С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 804
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Това е, защото я е яд, че тя се е гърбила на легена, да пере пелени на ръка, понеже не е имало памперси, да глади и тн. И я е яд за удобствата, които ти имаш.

Не търсете непременно яд. Това може и да е просто начин да се учудва на прогреса. Ми и ние понякога като седнем с щерката си приказваме какво е било някога - с какво сме се забавлявали, какви удобства е нямало и пр. И не е яд, даже по-скоро е гордост и изумление как напредва светът. Ама то който търси намира - ако искате да е яд, яд ще ви се струва.

# 541
Това е, защото я е яд, че тя се е гърбила на легена, да пере пелени на ръка, понеже не е имало памперси, да глади и тн. И я е яд за удобствата, които ти имаш.

Не търсете непременно яд. Това може и да е просто начин да се учудва на прогреса. Ми и ние понякога като седнем с щерката си приказваме какво е било някога - с какво сме се забавлявали, какви удобства е нямало и пр. И не е яд, даже по-скоро е гордост и изумление как напредва светът. Ама то който търси намира - ако искате да е яд, яд ще ви се струва.

Ако я видите на живо с каква физиономия и с какъв тон говори, няма да мислите,че аз си го търся! Майка ми също много ми е разказвала за трудностите в миналото

# 542
  • Пловдив
Имало е повече битови трудности, но критериите за гледане на дете са били по-ниски.

# 543
Ето там е заровено кучето - мама споделя/разказва за трудностите, свекървата злобее и завижда 😉

Като гледам как четат и разбират някои, вече хич не се учудвам защо не се понасят със свекървите.
Не негладенето предизвиква алергии и астми, а прекаленото увлечение и приложение на химията в бита.
И в тази връзка, много права е била свекървата отпреди няколко страници, тръшнала се заради ароматизаторите в къщата на сина и снахата. Да вкараш новородено в осмърдян от ароматизатори дом, говори за голямо невежество!

# 544
  • Най-красивата страна
И моята свекърва също беше възмутена,че мъжа ми спи при нас с бебето.Разказваше ,че едно време нямало памперси и че то сега нямало никаква работа покрай бебето...Само съм лежала и съм се разхождала цял ден....Какво е то това всеки ден да се ходи на разходка с бебето....

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:09 от Не се сърди, човече

# 545
Аз пък възприемах приказките на майка ми и свекървата, точно от обратната страна - колко е хубаво, че в момента има памперси и бебешка козметика, а не трябва непременно да се търси пречистена свинска мас за мазане на бебето, да се сменя целия комплект дрехи като се напишка бебето и т.н.

# 546
Моята се чудеше, уж съм слабичка,  а силна в ръцете и  извивам прането до полусухо.Сега не мога така, ама пък имам автоматична пералня вече, тя го прави.И пас слаба ,но с голям бюст.
По принцип свекървата винаги се сравняваше с мен.За дрехи, готвене и всичко.Много млада или глупава (и двете) съм била и нищо не забелязвах .И сега само емоции усещам даже преди да се появят.Виждам и другото, но не реагирам.Не ме бърка.

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 16:10 от Не се сърди, човече

# 547
Нито моята свекърва, нито аз сме се сравнявали със снаха си. Всяка си е гледала децата според съвремените моди и обстоятелства.
Аз не виждама чак толкова съществена разлика, освен памперсите и марките козметика. По наше време нямаше вносни бебешки кремчета и шампоани , но "Бебе" си беше отлична наша марка. Помня, че моята свекърва беше купила цяло кашонче със сапун "Бебе" и с него освен къпането,  перяхме пелени и дрешки.  "Слънчо" успешно заместваше дефицитната "Хумана". За втория ми син имаше вече навсякъде  от Хуманата, ама той не я харесваше. И тогава, и сега  бебешката кухня беше голямо улеснение. 
Явно много зависи от свекървите и от снахите, а не от времето и начина на гледане.

