Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

• 61 481
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Нека първо го приемат окончателно и тогава да се радваме. Аз лично не виждам как ще оправят толкова много улици до ноември, освен ако пак не минат метър с боядисване директно върху трева и чакъл.

# 691
По повод зоната, искам да питам наемодателите, чиито апартаменти попадат в зона и нямат гараж/паркомясто.. Как процедирате с наемателите със собствен автомобил?

Възможно ли е на наемателя да се издаде право за локално паркиране, без задължителна регистрация за постоянен адрес, а само по настоящ?

# 692
Наемателят може да подаде онлайн искане за абонамент с договора си за наем.

# 693
Наемателят може да подаде онлайн искане за абонамент с договора си за наем.

Поне до миналата година, за да подадеш искане за абонамент в синя зона и наемателят и автомобилът трябваше да са регистрирани на адреса.

# 694
  • Варна
Залагам на скок в търсенето (съответно и в цените) на квартири в  Левски, Цветния, Победа и Бриз, които хем не се водят "кварталите", хем ще останат извън зоните.

# 695
Аз пък очаквах Левски и Цветен да влязат в зоната.. Особено около Дубровник, ТУ, пицариите и пазарите е наложително.. Всяка вечер е едно и също - вземат си децата от училище и бам с колата на пазарчето за хляб и мляко, спира пред гаража на аварийни и после - то аз за малко.. Отврат

# 696
  • Варна
Да не мислиш, че в другите квартали е много по-различно? Но няма как целия град да го опашат в зони.

# 697
Предполагам ще стане грозна картинка, например в момента хората без документ за синя зона, хората с две и повече коли, които се намираха по границата( и не само) на синя зона, масово си зарязваха колите по границата на бъдещата зелена зона. Кой не му се давало 100лв за втора кола, кой си ползва колата два пъти в годината и т.н. оставяха си колите близо до синя зона и хората живущи по границата със синя имат големи проблеми с паркирането пред домовете си. Предполагам почти всички в бъдещата зелена зона чакат с нетърпение да влезе в сила, за да имат къде да си спират колите. Така, че да му мислят всички собственици на коли по границите на зелена зона. Само, че какво да му мислят. Те и сега изпитват друдности с паркирането. Като почнем паметника, Левски, цветен, победа, кунфу, гранд мол и автогара. Максуда не я споменавам, че там за една нощ може да ти се решат проблемите като цяло с колата и нейното паркиране.
Отделно никой не взима факта, че в момента синя зона е предимно ниско строителство. По-малко хора на квадрат и по-малко коли за паркиране. Но не така стои въпроса със зелена зона,високо строителство и гъсто населен район. Повечето ще си платят за една или две коли, но вероятността да си намериш място за колата в твоя район ще е трудно.
Имам няколко познати, които живеят в центъра и вечер ако си намерят място за половин час обикаляне е добре. През деня ако колата спре извън позволените улици, я закопчават.
Опитах се да бъда кратък-не стана..
Успех желая на всички участващи в това начинание.

