Любители на котки - Тема 165

• 26 464
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
sisku, британец е, да.

AnMary, вярно, това е винаги и при нас. В момента на вдигането казва "мяк" Smile

Ние сме с две купички за храна - въртя ги че редовно остава неизядена храна по краищата, която засъхва. Общо взето, почиствам на всяко хранене.
И аз харесвам черни котки, предните две бяха точно такива. Едното даже беше дефектно, едната му лапичка с възглавничките липсваше - вродено, но това не му пречеше да скача и да се катери. За съжаление бързо го загубихме, плучи запушване.

Малко сутрешно лигавене

# 586
  • София
Благодаря, че си се сетила за мен! Много са хубави, особено онези с котетата! Но и паричките им са "хубави"! Simple Smile Не случайно търся по човешки магазини. Повече от 2-3 лв не ми се дават, че трябва да купя поне 5, а още по-добре и 2-3 резервни. Ще си карат с един хубав комплект и един "сбирток". Joy 
Аз съм добре, че купувам само по две. Сухата храна я преместих в купичките от Пепко.
Дъщеря ми каза, че харесала някакви купички в Зооплюс и щяла да вземе (т.е. да купя). Но и там големите и плитки са по 15лв.
Спирам да купувам купички. Ако ще купувам човешки ще купувам поне по 4 Joy (ако не уйдисат на котките...)

Харесвам черните котки, но май никога не съм имала. Оникс е черен по погрешка Simple Smile Прозират му бенгалските петна под бебешката козинка. Кожата му е бяла и е смешен като прозира изпод козината.
Аш потъмня с порастването. Оникс според мен няма накъде повече да потъмнява.

# 587
Толкова пък да им е еднакво поведението на тези британци. Чак ме изумяват.
Нашият е същият като характер.

# 588
Да, съвсем пава си. Членувам в една група във фейса за британци и там са все така, огромната част Laughing

# 589
Т. Valcheva, тази черна грация има ли си име?

Черната пантера вече гони 7 кг, а Чари е наполовина

Чернишка се казва Laughing не знам защо се ядоса така на тиквата....

7 кг! Това е по-едро от дребно куче Grinning Наскоро едно йорки беше почти сдавено от котка Grinning

Миоки, клипчето не се отваря, пише че е клипът е частен.

# 590
Сега трябва да се отваря.

Моят е стигал 9кг. (не се хваля). Мереха го на кантар за кучета.

# 591
  • Пловдив
Здравейте и извинявайте за внезапното нахлуване, както и ако въпросът ми не е за тук. Бихте ли препоръчали ветеринарен лекар в Пловдив за преглед и евентуално лечение на коте? Преди години съм ползвала услугите на клиника Новет за друг вид домашен любимец (канарче). За коте дали пак тях да потърсим или има и по-добри специалисти? Много благодаря!

# 592
Толкова пък да им е еднакво поведението на тези британци. Чак ме изумяват.
Нашият е същият като характер.

Позволи ми да н се съглася  с това Simple Smile Нямаше по-гушлив котарак от Фин.Отделно си беше като куче-следваше по петите,разбираше от команди и понякога имах реалното усещане,че ще ми проговори.Винаги имаше точните реакции за точната ситуация.Мина с мен през много тежък период.
Зак е добряк,той също е залепен за мен,одеве го къпах-седя и не гъкна,сега ми е в скута отново.Също разбира от няколко команди.И не е британец.
Не  е до порода,а индивидуалност на котката.Аз пак казвам,че е повече от късмет да си избереш две котки по снимка,без да знаеш нищо за характера им и двете да се окажат много умни и много добри.
Мария,харесвам те,много си ми мила и имам голяма емпатия към теб,но се опитай да си контролираш този непрекъснат страх.Трудно се живее така.Няма и голям смисъл да трепериш за нещо,което още не се  е случило,а може и да не се случи.Аз мисля по съвсем друг начин,ама не му е мястото тук.
AnyHr, твоят котарак го обожавам от момента,в който го видях в темата.
Бях показвала едно улично в Пловдив,щеше ми се да можех да го взема навремето,обаче няма как да имам повече от  едн акотка,а понякога и тя е в  повече.Та,онова беше абс черно,дори и на слънце нямаше нюанс и с две различни очи-синьо и зелено Heart

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 10:35 от red soul

# 593
Jasra, много се надявам да хванете котанка, има нужда от грижи, и ако е 10 годишна, ще издържи кастрация вероятно, разбира се с повечко грижи и топло място.

Зуки Су, ми то малкото въгленче е прекрасно, много се радвам че ще си има истински и постоянен дом ❤

За мишките... Откакто съм при майка, нямаше да разбера че има мишки обаче, едната от котаните, поне веднъж седмично ни оставя на видно място по един плъх или мишка, за да се похвали - вие, маука, докато не отидем да видим "улова". Не ги ядат, забавляват се и ни ги сервират накрая. Няма празно, страхотна ловджийка си е. Разбира се има награда за постиженията.
Странно е такива големи плъхове, а тя една дребничка, фина мацка... ❤

Ама вие пък как не сте разбрали, че тия трофеи са подарък за вас, в знак на благодарност, че се грижите за тях? Simple Smile Ако котка ти донесе плячката си, това е в знак на благодарност.

На Закарито му режете ноктите, нали? Joy

# 594
  • Бургас
Не носят ли улов на хората,за да ги нахранят?
Сигурно съм ви казвала,че баба беше решила да маха котките и няколко дни не им давала храна.А те от някакви съседи вероятно,отмъкнали тъкмо купена,прясна рибка,в торбичка,и я занесли на баба...
Явно решили,че бабата я е закъсала с храната и са ѝ занесли...
Те всяка сутрин започвали да драскат по вратата и да мяукат,чакат си храната.
За съжаление често хващат Фтиченца и остава само перушина.

Харо играе:

И мечтае да си хване и той Фтичка...

А как се разпльоква,ако майка ми и баща ми го галят...Ще го снимам,голям глезльо е.Понякога дере майка ми,но основно аз го отнасям.На другите се глези повече и не ги дере толкова.Ама и не е нон стоп при тях.

# 595
Вълчева, черната Чернишка има странна поза на задните лапи. Проблем с изхожданията (диария, паразити) има ли? Много е кльощава в коремната област. Нещо не ми изглежда наред там.

# 596
  • Бургас
Ах,този рижав Фин какъв е бил хубав,с дебела опашка като Хари,с голяма глава...И обичлив...И Хари си слага лапичката в ръката ми и на моменти ме гали по лице,ръце,крака...Аз от бебе много обичам да му масажирам възглавничките на лапите...И той от бебе ме гали по дланите и стъпалата.Така си свикна.Мачка и целува врата ми.
Живее до нас  един подобен риж котарак,даже има къща...И панички...Обичат си го,той си е свикнал навън,за щастие от доста години го познавам и си е жив и здрав.И той ме познава,поздравява ме.

Зак е веднъж като гледа телевизия
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
А за къпане- не си представям да къпя Хари,той не обича водата и без това.
Нищо си му няма,бял си е чист,не мирише...Няма да рискувам.

Аз все се каня да режа ноктите на котарака,мисля,че ще даде,но пък все си казвам,чаак пък толкова,няма нужда.

# 597
Вълчева, черната Чернишка има странна поза на задните лапи. Проблем с изхожданията (диария, паразити) има ли? Много е кльощава в коремната област. Нещо не ми изглежда наред там.
Няма проблем с изхожданията, нито диария, нито паразити хм защо странна поза? Кльощава в коремната област? Вет каза че има много голям корем и си мислил, че е бременна дори или има вода в корема, но нищо от това Слава Богу. Иначе е много слабичка да, сега се надявам да напълнее.
Иначе има избръснато на двете предни лапички, защото й правиха изследвания. Да не си видяла това?

mariqivanova799, а после баба ти нахранила ли ги е ?

Едни мои познати, много добри и готини хора, много обичат котките, обаче му изпуснаха края... Имаха една котка и вместо да я кастрират (Това е ясно, че бабата няма как да го направи и трябва внуците) и тя родила няколко котета, които хранили, но не кастрирали никого и много бързо те се размножили помежду си и станали 15 котки! И сега не знаят как да се оттърват, били нахални, било страшно... ами да, гадно е, никой не може да гледа 15 котки, по-добре една както трябва отколкото да се хвърлят, гонят и т.н. кастрацията спасява животи, защо да се раждат и после да бъдат измъчвани? Друга съседка и тя гледа по 20 котки, обаче забелязах че постоянно са различни и се оказа, че и тя не кастрира ''било й жал'', обаче едното мъжът й го утрепал с трактора без да иска, друга котка дето се присламчила да яде я занесли в друго село и я пуснали и т.н.

# 598
Не се е променил хич Laughing поне в навиците.

# 599
Мама мацка Черен Нос днес си беше уловила голяма мишка… ужас, и не можахме да й го вземем. Избяга с него.

Общи условия

Активация на акаунт