Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 482
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
  • Най-красивата страна
Аз пък не бих платила 2500ввро на квадрат за апартамент.
Ако е 100кв -250 000евро.

Ще си купя или ще си построя разкошна къща за толкова пари.

# 76
  • Варна
-veni-  Абсолютно! Само че има хора, които не биха се преместили в покрайнините за нищо на света. Въпрос на предпочитания.

# 77
  • Варна
Понятията град, училище, работа, държава предстои да бъдат сериозно редефинирани.

# 78
Това за 2500 е/кв в Чайка беше шега. Не знам дали линка работи ама цената е 1000 евро. Нали някой тука беше писал наскоро че цените в чайка вече били 2000 евро че си викам с поскъпването на материалите от тогава може и 2500 да са станали.

# 79
Neymar,  а аз си помислих, че специално на мен ми пуснаха прИмоция..
Вече на такива обяви не може да се вярва, задължително трябва да се види проектодоговор и да се ползват адвокатски услуги, защото като нищо може да стигне и задмине 2500евро, докато получи акт 16
Колко да са редефинирани понятията за училище и за колко може да се предифинира понятието офис? Точно след 1г ще сме изповаксинирани всички и ще се учи/работи предимно присъствено. С покачването цените на горивата всеки км ще стане ценен.
Детето ми е тинейджър и за момента много си държи на апартамента и възможността да излиза / прибира по 100 пъти.

# 80
  • Варна
Ай на бас за 10лв, че няма да бъдем "изповаксинирани". Не му е мястото тука, но можем да продължим темата на ЛС. А, що се отнася до промените те са катализирани от сегашното положение, но съвсем не са причинени изцяло от него. Технологиите напреднаха толкова, че хората могат да са изцяло самостоятелни стига да имат малко пари и акъл. Какъв бензин, какви 5лв....до 20-30 г. ще има индивидуални ел.станции за зареждане с енергия от лични слънчеви батерии или ветрогенератори. Хората почват да преосъзнават консуматорството, храната, работата и образованието си. Не забравяй, че училището в сегашната му форма е не повече от 200 годишно.

# 81
Приказки от шипковия храст - като ти се родят 2 деца и няма как да дойде линейката по баирите, или пък като се наложи единия родител да се преквалифицира на шофьор - пак ще си говорим Simple Smile. Говорим за варненските реалности, не за световните, все пак…

# 82
Simple Smile Защо така, не ви ли допада светлото бъдеще, в което децата са изцяло дистанционно, с оглед редефинираните понятия.

# 83
  • Варна
Шипков, глогов, въпрос на осъзнаване, но и в момента родителите са шофьори. Не е като едно време да ходя сам от първи клас. Сега е и незаконно да ги оставяш сами до сватбата. Уроци, училище, почти всичко е вързано с автомобил. Какво значение има дали пътуваш от Младост до Спортна зала или от Осеново до Спортна зала? Пък тия хуморески с линейката, айде моля...като си в града пък гаранция, че ще дойде и ще те приемат ако се наложи. Ама тълпете се в града, проблеми няма, тя машината има нужда от месце.

# 84
  • Варна
Не се впрягай нека се бутат хората в града. Повече вуздух за останалите. Simple Smile
Линейката я казват не защото ще стигне по-бавно, а защото може изобщо да не успее да стигне. Доста улици във вилните зони са без административни адреси и иди обяснявай къде точно се намираш. Отделно на места пътищата са проходими само с хамър. Дори лятото.

# 85
Penkoman, до голяма степен споделям възгледите ти, но опитите ти да наложиш твоето разбиране на нещата е малко наивно. Хората са различни, не могат всички да харесват това, което ти харесваш. Затова и едни живеят на село, други в покрайнините, а трети на пъпа на центъра.

Относно строителите - моят Акт 16 трябваше да е излязъл на 30.09... Понамекнах, че нещата се бавят, ще се търсят компенсациите по договора и да помислят в тази посока. Отговорът беше, че им е по-изгодно да си платят неустойката и да го продадат на друг. Като са готови, аз ще преценя какво на мен ми е изгодно.

# 86
2500 е/кв в Чайка:

https://balinovinvest.com/details/7527/Тристаен-апартамент-до-Морската-градина

Изглежда доста грозно творение, сътворено от посредствен ум. Дано да си остане само "на хартия".
Жалко, че събориха хубавата сладкарничка, която бе на това място дълги години.

# 87
Кльопвам се като тотален парашутист в темата. Досега ви четох за обща информация, но вече съвсем преднамерено. Започвам да се оглеждам за малък  апартамент, вторичен пазар. Имам частичен собствен капитал, но нямам ресурсите (време, познания, финанси, нерви, физически сили) за покупка на зелено или БДС,което основно обсъждате тук, затова предпочитам нещо готово, в което да мога да вляза веднага и после да му мисля полека-лека. Последната година само следих пазара и от днешна гледна точка съжалявам за пасивното наблюдение, поради скорошния ръст в цените. Спестяванията се топят от само себе си и може би няма какво да чакам "по-добри времена", при положение, че ми трябва дом. Тук сте доста обиграни и ориентирани, а аз, да си призная, без опит и с доста несигурност  в този пазар, затова ще се радвам ако споделите (предпочитам на лични) за брокер, на който мога относително да се доверя като за начало. Благодаря и продължавам да чета последните няколко теми и да ми се кръстосва погледът от цена/квадратура Flushed

# 88
  • Варна
Успех и здрави нерви ти пожелавам. Пътят е труден. Теми от преди две години изобщо няма смисъл да ги четеш. Цените сега са съвсем други и много правилно си се ориентирал/а, че нямаш време за губене.  За брокер не мога да дам конкретна препоръка, а и не виждам защо да се ограничаваш само до един канал на търсене.  Съветът ми към теб е да се настроиш за много компромиси, тъй като на вторичния пазар нищо хубаво не стига до интернет.

# 89
  • Варна
В духа на темата, вчера забелязах,че в сайта на общината вече не пишат кое е лицето към което има ново издадено разрешително за строеж. Така отпада един от вариантите да се търсят самостоятелно бъдещи сгради в строеж за покупка "на зелено".
Хубавото е,че поне пишат адрес,но трябва да се чака да се открие строителната площадка, и да се гледат информационни табели.В повечето случаи на такъв етап е вече късно за избор на читаво жилище.

Общи условия

Активация на акаунт