ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 815
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Пълен цирк, вярно!
Аз за друго си мисля сега. Дали са от училището анкета дали сме съгласни да се тестват децата, но сега Кацаров твърди, че до 18г. няма да се тестват, та в този ред на мисли има ли смисъл да се попълва въобще? То не че ясно кого точно ще се върнат в училище, де.

# 181
Не ви дам смисъл, след като са онлайн не знайно докога.
Аз не разбрах какво стана със зелените сертификати на учителите, но май сега не е толкова важно, след като училищата заминаха на общо основание. То и бившата ни класна е ваксинирана, а е болна, а новата в болница. Изобщо решиха за нула време пробелма с училищата радикално.  Нататък не знам. Дано намерят работещо решение

# 182
  • София
Заповедта на министър Денков е факт.
Дистанционно обучение от утре на всички ученици в София-град от 1 до 12 клас.

# 183
  • София
Чудесно Simple Smile Децата в София вече могат да ходят навсякъде, освен на училище. Нова бизнес идея набира сила: закусвалня вместо занималня.

# 184
  • София
Получихме "честитка" и в Школо.

# 185
Нашите са нощна смяна, установихме. Вероятно ще сменят началния час на часовете.

# 186
  • София
При мен хаосът с малката е пълен. Заповедта е за учениците 1-4 клас, но тя е подготвителна група в училище.

Класната пусна имейл, че ще са присъствено утре (така са го изтълкували на съвет), но ние, родителите, чакаме последващ имейл, отменящ предишния. Или евентуално утре да ги заведем до училище и да ни връчат учебниците за домашно обучение. Не казвам онлайн обучение, защото за мъниците е някакво тотално неефективно решение. Imp

Тийнката е доволна, че няма да става в 5:30. Вчера целият клас реагирали на заповедта с "Ура, ваканция!" Rolling Eyes

# 187
Коментар на детето.
….. и к’во от утре цял ден в нас?
Аз осъзнавам, че те може  би са последното поколение социализирани.
Децата след тях …

# 188
  • София
"От една страна, всичко е добре. От другата сме ние..."

# 189
  • София
AIR, споко можеш да идеш на пицария и ти, просто си правиш тест. Опции има, не виждам защо се реве. За Гърция и Турция се съсипаха да правят тестове, сега не могат, е що?
3G дойде и в България, това е положението. В Австрия, Германия е така,нали все с тях се сравняваме?!

# 190
  • София
Отново изпадам в куриозната ситуация - да забранявам на детето си да ходи на училище! Уговорили се 4 или 5 момичета утре да си карат часовете в училище. Предложих й да се съберат в нечий дом или в някое заведение 😳

# 191
Е как ще ги пуснат в училище?

# 192
  • София
Влизат без проблем и отиват или в библиотеката или в класната си стая. Вече няколко пъти го правят по време на онлай обучението. Единия път дори бяха при Симов в кабинета му по време на час по ИИ, на техния клас, разбира се 😉

# 193
  • София
Може би са влизали когато  са били на ротация к са ги допуснали без да преценят че са от випуска ,който трябва да е онлайн вкъщи.А от днес ситуацията е ДО за всички.Така че едва ли ще ги пусне някой

# 194
  • София
Да ни е честито поредното ДО. Вкъщи младежът е буреносен облак. Не иска и не иска този начин на учене и не можа да свикне за това време. Отказва да взима участие в часовете, защото било тъпо да си говори сам на компютъра. В училище няма проблем и си вдига ръка. Надява се да не е толкова дълго колкото миналата година, но аз не съм обнадеждена. Истината е, че в пика на мен самата ми е по-спокойно да не е на училище, но да кажем за 2-3 седмици. Иначе искам задължително тестване на децата, но няма политическа воля това да се направи. Ще ми пращат анкети и 50 вида теста. Че аз да не съм медицинско лице, за да знам кой да избера. Въвежда се заповед и се тестват всички и който светне вкъщи карантина. Останалите на училище. Не че нашата Мадам нещо ни е пратила де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт