ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 816
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Спокойно,и ние нямаме. Чрез скатаване до завършване, това е положението

# 196
Днес съм у дома.
Зорко ще следя как се провежда ДО на набора. И най малки отклонения да има ще сигнализирам.
И какво ще постигна? Нищооооо.

# 197
  • гр.София
И така,трети път ДО- за късмет.
Нашите са си онлайн от седмица, поне са влезли в ритъм.
Учителите им бяха задържали много контролни,сега ще си ги проведат онлайн.
Надявам се,че като въведат сертификати и за персонала в училищата,ще пуснат децата.
Нищо не са ни питали за тестове.

# 198
  • у дома...
Оптимистичният вариант за продължителността на ДО, според министър Денков, е три седмици.

# 199
  • о`майна лунна нощ е
Аз чакам заповедта за Пловдив. И тъй като и двамата са в неатрактивни класове - 6-ти и 9-ти, но на 101% ще са първите и най-дълго затворени у дома.
Толкова да не ми дреме вече.

# 200
  • Пловдив
Туиг, в Руската са им дали график вече-ротацията ще е на седмица, а не на две, и освен това не на випуск, а по езици...Така моят десетокласник с испански е ПО до другия четвъртък, но приятелите му от английския и немския от утре са ДО. Мисля, че са го направили да е по-удобно на преподавателите, в смисъл тези, които преподават ДО, да не се разкарват за ПО, иначе не виждам логика...Разбира се в сайта или в школо още нищо официално няма.

# 201
  • о`майна лунна нощ е
Точно ми излезна и на мен съобщение в Школо за предварителен график, който чакат да бъде одобрен от МОН. Някои класове са разделени по езици, но други са на цели випуски. Ротация на една седмица.

# 202
Аз не мога да се оплача от ДО.
Имам си сериозен отговорник - освен за своето собствено ДО, отговаря и за това на сестра си - да няма технически проблеми, иначе си слушат и са си активни в час. Не правят разлика ДО ли е ПО ли е - отговорността към ученето им е една и съща. Е, днес девойката не е намерила пергел, но това е по моя вина, не по нейна. И двамата са спокойни, което ми е най-важно.
Само се надявам тази лудница да мине по-бързо за да може да се нормализира положението.

# 203
Учителите съвсем изтрещяха. Тази по физика днес крещяла и двата часа и ги заплашвала или с двойка, или със забележка, по избор. Тя едва се била оправяла с компютъра, а те имали наглостта да не знаят!

# 204
  • Някъде в Европа...
AIR, споко можеш да идеш на пицария и ти, просто си правиш тест. Опции има, не виждам защо се реве. За Гърция и Турция се съсипаха да правят тестове, сега не могат, е що?
3G дойде и в България, това е положението. В Австрия, Германия е така,нали все с тях се сравняваме?!
Мога де, ама не ми се дават 30-40 лв за едната пица 😁. Виж за пътуванията не ме бърка, пък и ТА вече предлагат включен поне единия тест 😉
Сравнението с Австрия и Германия винаги е било смехотворно, сега триж пъти по...Не може да се опитваш да сравняваш положението с държави в които 70-80 процента от населението е ваксинирано и на практика им искаш нещо, което вече имат, за да "влязат" някъде. А нашата мила родна картинка е 20-тина процента, а въвеждаш същите мерки

# 205
  • София
Някой може ли да обясни за тези безплатни тестове - всеки ли може да си направи, къде си правят, изобщо къде има информация.
Ние сме на село при баба за няколко дни, понеже малкият изкара варицела. Баткото дойде вчера с влака при нас като се разбра, че минават онлайн. Това му беше първото самостоятелно пътуване с влак - няколко часа при това Simple Smile.

# 206
  • София
Още май не правят безплатни тестове, само за работещите в болниците. Пред някои молове имало по 15 лв. А вчера на мача на Лудогорец са били по 10. Вчера са направени почти 50000 теста, абе богата нация сме. Но пък хубавото е, че при двойно повече тестове има само 200 повече положителни спрямо предния ден.

# 207
Сутринта по Нова една лаборантка каза, че от 38 са смъкнали цената на 35 лв. А ужким щеше да е само с такса пробовземане. Освен това да е таксата, а самият тест да е 3 лв.

# 208
  • софия
Аз съм бясна! Вместо да се разпратят безплатни тестове в училищата и децата да ходят присъствено, сега имаме "безплатни" тестове да ходим НА мол, дискотечка, ресторантче...
Иначе ние сме на концерт на Любо Киров и тестът ще е 10 лв. Сутринта шефката на лаборатория каза, че безплатните тестове не са раздадени още в София. МЗ бодро рапортува, че щели да сключват договори с лабораториите за максимална цена на "безплатните" тестове. Все едно после ще ги проконтролират.

# 209
Вътрешна информация, дано не е вярна обаче, че държавата ще дава 10 лв за всеки тест и така цената от 35 ще падне на 25 .. толкоз ще е държавната помощ
Тестове за училищата не са предвидени, учителите, които нямат зелен сертификат след Нова година ще преподават онлайн..
Значи представих си го направо - 27 тиийна в стаята и госпожата от екрана преподава, а те попиват ли, попиват!

Общи условия

Активация на акаунт