Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 800
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Малко да ви разсея с любезното съдействие на СРСНПБ. Joy

-       Връщането на учениците в училище да бъде гъвкаво – първо 1 и 2 клас, след тях 3 и 4 клас, а ротацията да бъде с 5 дневна продължителност;

Това с ротацията не го разбрах. Сега пък и ротация.

# 601
  • София

-       Връщането на учениците в училище да бъде гъвкаво – първо 1 и 2 клас, след тях 3 и 4 клас, а ротацията да бъде с 5 дневна продължителност;

Това с ротацията не го разбрах. Сега пък и ротация.
Даже най-добре една седмица първи клас, една втори и тн. Тия съвсем се смахнаха...

# 602
Само да уточним, че " тия" не са МОН. И съдейки по текста, предложението не е е прието към настоящия момент.

# 603
  • София
Те, докато изтестват механизма, докато ротират паралелки, докато МОН направи агресивната си кампания, докато изработят единен алгоритъм и докато влязат в сила ЗС, тамън ще приключи епидемията и даже най-малките няма да вкарат в клас. 😂
Както се казва, много имат желание децата да са им приоритет, ама не искат!
Много се надявам един ден някой да потърси сметка на всички български управници, за отношението им към децата по време на тази криза!

# 604
Ясно съм написала:
"Става въпрос за това, че ваксинираните са преносители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните! "

Ти ясно си го написала, но това не го прави вярно.
Първо ваксинираните се заразяват 5 пъти по-малко от неваксинираните.

Второ и пренасят много по-малко и в много по-кратък интервал от тях.
https://www.nbcnews.com/health/health-news/vaccinated-people-are … ch-finds-n1280583
Тъй, че махни "пренасят точно толкова колкото" и го замени със "също пренасят".
Не коментирам размера на заразените ваксинирани, макар и аз да бях от тях. Но в цитираната статия на "независим" източник се коментират ваксинираните само с две ваксини... Това ми е достатъчно да поставя конкретното писание под съмнение.... Тъй като заради работата си общувам с много лекари, макар и да не съм лекар, някои от тези "официални" статистики не бих ги приела за чиста монета. И да, ваксинираните пренасяме заразата също толкова като и другите.
Та, продължавам да смятам, че ваксинираните не трябва да ползваме привилегии, които в някои случаи са действително дискриминсционни (излезе и решение на КЗД в тази насока). Всички деца, които са ПО следва да се тестват. На който не му харесва....

# 605
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Упорито се разнасят министрите по телевизиите с идеята 1.-2., че даже до 4. клас от понеделник да са на училище с тестове ... Само аз ли смятам, че е безумие точно в тази ситуация (за София конкретно) да са на училище децата?
Иначе - вакс съм, ще си дам децата да се тестват - ако се дават тестовете да се правят от родителите Simple Smile - това за протокола, ако някой си води отчет Simple Smile

П.П. Не съм лаборант!!! На 27 на брой първолаци НЯМА да вземам биологичен материал (слюнка) и да им правя тестове! Да му мислят горе! Аз категорично няма да правя това! Не смятам, че е редно и колеги да тестват и да се занимават със слюнките на моите деца!

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 19:23 от Почти безобидн@

# 606
Упорито се разнасят министрите по телевизиите с идеята 1.-2., че даже до 4. клас от понеделник да са на училище с тестове ... Само аз ли смятам, че е безумие точно в тази ситуация (за София конкретно) да са на училище децата?
Иначе - вакс съм, ще си дам децата да се тестват Simple Smile - това за протокола, ако някой си води отчет Simple Smile

И аз това писах. Да изчакат поне две седмици, да се види накъде отиват нещата. София е пламнала. Ваксинирани сме и двата с мъжа ми, за тестове съм.

# 607
  • София
Иначе - вакс съм, ще си дам децата да се тестват - ако се дават тестовете да се правят от родителите Simple Smile - това за протокола, ако някой си води отчет Simple Smile

П.П. Не съм лаборант!!! На 27 на брой първолаци НЯМА да вземам биологичен материал (слюнка) и да им правя тестове! Да му мислят горе! Аз категорично няма да правя това! Не смятам, че е редно и колеги да тестват и да се занимават със слюнките на моите деца!
Ако дойдат родители доброволци да помагат с тестването?

# 608
  • София
Решенията на Отрасловия съвет на 26.10.
Скрит текст:
1.     Провеждане на информационна кампания за тестовете за учениците.
2.     Продължаване на информационната кампания за провеждане на ваксинацията.
3.     Разработване на механизъм за тестване на учениците.
4.     Поетапно връщане на присъственото обучение на учениците.
5.     Промяна на КТД в частта допълнително 20 дни отпуск на непедагогическия персонал, ако за тях не е осигурена работа в ОРЕС.
  СРСНПБ предложи:
-       Прилагането на тестове в системата да бъде САМО след разработен единен алгоритъм за цялата образователна система;
-       Прилагане на 6 месечен гратисен период за прилагане на „Зелен сертификат“ на работещите в средното образование;
-       МОН да проведе агресивна кампания за използването на тестове за ученици по всички национални медии.
С две думи предложението е: Всичко това да се случи от началото на следващата учебна година. А за 11-ти 12-ти клас - от втория срок. Joy

# 609
Само да кажа, че идващият понеделник е неучебен ден за училищата.

# 610
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аш, не мога да вменявам на 3-4-5 родители да се занимават с биологичен материал на други деца. Каквото и да си говорим, не е редно тестване да се прави от неквалифицирани, необучени, незащитени с необходимите материали (ръкавици? колко чифта за тестване?) хора. Представи си ти да влезеш в класната стая на своето дете, да помагаш - като каква? Как ще се почувстват другите деца? Не те познават ... Представи си, че има дете с + тест ... Ти, как ще се почувстваш? Няма ли да се питаш поне 100 пъти - правилно ли направих теста? Ама дали не съм се заразила? Как ще се прибера у дома? Ами, ако заразя домашните? ...

# 611
  • София
А като не се тестват, по-спокойна ли се прибираш? И каква пък квалификация се изисква да се направи тест, който се продава в аптеката?

# 612
  • София
Ох, това подопечните на Стаматов ли бяха? Close
Аз имам чувството, че сме най-смотаната нация, значи... Децата ни не могат да се тестват сами, а чужбинските могат; учителите ни не могат да помагат, чужбинските могат; родителите не могат да тестват децата, само извън БГ могат...

# 613
  • София
Почти безобидна, аз всъщност наистина няма против да съм доброволка Simple Smile. Слагам хубава маска и ръкавици и помагам на децата да се вземе тестът. Мен като цяло дечурлигата ме харесват. Аз мога да бъда много забавана. И ако съм с предпазни средства, няма да се притеснявам, че ще заразя някое дете или че ще заразя себе си. На моите деца много пъти съм правила тестове, а и на себе си. Защо да не помогна на другите деца и на учителя в първи час, когато има нужда?

# 614
Аз пък това не съм съгласна - да ходят да правят тестове други родители Simple Smile
Външни хора нямат работа в клас

Абе хора всяко дете ученик  е напълно спообно да го направи тоя тест, ако не от първия, от втория, третия вече няма да има никакъв проблем. Да не са по схванати от чужбинските деца, или българчетата в чужбина...

Общи условия

Активация на акаунт