Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 812
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Скрит текст:
Pulitash недей да обиждаш и подскачаш, тук е форум ще пиша каквото сметна за уместно. И като гледам писането и мисленото по ми се получава, и без да обиждам директно и грубо като на цигански пазар. Твоя изказ и стил си е твоя лична работа, мен ми става жал като чета.
Ваксинираните се заразяват - Вярно, точно толкова колкото неваксинираните - Грешно.
Изобщо твоите чувства не ме вълнуват. Отдавна не се интересувам кой какво мисли, а пък съвсем не ме интересува дали ти е жал или не! Защото очевидно четенето с разбиране явно не ти се отдава или пък отново четеш и въртиш както ти е удобно и ти изнася! Ясно съм написала:
"Става въпрос за това, че ваксинираните са преносители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните! "
И да ти кажа ваксинираните също се заразавят - просто го карат по-леко, нали?!?!

Така че всичко, което си написала е пълен bullshit. Съжалявам, ако съм накърнила изисканата ти природа.
[/spoiler]
Продължаваш да пишеш невярни твърдения,

"Става въпрос за това, че ваксинираните са преносители на заразата точно толкова, колкото и неваксинираните! "

Покажи откъде стигна до този извод? Лично мнение? Всеки може да твърди каквото си пожелае без това да е истина, но не може да налагаш мнението си по толкова безапелационен начин. Спирам до тук, повече няма да отговарям на провокации, и все така ми е тъжно като видя толкова словесна агресия, вместо дискусия.

# 586
  • София
Форумът е публичен, но не е обществен, а частен.

# 587
Е, те в Израел всичките като се ваксинираха, защо са пак лок-даун. Или поне бяха до скоро. Не разбирам защо, при такъв висок процент ваксинирани??
Израел вчера имат 13 Ковид починали, ние имаме 243, те са почти 9 милиона, ние сме почти 7.
За цялата пандемия те са загубили 8000 души, а ние 23000.
Моля Ви, не ги давайте за пример тях, на светлинни години сме...

# 588
Има една много хубава старобългарска дума- остен.
Като не става с дисциплина и спазване на мерки- остена.
Писнало им билО. От кое, Ве?
Тук затваряне не сме видяли.
Само децата. Заради наглите си, арогантни, безочливи и неграмотни родители.

# 589
  • Бургас
Имайте предвид, че статистиката е малко изкривена. В много държави ако човек почине от инсулт например докато е бил положителен го пишат, че е починал от инсулт, а не от коронавирус. Освен това при нас някои от смъртните случаи са заради мизерията в болниците и лошото ни здравеопазване. В Израел дали са им такива болниците?

# 590
  • Варна
За последното си права, но то само означава, че трябва много, ама много да се пазим и да правим всичко възможно да не стигаме до болници, всякакви мерки, които по-развитите държави с по-добро здравеопазване предприемат ние би трябвало да сме ги приели преди тях, а не на опашката и още да спорим трябва ли или не трябва да има мерки...

# 591
  • София
Не е доказано, че ваксинираните не са преносители, което е достатъчно, за да се иска и те да правят тестове. Това, че самите те го карат по-леко също не виждам как може да се долаже, при положение, че на всеки човек се отразява различно. Тоест няма как да се направи изследване на един и същи организъм как ще изкара болестта преди и след ваксина. И то да се направят достатъчно такива изследвания, че да е научно издържано.

# 592
Ясно съм написала:

Ти ясно си го написала, но това не го прави вярно.
Първо ваксинираните се заразяват 5 пъти по-малко от неваксинираните.

Второ и пренасят много по-малко и в много по-кратък интервал от тях.
https://www.nbcnews.com/health/health-news/vaccinated-people-are … ch-finds-n1280583
Тъй, че махни "пренасят точно толкова колкото" и го замени със "също пренасят".

# 593
  • София
Не е доказано, че ваксинираните не са преносители, което е достатъчно, за да се иска и те да правят тестове. Това, че самите те го карат по-леко също не виждам как може да се долаже, при положение, че на всеки човек се отразява различно. Тоест няма как да се направи изследване на един и същи организъм как ще изкара болестта преди и след ваксина. И то да се направят достатъчно такива изследвания, че да е научно издържано.
Освен това, трябва и да се докаже, с достатъчно изследвания, че конкретният човек не е камила. Rolling Eyes

# 594
  • Бургас
Няма как да знаем със сигурност, че ваксинираните се разболяват 5 пъти по-малко от неваксинираните. Такова изследване няма как да се направи, защото трябва да се вземе и нещо друго предвид. Много хора изкараха ковид безсимптомно и без да знаят още през първите вълни докато излязат ваксините и има възможност освен ваксината и естествения имунитет да ги пази. Такова изчисление сами разбирате, че е компрометирано.

# 595
  • София
Чета, чета - а то отново за тестовете на ваксинираните - все едно е Ковид темата. Ми да си кажа и аз - аз пък мисля, че неваксинираните завиждат, че ваксинираните ги пускат навсякъде, а неваксинираните ги карат да се редят на опашки за тест. Не мисля, че един неваксиниран протестира срещу това от загриженност за общественото здраве. Той/тя щеше да се ваксинира, ако го беше грижа.

# 596
  • София
Разбира се, сериозният спад на интензивните и смъртните случаи в масово ваксинираните държави не е достатъчно доказателство.

# 597
Ми да си кажа и аз - аз пък мисля, че неваксинираните завиждат, че ваксинираните ги пускат навсякъде....

Ми не навсякъде. Искаме само на училище, ама не пускат .
Ваксинирани сме .

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 18:21 от mamamari

# 598
Irene информацията е на cdc . Имат две таргетни групи и са изследвали. Този фактор при достатъчно голям брой участници се уравновесява. В науката нищо не е окончателно и последно, откакто се е превърнала в истинска наука. Напълно  категорични са само псевдонаучните твърдения.

# 599
Малко да ви разсея с любезното съдействие на СРСНПБ. Joy
Решенията на Отрасловия съвет на 26.10.
1.     Провеждане на информационна кампания за тестовете за учениците.
2.     Продължаване на информационната кампания за провеждане на ваксинацията.
3.     Разработване на механизъм за тестване на учениците.
4.     Поетапно връщане на присъственото обучение на учениците.
5.     Промяна на КТД в частта допълнително 20 дни отпуск на непедагогическия персонал, ако за тях не е осигурена работа в ОРЕС.
  СРСНПБ предложи:
-       Връщането на учениците в училище да бъде гъвкаво – първо 1 и 2 клас, след тях 3 и 4 клас, а ротацията да бъде с 5 дневна продължителност;
-       Прилагането на тестове в системата да бъде САМО след разработен единен алгоритъм за цялата образователна система;
-       Прилагане на 6 месечен гратисен период за прилагане на „Зелен сертификат“ на работещите в средното образование;
-       МОН да проведе агресивна кампания за използването на тестове за ученици по всички национални медии.

Общи условия

Активация на акаунт