414
  • Варна
Привлекателните имоти отдавна са изкупени. Други чакат приемането на €-то и ръст на цените.
Климентово е със затихващи функции. Транспорт-два пъти седмично, кражби и липса на инфраструктура. Място за заточеници.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 14:55 от Viviana91

# 415
Не знам защо са били спрени, вероятно чакаха тотален бум на цените,  но и сега са си на старите цени.

Viviana, в Климентово съм ходила два пъти на гости, казвам само, че в момента брокерите са активни там, там се продават и то на сериозни цени.
В Левски, Изгрев и Крумово още има на прилични цени, въпреки че на някои имоти брокерите удвоиха цените или поне качиха с 10К евро. Така ориентират продавачите, че им блокират продажбите и гледат да ги обвържат с ексклузивни договори за продажба с валидност поне 1г
Ама не е луд, който яде баницата, луди са които му я плащат

# 416
  • при Arctic Monkeys
Имате ли впечатление от отдаване на имоти през booking и airbnb в момента? Става въпрос за партерно жилище с веранда на хубаво място, което се чудя дали да купя и дали си струва занимаването с нощувки.

# 417
аз лично смятам, че този сезон ще е силен и възстановяването започва, но е много важна локацията.

# 418
  • при Arctic Monkeys
Локацията е добра, сградата е красива, апартаментчето е направено, има нужда от леко дообзавеждане само.

# 419
От гледна точка на глобалното - моите впечатления са, че хората избягват големите хотели и предпочитат самостоятелни имоти или съвсем малки места за настаняване, където и да има други почиващи, пак няма да са десетки и стотици накуп. В този смисъл смятам, че краткосрочните наеми имат бъдеще.

От гледна точка на локалното - дали има смисъл във Варна - с оглед осемте седмици лято на север, а и евентуално по-ранното изтегляне на началото на учебната година - не мога да дам съвет.

Общи условия

Активация на акаунт