# 698
Поне до миналата година, за да подадеш искане за абонамент в синя зона и наемателят и автомобилът трябваше да са регистрирани на адреса.
Не е така, само лицето трябва да е с постоянен адрес. Мои познати, които нямат личен автомобил а управляват служебен си имат документ за паркиране в синя зона ( където живеят )
Скрит текст:
Локално платено паркиране на ППС за живущи в зоната
На улици, булеварди и площади - общинска собственост, с въведен режим на почасово платено паркиране, се въвежда режим на локално платено паркиране на ППС, чийто ползуватели са от домакинството (по смисъла на §1, т. 2 от ДР на ДОПК) на собственици или наематели на обособени жилищни имоти, попадащи в зоните за почасово платено паркиране, и са с постоянен адрес, идентичен с адреса на жилищния имот.
Това право се предоставя на физически лица, които управляват ППС по силата на право на собственост, или на правно основание, различно от правото на собственост, и са с постоянен адрес, идентичен с адреса на обособения жилищен имот, който използват за жилищни нужди.
Паркирането се осъществява в границите на конкретна подзона, от зоните за почасово платено паркиране, в която попада адресът на обособения жилищен имот. Живущите на гранични улици между подзоните имат право да изберат в коя подзона да придобият право на паркиране. Правото на паркиране се предоставя срещу заплащане.
https://www.varnaparking.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8 … D0%B8%D0%BC%D0%B8
Залагам на скок в търсенето (съответно и в цените) на квартири в  Левски, Цветния, Победа и Бриз
По скоро на офисни площи. Не съм чула някой, който живее в обхват на настоящата зона да се оплаче от влизането и, даже са доволни. На никой, който познавам не му е напуснал наемателя по причина платена зона.  За сметка на това много фирми се изнесоха от центъра. Едно е да плащаш 55 лв. на година, друго е 100 лв. на месец/за кола при фирмите. Фирмата в която работя имаме 6 коли и 3 гаража, в момента сме на границата на зоната, през по голяма част от деня въобще не са в района на офиса. Най-вероятно през деня ще ги вкарваме една зад друга или ще плащаме почасово докато са в офиса.
в момента синя зона е предимно ниско строителство. По-малко хора на квадрат и по-малко коли за паркиране. Но не така стои въпроса със зелена зона,високо строителство и гъсто населен район.
Имам няколко познати, които живеят в центъра и вечер ако си намерят място за половин час обикаляне е добре.
Вечер извън сезон и уикенд не е проблем да се намери място. Но петък, събота и неделя ( и особено през лятото ) приятеля ми не си мърда колата. Само с моята се пътува. Наскоро ходихме на вечеря в Левски - е там наистина беше кошмар да намеря място за паркиране - 100 ап. за блок и 20 места на паркинга към сградата.

Чух че обмислят Синята да стане денонощна ?!?

# 699
  • have faith and be patient ..
и събота и неделя май ..

# 700
  • Варна
Аз като човек имащ офис в бъдещата зона ще кажа, че мисля да си пусна предизвестието скоро. Нямам намерение да плащам 100лв за негарантирано паркиране. Качиха ток, качват скоро осигуровки, сега и паркиране, много им стана и накрая нищо няма да получат.

# 701
Добре, но не всеки може да работи от вкъщи Simple Smile
Дано да си изиграят добре картите от Двете кули и Бизнес парка и да си напълнят офисите.

# 702
Другия вариант е хората и фирмите да си накупят еликтрички. Но там си е голяма набутвация, все още разхода е много по-висок в сравнение от ползите. Все пак за хора, които не им пука от този факт е най-доброто решение за синя и зелена зона и не се занимават с глупости от рода да чакат 20-30мин да ти махнат скобата за 20лв.

# 703
Другия вариант е хората и фирмите да си накупят еликтрички.

Скоро, четох хубави неща и хвалби за Dacia Spring Electric даже им дават и 230 км с едно зареждане според https://www.electricvehiclespecs.com/dacia-spring-electric-27-4- … h-specifications/ и като цена са си супер Wink

Но както се спомена и по горе, в кварталите стана много натоварено, няма къде да се спира, автомобили колкото щеш, имам чувството, че на семейство не по 2 а по 5 автомобила има Wink и тия които са на границата с зоните направо ще се озъбят.

Сякаш в бъдеще все по трудно, че стане да продадеш апартамент без парк място?

# 704
Данните за всички електрички са субективни. Правени са при точно определена температура, точно определена скорост и др.
Например тази дачия я дават с батерия 27киловат/часа и мощност 33киловата.
По прости сметки значи, че като излезеш на магистралата и вдигнеш над 100км/ч ще имаш ток за по-малко от час или едва ще минеш 100км. Като сложиш фарове, климатик, медия и всички останали консуматори, пробега го сложи наполовина.
Според мен електричката е за хора, които имат излишни едни 50-100к  и не искат да се занимават с битовизмите породени от синя, зелена и т.н. зони. Бонус данък няма, масла не сменяш,не се редиш по бензиностанциите като тръгне слух  и мн.други.

Общи условия

Активация на акаунт