Чувствам се объркана,недооценена и тъжна

• 8 729
  • 122
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да бе, човек на 24 се напил и вече....олеле майко. Та някои се напиват всеки петък вечер, без непременно да са лоши. И впоследствие създават добри семейства. Аз на непиещи не вярвам

# 61
Не всеки, който се е напил една вечер е насилник.
Малка бележка. Не е физически насилник. Но напиването понеже ти излезе с друг след като сме се разделили Е насилие.

# 62
  • София
Малка бележка. Не е физически насилник. Но напиването понеже ти излезе с друг след като сме се разделили Е насилие.
Е, и? Набил ли я е? Всеки си отработва разочарованието по различен начин.

# 63
Не е ли насилие, когато тя си ляга и той я заплашва, че ако излиза с други мъже, не може да живеят заедно? Друг е въпроса, че в този контекст звучи и налудничаво, след като раздялата предхожда заплахата. Емоционалното насилие е това, което обърква и привързва жертвата. Доказателство е и авторката - “Той отказва да спи с мен в новата ни квартира още от първата вечер, но сигурно ме обича щом от ревност се напи”. Физическото поне е крайно.

# 64
Не всеки, който се е напил една вечер е насилник.

Точно за това говорим, той има склонност към психическо насилие и към себе си и към всеки, който се доближи до него, но не е майка му. Затова е терапията в случая и всеки добър терапевт ще мине по тая линия в хода на лечението.

# 65
  • София
Не е ли насилие, когато тя си ляга и той я заплашва, че ако излиза с други мъже, не може да живеят заедно?
Не е насилие, при положение, че живеят като съквартиранти и тя си търси друго жилище.
Аз какви съм ги слушала в пияно състояние... от плач до заплахи "друг като мен няма да намериш". Е, знам от първа ръка как действа алкохолът, затова отношения на нетрезва глава не обсъждам, независимо чия.

# 66
Това, че теб не е успяло да те травмира, не означава, че не е насилие. По нашите ширини много от токсичните черти на мъжете са абсолютно нормализирани, но не го прави по-малко грешно и не трябва да бъде оправдавано.

# 67
Не,беше се напил за това,че съм излязла с въпросния човек.
Тоест - не пие или пие много, много малко, и изведнъж се насвятква с алкохол?

Вероятно е усетил,че губи и мен,както майка си.
Това ме кара да се смея с глас, честно Grinning Миличкият той горканчо.
Пие по принцип,но не се е насвяткал така.

# 68
Напротив, в случая е насилие, защото той знае, че тя е мека плашлива Мара,  обработва я и ù вменява вина.
Аз и затова питам дали е човек, който консумира 'с удоволствие и мярка' , или по принцип си пийва стабилно. Щото човек с мярка внезапно да се напие на кокал и да даде по случайност такава обвиняваща причина - значи съвсем умишлено е направил театро, за да ù внуши каква бедна изгубена душица е горканчото той, чак е взел да се напива. От тоя типаж са и тия, дето като не им се въртиш на пета, все ще се самоубиват, пък като им заиграеш по свирката, им се живее.

# 69
От много любов се е напил.

# 70
Ана, прочети за триъгълника на Капман ( потърси в Нет-а). там ще разбереш как се опитваш да спасиш този човек от демоните му. Но това няма да ви помогне като връзка. Докато си с него и се чудиш какво да правиш - започни да работиш върху себе си(и друга потребителка го каза). Обърни внимание на самочувствието си и какво искаш ти. Не е нужно да си съзависима на неговите проблеми и постоянно да го мислиш какво и защо го прави.
   Така хем ще се отървеш от недоверието, хем ще имаш полза за собственото си израстване. Ако искаш говори с психолог. Потърси литература.
   Наблюдавай себе си и обмисляй какво искаш от един партньор - да бъдеш патерица и постоянно да го крепиш е по-скоро майчински инстинкт, отколкото любов.
   Опитай се да отделиш чувството за вина - дали изкарва за всичко теб виновна. И го бори в себе си. Когато осъзнаеш коя си  че не си виновна за състоянието му, тогава ще можеш да даваш отпор на нападките. Ще можеш да се защитаваш. И няма да чувстваш вина(дори когато не си виновна - както се обясняваш защо си излязла с приятел).

# 71
Ясно е, че се е напил, за да привлече вниманието й, и да придаде още повече драма към ситуацията, и това е едно от нещата, които трябва да разбере. Щом иска нещо, да се научи да го цени и да го спечелва с по-достойни действия, а не чрез съжаление и манипулация.

# 72
  • София
Това, че теб не е успяло да те травмира, не означава, че не е насилие. По нашите ширини много от токсичните черти на мъжете са абсолютно нормализирани, но не го прави по-малко грешно и не трябва да бъде оправдавано.
А жените - невинни гълъбчета? Сякаш няма мърморещи токсични жени, от които ти идва да си наденеш примката. Аман от крехки души, на които не смееш да кажеш нещо по-остро. Ако някой си е свит и плашлив, не останалите са му виновни. Има някакво средно положение между крайностите, в което сме повечето хора.
Ах, "нашите ширини"...чакам да се спомене и Ганьо

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 15:36 от Cuckoo

# 73
annadimitr, видно е, че господина има доста дефицити и комплекси. Обаче отдено от това го играе и манипулатор.
И освен, че той е с дефиците, ти също имаш дефиците.
Нормална жена няма да го търпи този и секунда и ще го прати на майната си да си оправя емоционалните травми където си ще.
Ти за какво се бориш? Да си му майка ли? Не е ли малко извратено?
Хубаво ще ходи на терапевт, ама я си представи, че след няколко терапийки, вземе че се оправи и реши, че нито те обича, нито го привличаш и пак те изрита.
Аз също съм зарязана още от дете от баща ми. Но не правя подобни изпълнения.
Нито пък ще търпя подобни изцепки.
Още на преместването бих му опънала ушите. Значи ти седиш горе и оправяш багажа, а мунчо седи в колата и цъка из нета. Ама за какво ти е такъв боклук?
А след месец ти е казал, че иска раздяла. На всичкото отгоре заради друга. Тогава е трябва да ви е последното виждане.
Ама не, пак си го приела. Човека видял, че има някаква залухава женица с ниско самочувствие и решила да те поизползва за малко.
А това, че се напил от ревност не е вярно. Той не те обича. Той просто се е издразнил, защото може да те загуби.
И след като с един мъж се чувстваш объркана, недооценена, предадена, тъжна - за какво ти е този мъж и какво още правиш с него?
Чакаш да се поизгаври още ли?
Да кажеш на някого, че го обичаш не означава нищо. Думите не значат нищо. Видно е, че е лъжец и манипулатор.
Обичта се доказва с действия.
И е безумно да всичко в живота ти да се върти около един мъж и да нямаш други контакти и приятели.
Той много добре те вижда каква си смачкана и те манипулира. А приказките за майка му са прах в очите и оправдание. Което е смешно.
Ти не си му майка, никога няма да му бъдеш. Може да му бъдеш приятелка, любовница, съпруга, но майка не можеш. Прати го да си търси майката където ще или да си търси друга овца да му се прави хем на майка, хем на любовница.

# 74
Пет години не са ли достатъчни, за да се прецени дали една връзка има перспектива? Видяло се е, човекът се държи като център на Вселената и иска авторката да го гледа в очите, а той да й даде знак какво желае. Като куче, което чака Господаря.

Тежкото детство е било преди 10-15 години. Но все още е основание да манипулира авторката, а да се разкрива пред приятеля си. Значи не е толкова увреден духовно и може да има близък човек, с когото да е изцяло искрен. Но не, не авторката, за нея 5 години не са били достатъчни. Той ли не е получил втори шанс? Получил е и още как, и не само - трети, четвърти, и все има нужда от още, за да омотае авторката още повече.

Общи условия

Активация на акаунт