Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 601
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
На мен лично не ми допадна особено много.. Нямам собственост в комплекса. Бях на гости за няколко часа във вече построената част. Плюсовете са, че има охрана, ако е важно. Дори и гостите минават през някакъв секюрити чек.. условен, но някакъв. Общите площи са meh.. В басейн влизам само, ако е моя собствен, т.е няма да го ползвам и би ми било все тая, че го има. Плюс това е малък за 4 сгради по 10-15 етажа.. Има и 4 беседки, за които се бориш със съседите. Паркоместа има външни. Гаражи външни не видях, вероятно са подземни. По мое мнение е твърде прехвален. Термопомпата се чуваше на 10-я етаж. Гледките не са най-приятните - ЗПЗ и складове.. Районът е мъглив. Не съм фен с две думи 😁

# 481
Какво мислите за Варна Сити Парк Юг+?
До няколко години планирам да се преместя във Варна и се оглеждам за двустайни апартаменти. Не съм съвсем наясно с кварталите в града и кои са прилични. Тези сгради ми се струват малко отдалечени, но пък самият комплекс, поне на думи, звучи екстра. Grinning Grinning Нещо, което ми се стори доста странното е, че не видях да има паркоместа/гаражи.
Мисля да се обадя тези дни, за да видя как стоят нещата, но ще ми е полезно да чуя мнения.
Цените са по високи от нармалните за района. Това е защото имаше голяма реклама и беше обявена за сгрсда на годината.

# 482
  • гр. Варна
Какво мислите за Варна Сити Парк Юг+?
Мисля да се обадя тези дни, за да видя как стоят нещата, но ще ми е полезно да чуя мнения.
В този форум има 35 страници с мнения>  https://www.skyscrapercity.com/threads/varna-city-park-south-%D0 … o.1965101/page-35

# 483
  • have faith and be patient ..
абе добре изглежда .. но какво се беше чуло , някаква плоча беше пропаднала а  у .. имаше нещо , но не знам как се разви клюката

# 484
Падналата плоча не беше ли в Младост до Гео Милев,  така известния във форума "блокът на Марто"
При Сити Парк Юг спорът беше за топлата вода, защото май не беше се разбрал Узунов за концесията

# 485
  • Варна
Има огромен подземен паркинг в Сити Парк Юг. Локацията е въпрос на вкус. Има плюсове и минуси. Външните паркоместа се водят за гости и доставчици. Цените да високи. На мен лично не ми харесва разпределението на апартаментите. Обли стени и липса на прави ъгли.

# 486
В новия ВСП сега погледнах - не виждам обли стени, всичко е право, лоджиите и терасите са с обла форма, но всички стаи са правоъгълни.

# 487
Пиша и в тази тема
Здравейте! Нормално ли е в скица на апартамент горе да е записано Самостоятелен обект в сграда?
Ще сключвам предварителен договор за покупка на апартамент, но сега видях, че адвокатът го е написал така и в договора
,,,, Самостоятелен обект в сграда..... Представляващ апартамент''
Има ли за какво да се притеснявам, че не е написано направо Апартамент?

# 488
Пиша и в тази тема
Здравейте! Нормално ли е в скица на апартамент горе да е записано Самостоятелен обект в сграда?
Ще сключвам предварителен договор за покупка на апартамент, но сега видях, че адвокатът го е написал така и в договора
,,,, Самостоятелен обект в сграда..... Представляващ апартамент''
Има ли за какво да се притеснявам, че не е написано направо Апартамент?
Не виждам нищо притеснително. Така се пишат апартаментите в скиците от кадастъра. Даже заглавието им е Схема No ХХХХХ на самостоятелен обект в сграда. Там се описват точно и съседните имоти(апартаменти) за да се идентифицира точно обекта, за който се отнася договора.
https://greengeodesign.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80/

# 489
Благодаря!

# 490
  • Варна
Kalina1985, жилището има ли мазе и паркомясто?

# 491
  • Варна
Kalina1985 точно това трябва да пише : Схема на самостоятелен обект в сграда. Долу в описателната част си пише, че е апартамент.

# 492
Няма място и мазе, но е стар блока. Да отдолу си пише апартамент.

# 493
  • Варна
Колеги за един прЕател питам ако той има апартамент двустаен 60кв. в Сезони и външно паркомясто, на хубав етаж и с хубава гледка ( не балкона на съседката Пена ), каква е реално стойността на този апартамент в момента, защото тоя преател се чуди дали да не си пренасочи актива към ниви с кревиз примерно.

# 494
  • Варна
Kalina, поради липсата на мазе и гараж(паркомясто) се нарича самостоятелен обект, а не жилище. Възможно е да е таванска. Проблем ще имаш с отпускане на кредит. А конкретен отговор ще получиш от юрист.
Penkoman, насочи го към ниви с шафран или инвестиция в Турция.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 01:14 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт