Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 917
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
А искайки съгласието на родителите за тестове, някой каза ли им в прав текст на тези родители, че тестовете са условие за присъствено обучение? Въпросът е риторичен. Излезе Денков и каза: Ще тестваме учениците, ако се съгласят родителите. Точка. Ако тестовете бяха промотирани като условие за ПО, вероятно резултатите от анкетите щяха да са различни. Ако бяха казали: При регулярно тестване на учениците, няма да въвеждаме ДО дори и при тъмночервена зона, дали повечето родители щяха да кажат не? Но такова нещо никой не им е предлагал.

# 256
Е, какво толкова си представяте под затваряне на София? Миналата година как я затвориха? Ще затворят заведенията, Джъмбо и Икея и който може, ще работи от вкъщи.

Мда, промотирането на тестовете беше направено без мисъл като всяко друго нещо в държавата.

# 257
  • Бургас
Т.е. родителите, които имаха проблем с бъркането в носа и стресирането на децата им, сега изведнъж няма да имат проблем със стресирането ако тестовете се поставят като условие за ПО.

# 258
  • София
Именно, това казвам, че няма как да има тотален локдаун в София. Държавната администрация, търговски складове, централни офиси на фирми...какво да затворят? Кварталното магазинче?

А, промотирали..., а мен даже не са ме питали за тестове.

# 259
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А искайки съгласието на родителите за тестове, някой каза ли им в прав текст на тези родители, че тестовете са условие за присъствено обучение? Въпросът е риторичен.

Аз по принцип и от крив текст разбирам, ама по принцип гледам, че и за по-голеим буквалисти е поднесено точ в точ. Това получихме ние.

# 260
  • София
"промотиране"???
Що е то?
От едното училище не съм питана за нищо.
От другото поискаха декларация в свободен текст за или против.
Толкоз...
Отговор на въпросите:
Каква е целта на тестването? - ето например ПО;
Кой ще тества децата и къде?
На какъв интервал?
Докога ще продължи? Обективен измерител.
Какъв документ ще получат за резултата от теста?
...
Не са ви проблем родителите. Отговорът на един въпрос много зависи от това, как е поставен въпроса, а пък нас уж експерти ни питат...

# 261
Не бяхте разбрали каква е целта да се тестват децата?

# 262
  • София
LemonDesi, повечето нищо не са получили. А и не се прави така. Ако още от началото бяха излези Кацаров и Денков, и ясно бяха казали - при редовно тестване, няма да има ДО, независимо от ситуацията в страната. Вместо това излязоха с план при какви цифри ще се въвежда ДО. Условности някакви да имаше в този план? Не. По никакъв начин не обвързаха ПО с тестването.

# 263
Санака, дори в тази тема  много хора не вярваха, че ще има ДО, а тези навън съвсем. Бояна няколко пъти писа тук, че няма как при статистиката, която излизаше, да не се стигне до ДО и й се отговаряше, че нещата са по-различни тази година. Затова каквото и да им бяха казали за тестовете, пак щяха да си измислят оправдания, че не искат нито ваксини, нито тестове, докато не се почувстват реално заплашени, а именно оставяне на децата, които не искат да се тестват в ДО, а останалите на училище.
Отделно прагът от 90% съгласни е недостижим. В клас например от 30 човека, четирима да не са съгласни, нямаме 90%

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 11:32 от Дъждец

# 264
  • Пловдив
Ситуацията е "Вера Су" на всички фронтове. Вълната, също както снега, пак ни хвана неподготвени. Че има и изненадани. В Пловдив само едно училище са онлайн до 29.10. Езиковите разбирам, че готвят ротация. Аз още нищо не знам какво ще накъдрят за детето. Чакаме. На мен още на втория учебен ден ми стана ясно, че е въпрос на време кога ще се случи ДО.

# 265
  • София
Дъждец, само можем да гадаем какво щеше да бъде, ако... Но тотално некомпетентния, имагинерен и необоснован подход на властите относно опита за въвеждане на тестовете в училище е факт. Така в самия си генезис беше обречен на провал.

# 266
Че то имало ли е опит за въвеждане на тестове? Просто са попитали...някои. Нас не са ни питали.

Искате ли да се върнем назад в темата и да преброим "Няма пък да си тествам детето при никакви обстоятелства". Сега как да повярваме, че при някакви си обстоятелства биха.

# 267
Санака, струва ми се, че още не е късно да го направят, но трябва малко да се натисне кривата надолу.
То цялата им работа е хаотична и никаква. Тези сертификати и тестове как ги въведоха изведнъж. Нито обявление, нито подготовка преди това.

# 268
  • Пловдив
Въвеждането на тестове в училище, означава да се "хващат" заразени деца. Това води до карнтина и на родителите. Което ще си е един мини локдаун. Доста народ ще трябва да остане по диваните.....

# 269
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Това, което обрече идеята с тестовете на провал най-вече са заложените 90 процента. Моля ви, не ме убеждавайте, че дори и космическа енергия може да се вкара в главите на някои хора информаиця, която да измести всичките конспирации, псевдореволюционизъм и други подобни неща от там.

Общи условия

Активация на акаунт