ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 818
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Същата шефка сутринта каза, че "безплатните" тестове, които правят в други градове (защото там вече са раздадени, не знам дали са подписвали договор с МЗ), струват 10 лв. и се надявала, като станат масово ползвани, цената да падне още.
https://bnr.bg/horizont/post/101545107

# 211
  • София
И като ги раздадат безплатните тестове в училищата какво?
Онзи ден директорката пита кои родители са съгласни да се правят на децата в училището на Калоян тестове - само петима родители бяха съгласни. Проблемът изобщо не е в тестовете, проблемът е, че никой не иска да спазва нищо. Нито да се ваксинира, нито да се тества, нито да спазва ограничения.
А смъртта продължава да отнема близките хора на мои приятели - днес майката на моя приятелка и състудентка.

ДО-то иначе си върви нормално и безпроблемно. Изпитват ги, пускат им тестове.

# 212
  • София
А аз съм на мнение, че дори и само 5 родителя да са съгласни, има смисъл.
Все пак е шанс, макар и 20%, да се хване инфекция в класа. Това ще са официални тестове, ще се карантинира клас, ще се прекъсне верига.
А, да не говорим, че има училища, в които съгласните са далече над тези 5 човека...

# 213
  • София
А аз съм на мнение, че дори и само 5 родителя да са съгласни, има смисъл.
Все пак е шанс, макар и 20%, да се хване инфекция в класа. Това ще са официални тестове, ще се карантинира клас, ще се прекъсне верига.
А, да не говорим, че има училища, в които съгласните са далече над тези 5 човека...

Няма как да стане при само 5 родители съгласни. За да се организира изобщо тестуване на ученици в училище се изисква съгласие от 90 процента от родителите.

# 214
  • София
Аз знам какво се изисква. Казвам, че би имало ефект и при много по-малък процент съгласни.

# 215
  • софия
Така, както не питат дали искаш да влизаш със зелен сертификат, така няма да питат за тестването. Който не иска - ОРЕС. Ама някой трябва да има топки.

# 216
Моето скромно мнение е, че има хора с топки. И то се вижда с “доброволното” ваксиниране. Или без работа, или ваксина. Колкото и негативи да последват от това.
П.п. Само мнение без никакъв политически умисъл.

# 217
  • софия
Може и така да се погледне на въпроса. Няма полза, но и няма кой да защити и настоява.

# 218
  • гр.София
Утре С . и брат й са се засилили да гледат Джеймс Бонд. На нея това ще й е  първо излизане от две седмици.  Обмислям какъв спорт да й измисля,различен от волейбола. Който да не е затвори- отвори. .Плуването не е опция, заради хлора .
В Школо имаме съобщение за състезание по английски. Ния на Мария или някой друг с писателски талант,ако ги интересува.
Национално състезание по английски език "Creative Writing" - учебна 2021/2022 година", 5- 12 клас.
И чакам да се обяви протест на Орлов мост за децата.

# 219
Мерсаж. Ния се записа, но чакат да видят колко деца ще проявят желание от фег, защото таксата за участие на училището е 50 лв и ако няма достатъчно желаещи няма да се проведе.

# 220
  • София
Демокрацията ни е в повече във всяко едно отношение. .. Много се пита, малко се действа....

# 221
Демокрация , но криворазбрана.
Правилата на играта трябва да са ясни, иначе си “кикнат”.

# 222
  • София
Според мен оправията е в масова ваксинация и постоянно тестване. Ако се чака 90% съгласие никога няма да се случи.

Пред моловете в изнесени лаборатории антигенният тест е 10 лв. На съседната улица е 35 лв. Хаосът е пълен. С тази увеличена бройка тестове на ден май няма да спаднат цифрите скоро, което ще забави връщането в училище.

# 223
  • Пловдив
За спорт нека е индивидуален. Малката щерка тренира лека атлетика, без проблем. Набора борба - също без проблем.
Аз да се оплача и тук, белкем ми мине, че едната дъшеря е он лайн, а деугата присъствено. И тази, която в присъствено, трябва да съм с нея в училище. Съответно другата... Трябва да я зарежа сама вкъщи, 3 клас е и не смея зя 6 часа да я оставям
. Изобщо не знам какво ще правя. Говорих с класната на голямата, не можело да е он лайн, трябва да й пускам болнични, а не искам, тя заради хрема я нямаше 10 дни на училище. И много ще изпусне вече. Изобщо никаква гъвкавост. Да съм пускала молба в РУО за 30 дневното обучение. Като ще ли някой ще каже нещо, ако няма бележка, не е в карантина, а е он лайн. Мъжа ми каза да взема малката в училище и да си е он лайн в нейната класна стая. Много умно.
За тестовете мисля, ще хората си промениха мнението, след като има неинвазивни, но никой твърдо не им каза, че децата ще учат, ако се тестват всяка седмица. За това и е такъв проблем.

# 224
  • гр.София
Люба,пробва леката атл. ,не е нейното,иначе щеше да е идеално.
Какафония са мерките.

Общи условия

Активация на акаунт