# 548
  • София
Аз пък възприемах приказките на майка ми и свекървата, точно от обратната страна - колко е хубаво, че в момента има памперси и бебешка козметика, а не трябва непременно да се търси пречистена свинска мас за мазане на бебето, да се сменя целия комплект дрехи като се напишка бебето и т.н.
И както е хубаво и има всякакви удобства, така майките са все по-уморени и нервни, и то от единствено дете....
Явно много зависи от свекървите и от снахите, а не от времето и начина на гледане.
Така е, казали са го - лесните времена раждат слаби хора

# 549
И както е хубаво и има всякакви удобства, така майките са все по-уморени и нервни, и то от единствено дете....

А, Cuckoo, не знам. Аз имам 2 деца и майчинствoтo ми беше един от най-спокойните и щастливи периоди - сам си бях шеф и имах време за всичко.

# 550
Майките са уморени и недоволни, защото всичко е относително. Някоя кифла може да е толкова силно стресирана, понеже е счупила нокът, колкото друга бедна жена, понеже и се е счупила печката и няма пари  за нова да готви на децата си. Ако на някогашните майки от преди 100 години им се предложат днешните условия ще решат, че са на санаториум. Но те са очаквали да им е трудно и са го приемали за неизбежно. А когато човек е приел нещо за нормално не се оплаква. Аз например не съм се оплаквала от комунизма, смятах всичко за нормално, ама я сега да ме върнат, пък стой та гледай... Днешните майки не са такива като бабите и прабабите си и не искат да приемат трудностите. Е, тях ако ги върнат 100 години назад ще умрат направо.

# 551
Ами, ще умрат! Ще пореват, ще пореват, пък ще се стегнат в кръста и всичко ще им е на 6.
Знаете много добре, че човек може и с 2, и с 200 Wink
Сега, като няма трудности и проблеми, (поне не големи) сами си ги измисляме.

Аз друго си мислех. Представяте ли си как утрешните свекърви разказват на снахите - ние едно време с маски ходихме, в кръчма не ни пускаха, на екскурзия не можехме да отидем спокойно, с приятелите си от училище не се виждахме, а вие! А снахите ще си викат - тая пък кво се заяжда... Joy
Всъщност, дано да е така, де! Дана не ходят бъдещите снахи с противогази и автомати, като във вица.

# 552
  • София
И аз ползвам удобствата на цивилизацията, обаче ако нещо се повреди/счупи, няма да изпадна в амок, нито ще ми паднат ръцете да изпера нещо на ръка.
При екстремни условия едни, независимо от бекграунда и опита си, поне опитват да направят нещо, а други предимно кифлеят и се оплакват. И в работата е така, за съжаление вторият тип преобладава.

# 553
  • MI
О, да, да видим точно колко свекърви са си гледали съвсем сами децата, без никаква помощ от баби? И да нямат право да ги оставят сами до 12 години като сега, и да трябва да работят. Защото доста майки сега са точно в това положение, ама кой да се сети нали. Rolling Eyes
И с пандемията е същото, колко точно от иронизиращите са родили или гледали дете в този период? Малко дете. Аз късмет имах да е няколко месеца преди първия локдаун, но тези след мен раждат с маски, сами. Бяха намалени дори женските консултации, което е ясно какви рискове води. Не можеше да се излиза, въобще. Изключително затруднен достъп до лекарска помощ в този период, да не говорим за страха на жените с новородени, особено в страна като България без елементарни мерки. Та е хубаво преди да се смеем да помислим, защото иначе става наистина смешно, но не както ни се е искало.

# 554
  • France
Аз съм готова да се разменя с майка ми. На 5 месеца ме е оставила на бабите и е тръгнала на работа. Най ù тежало като се връща в 5, че изварявала бибероните. Още се оплаква как постоянно ходила изгорена. И все ме пита защо съм уморена. Що ли Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт