Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 635
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Kaква БФБ, моля ви се, та това е нак-лесно манипулируемата борса с фиктивни покупки и продажби.
Не съм фен и на новите ВСК от рода на Klear

Kaкво забелязвам обаче - отчаяни опити за вдигане на наемите от пишман инвеститори, а още лихвите не са почнали да се качват.
По статистика на брокери за последните години цените на имотите са скочили с 40%, а наемите само с 16%. Както и друг път съм писала наемите не могат да растат кой знае колко, защото са пряка функция на доходите и ако варненска заплата - наем<=заплата в родния град .. познайте какво се случва.
Варненските заплати не са високи, никак .. Ако паднат ограниченията за пътуване в чужбина сезонът ще е поредния слаб или с евтини западни туристи

# 466
Ако има конфликт в Украйна, по-скоро да увеличи търсенето на имоти във Варна от украински граждани…

# 467
Ако има конфликт в Украйна, по-скоро да увеличи търсенето на имоти във Варна от украински граждани…
Да, това е вариант, за който не се сетих. И ето още по- голямо покачване на цените. Дори и война не може да ги срине тези цени Simple Smile))))

# 468
Те идват тук работа да търсят, вие се наредихте имоти да им продавате... Нямат пари

# 469
  • Варна
Има и такива, но има и много средна и висока класа. Хора всякакви. И в Монако освен олигарсите има сервитьорки от Русия, както и от България. Но да, покрай тоя цирк може да дойдат повече хора насам.

# 470
  • Варна
Ако дойдат такива военни бежанци, ще сме на минус, защото ще трябва да им плащаме социалните грижи.

# 471
  • Варна
А, може пък да се отрази добре на икономиката защото в много области има недостиг на кадри. Някои ги мързи, други останаха неграмотни, трети заминаха на Запад.

# 472
  • гр. Варна
Команден\координационен център, не военна база.
През 2020 откриха във Варна Военноморски координационен елемент.

# 473
Здравейте, някой може ли да препоръча адвокат относно консултация по предварителен договор свързан с покупка на имот на зелено?

# 474
Здравейте, някой може ли да препоръча адвокат относно консултация по предварителен договор свързан с покупка на имот на зелено?
Да, ние сме много доволни от адв. Мариана КОТАРИ,специалността й е вещно право, занимава се точно с имуществени дела и консултации. Консултира ни при изготвянето и преди подписването на нашия предварителен договор. Офисът й се намира до Гранд Мол, ако желаете още инфо+телефон, пишете ми на ЛС. 😀

# 475
И аз да попитам за предварителен договор за покупка на имот с ипотечен кредит, като купувач на какво трябва да наблягам, кои са важните неща, на които да държа и подводните камъни?
Ще ми го изготви адвокат, набелязала съм си някои важни моменти, но въпреки това пак ще се радвам на мнението ви!

# 476
Някой знае ли какво ще се строи на бул. Сливница преди бизнес сградата 166а?

# 477
И аз да попитам за предварителен договор за покупка на имот с ипотечен кредит, като купувач на какво трябва да наблягам, кои са важните неща, на които да държа и подводните камъни?
Ще ми го изготви адвокат, набелязала съм си някои важни моменти, но въпреки това пак ще се радвам на мнението ви!

Както и да ви го подготвят, имайте предвид, че и другата страна трябва да е съгласна с договора. Големите строители не обичат много да им се поставят условия. Огледайте внимателно, в кой случай искат да избягат от неустойки - при форсмажорните обстоятелства като неблагоприятни метеорологични условия е добре да се изисква да се представи документ от съответния орган и т.н. Наблегнете на равнопоставеност на страните - неустойки, права и задължения. Ако е на зелено, този договор няма да ви предпази особено, ако сградата не се построи. Иначе ми се струва по-скоро малко излишен. По принцип аз колкото пъти съм купувал от строител съм искал първо да ми представят техния договор и тогава го дискутирам с моя адвокат. Случвало ми се е да откажа сделка, след като им разгледам условията. След това се прави среща и с техния адвокат, ако трябва да се променя договора. Но пак казвам, че много зависи кой какви отстъпки е съгласен да направи.

# 478
От физическо лице го купувам, стар е апартамента

# 479
Какво мислите за Варна Сити Парк Юг+?
До няколко години планирам да се преместя във Варна и се оглеждам за двустайни апартаменти. Не съм съвсем наясно с кварталите в града и кои са прилични. Тези сгради ми се струват малко отдалечени, но пък самият комплекс, поне на думи, звучи екстра. Grinning Grinning Нещо, което ми се стори доста странното е, че не видях да има паркоместа/гаражи.
Мисля да се обадя тези дни, за да видя как стоят нещата, но ще ми е полезно да чуя мнения.

Общи условия

Активация на акаунт