Любители на котки - Тема 165

• 26 526
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
pandorina,на мен изобщо не ми дреме Харо дали прави бели или не.Всичко съм прежалила,ремонт надали скоро ще правим.
Но той е чисто коте,не ака и не пишка извън легена си.Все пак живеем в една стая и явно държи да е чисто.Е,има силен интерес към легените в мокрото,но не го оставям много там.И в пералнята се пъха.

Но си обръща водата.Преди малко ми мяукаше,бъркаше в празната купичка...
Измих я,винаги му моя съдинките така,че и аз да мога спокойно да ям/пия от тях.
Сипах чиста вода,но мъничко,защото му знам номерата.Пи колкото му се пиеше,жаден е бил явно...И след това обърна купичката.Гад.

# 421
  • София
Момичета, всички ли смятате, че ще бъде лошо за котката зимата в апартамент, а лятото на село ?
Скрит текст:
Може ли после да е забравила двора и къщичката си там? Ако е така може би дори е по добре да я върнем още сега, понеже лятото в апартамента ще бъде опасно за нея (прозорци и балкони), и няма да вижда слънце .
Тя винаги е живяла на село в двора, има къщичка и храна. Други котки няма и не искаме, защото там вече няма човек и няма кой да ги гледа.
Тази котка ще я гледаме независимо къде, гладна няма да остане, както и ако има нужда от ветеринар, но не мога да преценя. Засега си мисля, че е по-добре зимата тук, а лятото на слънце и двор (по-безопасно и по-приятно). Въпреки че е доста възрастна и за пръв път е в апартамент не виждам капка страх или стрес у нея.

Аз не смятам така! (а Мария като "най- компетентна" в темата, както винаги държи да ръси мозък)
Моят котарак е на 4+ години и от бебе живее в къща на село. Зимата си го прибираме с нас в София в апартамент
(определено му е по-добре да е свободен). Заради него почти всеки уикенд ходим до къщата (близо е, на 24 км по магистрала). Обича да пътува и за него е важно да е с нас, независимо къде.
В София се разхождаме с каишка в градинката (или го изкарвам в клетката на балкона).
Котчица сигурно бързо ще свикне с благинките на апартамента.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 12:45 от AnyHr

# 422
Струва ми се , че Тути е леко отслабнала ,какво мога да направя по въпроса - витамини ,нещо ?
Иначе си похапва ,както обикновено : нон-стоп има гранула в купичката , и сутрин задължително пауч/консерва.
Чудя се дали да купя тези :
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-imunna-kryvonosna-ne … B0&rlv_rpos=1

# 423
  • Бургас
AnyHr,
няма как да ръся нещо,което нямам.
Да се знае,да не стават грешки!
Simple Smile

# 424
Red, как пък все такива красавци ги намираш?! Фин е предишният ти котарак нали?
Благодаря Heart
И гальовни до досада,освен това.И двамата Simple Smile Одеве си правя кафе,Закарите става от леглото си и се намества с цялата си тежест върху стъпалата ми,така че да не мог ада помръдна.Снощи се би с мен,докато накрая не "клекнах"да му разреша да легне на скута ми,докато гледам"Игрите".Аз не съм от най-гальовните/освен сдетето/,а винаги ми се падат такива котаци.Карма Simple Smile)
Зак сега уж няма достъп до банята,но само уж.Няколко дни пази поведение,сега започна да показва,че може да влиза,ама спазва правила.От няколко дни сутрин го чувам,че в ммента,в който отворя врата на всекидневната той скача от високо и търчи до леглото си в коридора,от където и ме посреща.Иначе намирам леко откехната врата на банята и косми в мивката Simple Smile Фин знаеше,че му е забранено да влиза в дрешника в коридора,затова,когато ми се сърдеше за нещо,ходеше и отваряше демонстративно вратат му,но вече не влизаше в него.Умни животни Simple Smile
Иначе,Фин не беше къс,но беше нисък,в сравнение със Зак,но са и различни породи.

# 425
  • Бургас
Харо ми се струва къс,явно Фин е бил нисичък,но много,много хубав.
Аз много се радвам, когато Хари се гушка и гали.
Е,изкрейзва,ама нали е тийн...

# 426
Предвид усложнената обстановка... Сигурно е коментирано, но все пак да питам - може ли човек да зарази домашния си любимец с коронавирус или обратното?

# 427
  • София
Не. Не може.

# 428
Не.
"На практика кучето и котката не могат да се заразят с човешкия коронавирус COVID-19. Следователно и човек няма как да се зарази с кучешки или котешки коронавирус. Коронавирусните инфекции при кучето и котката са известни от доста години и досега няма случай на заразени хора с този вид причинители. За тях дори има ваксини."

# 429
  • Бургас
Предвид усложнената обстановка... Сигурно е коментирано, но все пак да питам - може ли човек да зарази домашния си любимец с коронавирус или обратното?
Аз бях много зле,почти 10 дни с температура,Харо през цялото време беше с мен.
Той не се зарази.
Нито аз от калицивироза,когато беше той болен.

# 430
  • София
Консултирай се с ветеринар.
За моите има препоръка (в указанието от развъдника) за VMP (Pfizer), два пъти годишно.
Не съм давала витамини. Трябва и аз да направя консултация с ветеринаря.

Аш отслабна след смъртта на Хари. Но тогава спря да яде.
А малкото в момента само се удължава и качва само по 100/200 гр тегло.

# 431
Посеркото в банята ме усмихна.

# 432
Момичета, всички ли смятате, че ще бъде лошо за котката зимата в апартамент, а лятото на село ? Може ли после да е забравила двора и къщичката си там?
....
Тя винаги е живяла на село в двора, има къщичка и храна. Други котки няма и не искаме, защото там вече няма човек и няма кой да ги гледа.
Тази котка ще я гледаме независимо къде, гладна няма да остане, както и ако има нужда от ветеринар, но не мога да преценя.
Аз бих взела решение като си отговоря на въпросите как бих се чувствала, ако я намеря наритана, премръзнала или мокра, с раздрано око, с течащи очички или нос или ако не я намеря един ден, когато отида да ѝ оставя храна.

# 433
Ако е кастрирана, аз смятам, чв това да жияее лятото на свобода, а зимата на топло е най-щастливия вариант за котката. За съжаление, малко имат този шанс.

# 434
  • Бургас
На Хари тук вече не му провървя много.
Майка ми си пуска радиатор,а котаракът се усуква да е  на топло.
Аз не си пускам никакво отопление,а е в повечето време с мен.
Е,със сигурност няма да замръзне,има си цяло легло...И мен като източник на топлина...Има и одеало за него...

Днес се държа много лошо,изял си пауча и ме събуди по не особено любезен начин,за да му дам още.
Понадра ми краката.
Ама имам тренинг със сина...Не се сърдя за такива неща.
За утре ще му оставя повече храна.
Гранули винаги си има,иска обаче пауч.

Общи условия

Активация на акаунт