С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 769
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • при късмета
cherry_lady_79, не се сърди. Съвсем резонни са въпросите към теб за мъжа ти. Както казах, мъжа и жената са част от решението, не от проблема. Твоя обаче и за това няма изгледи, въпреки, че не оправдавам свекървата по никакъв начин. Но с него ти е главния проблем. Взела си го, направила си грешка, сега в тази насока трябва да мислиш, кака вие двамата да живеете заедно. Решиш ли този проблем, този със свекървата ще се реши от самосебе си. Това се опитват да ти кажат.
Това, че го обичаш, не значи, че трябва да допускаш да играе хоро на главата ти. Замисли се той колко те обича, трябва да ти е по-важно. Аз лично, колкото и да обичам някого, ако вика майка си, която пък ме заплашва, че изхвърчам от собствения си дом, тутакси ще си променя чувствата. Ще взема най-тежкия тиган вкъщи и ще направя мерки за шапки и на двамата

# 91
Благодаря Ви за разбирането и за това , че ме изслушахте. Човек прави грешки..

# 92
Всъщност се сетих за една намеса от моята свекърва, натискане по вашему.На година и осем на второто тръгнах на работа, мъжът ми ме насочи.Тя явно не иска на нива, критическа ,зле  е, и късно го връзвам ,че излиза от нея.Разболя се от спастичен бронхит и бързо почнаха болнични и неплатен.Вирусно може да е било ,че две съседски деца бяха болни и точно майката на едното  като взе детето ми позна по хрипането и  нататък лекар.Ами на 24 да съм била +)- нещо.И слушах тогава, каквото кажат.И майка ми казваше : да слушаш.
Но не е виновна  жената , аз съм се съгласила след 3 години майчинство с две деца ми се е искало навън.На обяд си ходех, на 10 мин ми е работата, .За три -четири месеца беше.

Точно от опит (то застаря сайта и опит има) се казва ,че решението е в твоите ръце.
И е вярно онова -виц вероятно, за първото ,изваряване ,гладене , всичко на 6, второто не толкова ,третото - яло на котката храната ,проблема е на котката. Пресилено ,но факт.Опитът, познаването на нещата, пък и  досадата да си безупречен  с умора, притъпяват  реакциите и не се нервиш толкова,  а и отвръщаш .
Сеаг булките на са на 18-19, имат някакъв житейски опит на възрастен, трябва да става  рязането.Също повечето живеят отделно, трудно е да се скараш като си в къщата на човек.А с дипломация  и търпение става бавно.

# 93
Чери, обичаш го, ама какво му обичаш? Това, че е готин Аполон, че е добър човек, че е мъж на място или нещо друго? И дори и да го обичаш, не спираш ли да го уважаваш след такива моменти, в които няма заедност, а въвеждане на трети човек в отношенията ви? Не се сърди на коментарите, но ако не проумееш какъв е проблема и да го решаваш него, ще има много моменти занапред, когато ще пишеш подобни теми.

# 94
На това му казвам Културен шок. Като си взимате партньор от дълбоката провинция, няма как да ги разберете тези странни остарели взаимоотношения.
Ако Чери е умна ще се наложи да действа по други начини, иначе свекърва й може и да ги раздели, след като е толкова властна.

# 95
darsia, свекървата да ги раздели, а мъжът къде ще е? Защото не е толкова виновна свекървата, че отива, а синът й - че я вика. А и Чери е изпуснала момента да действа с твърда ръка в мека ръкавица. При вече научен така мъж, трудно се отучва. Но знам ли, може Чери да успее. Но така като слушам, май няма да се промени. Трудно се променя човек на 34-35 години. Особено, ако не вижда нужда от това и не иска промяна.

# 96
Бих му казала споделеното тук. Че  е мамино дете още и че се очаква да постъпва като мъж.Че семейството му зависи от това. Че днес жените не търпят  такова отношение, защото са в състояние да се справят сами.Няма нужда да ги тормози някой страничен на семейството ,колкото да му е скъпа мама. Че прилича на детска градина с другарко бе....Ще се сърди ,може да се скарат ,но може да почне с опити да противодейства и да не снася кво е ял.

# 97
Над 100 теми, едно не можах да проумея. Защо трябва да се нападне потребител, който задава казус по самата тема и със съвсем основателни оплаквания от свекървата пише? Вероятно и снахите правят ужасна грешки, често наистина проблема, всъщност решението, не проблема е мъжа, но това по никакъв начин не оправдава свекървата, а темата е нея да обсъждаме. Нито снахата, нито мъжа са причината за конфликта, а свекървата. Сина и снахата може да не виждат правилното решение на проблема, но те си остават от страната на решението, не на проблема.
Иначе, конкретно в този казус, наистина мунчото печели първенството

Причината за конфликтите не е свекървата, а фактът, че хората са различни и някой не е гледал и не го е съобразил. И после даже и деца е родил. Иначе никой не е виновен за това, че е авторитарен, властен мухльо или мунчо. Виновен е този, който взема гнила ябълка и после се оплаква, че не била хубава. Ми ябълката ли е виновна?

# 98
Да очакваш, че някой ще се промени, пиши го почти невъзможно, но пък е възможно ти да положиш усилия да се промениш в някои насоки, ако толкова много си заслужават другите му качества.
Затова старите хора са казвали, че е добре младите да се взимат от една черга.
Не съм виждала примери на здрави семейства, ако някой от родителите съска непрекъснато. В един момент се натрупва и младите се превръщат в съскащи, като майките си. Понякога са тъщите, последствията са даже по-зле за семейството.

# 99
  • при късмета
Над 100 теми, едно не можах да проумея. Защо трябва да се нападне потребител, който задава казус по самата тема и със съвсем основателни оплаквания от свекървата пише? Вероятно и снахите правят ужасна грешки, често наистина проблема, всъщност решението, не проблема е мъжа, но това по никакъв начин не оправдава свекървата, а темата е нея да обсъждаме. Нито снахата, нито мъжа са причината за конфликта, а свекървата. Сина и снахата може да не виждат правилното решение на проблема, но те си остават от страната на решението, не на проблема.
Иначе, конкретно в този казус, наистина мунчото печели първенството

Причината за конфликтите не е свекървата, а фактът, че хората са различни и някой не е гледал и не го е съобразил. И после даже и деца е родил. Иначе никой не е виновен за това, че е авторитарен, властен мухльо или мунчо. Виновен е този, който взема гнила ябълка и после се оплаква, че не била хубава. Ми ябълката ли е виновна?
Все си остава виновен този, който се бърка където не му е работа и взима отношение,р а няма право. Обичайно това свойство има свекървата. Иначе личностни негативи има всеки

# 100
  • Наблизо

Все си остава виновен този, който се бърка където не му е работа и взима отношение,р а няма право. Обичайно това свойство има свекървата. Иначе личностни негативи има всеки

В случая на Чери свекървата няма пряка вина.Тя си е била такава и преди нея и явно и отношенията със сина й са били така.
Честно казано,казвала съм и тук,че моята свекърва иска да се меси и дава малоумни съвети понякога,но мъжът ми или я парира или говори с мен и ако кажа не,е не.Няма как да ми е виновна свекървата ако мъжът ми се изявява като Мунчо и слуша малоумните й съвети.

# 101
  • София
На това му казвам Културен шок. Като си взимате партньор от дълбоката провинция, няма как да ги разберете тези странни остарели взаимоотношения.
Ако Чери е умна ще се наложи да действа по други начини, иначе свекърва й може и да ги раздели, след като е толкова властна.
Е, сега прекаляваш, в София има доста хора с патриархален манталитет, но с неоправдано самочувствие, че са столичани. И то не защото скоро са дошли да живеят. Такива са си, така възпитават и децата.
Аз продължавам да недоумявам, въпреки че ме изтриха - свеки пристига (от прованса ли?) при всеки скандал, но е виждала детето само 5 пъти. И да не забравяме признанието на съфорумката, че тя самата е властна, а мъжът  й не е от търпеливите. По-назад в тази тема е написано. Както е казал някой "Дяволът е в подробностите"

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 18:56 от Cuckoo

# 102
Хм, свеки, търчаща от Прованса да спаси Мамин Златен от скандалите на Оная Усойница, ще се окаже по-страшна от Популе с дивана. Все пак, и аз не разбрах как така тя пристига при всеки скандал, но не успява да види внучето повече от 5 пъти за 2 години.
Скрит текст:
Не е лесен писателският занаят.

# 103
Хм, свеки, търчаща от Прованса да спаси Мамин Златен от скандалите на Оная Усойница, ще се окаже по-страшна от Популе с дивана. Все пак, и аз не разбрах как така тя пристига при всеки скандал, но не успява да види внучето повече от 5 пъти за 2 години.

Не е лесен писателският занаят.
Аха 😎
Важното е, че винаги има винаги 😁 готови на всичко да се вържат.

# 104
Абе, ти се оплачи, че свекърва ти е извънземна и при всеки скандал с мъжа ти не само ти прави магии за умирачка, ами и се мята на космическия кораб и пристига да ти нашока канчето, да ти вземе детето или поне да го разлигави до безобразие и да го натъпче със захар и Е-та, докато ти чете лекции по д-р Спок – и да видиш как ще започнат да ти съчувстват, да съпреживяват и да ти дават съвети как да анихилираш веднъж завинаги рогатата гад. И да ѝ разпределят наследството – голямата планета до Слънцето и онези 2-3 астероида на границата на Слънчевата система.
Рецептата е лесна, особено когато има жадни за подобни сюжети читателки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт