Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 779
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Никой няма и да пусне родители в училище, да правят тестове.
Гледах сега репортаж в Бтв новините от Германия. В класната стая госпожата обикаля, с маска и ръкавици, децата си чакат резултатите по местата. Предполагам, че се налага да помага, защото бяха малки дечковци.

# 616
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Нямам провтив и на мен, и на децата ми да правя тестове, ако кажат и всеки ден! Но не бих искала със слюноотделянето им да се занимават други хора. Предпочитам дори сами да си правят тестовете децата ми, пред това да се ангажират учителите им с това. Мое мнение - не ангажирам никого с него!

sanaka, може да не съм по-спокойна, но не съм и по-разтревожана, защото не съм имала досег с биологичните материали на 27 човека.

Хайде, сега си представете всички тези контейнери със слюнка къде се изхвърлят? (при нас 1. и 2. клас са 200 деца) Кой ги изхвърля? Като се дават идеи трябва да се премисли всичко! Поне така смятам аз ...

# 617
  • София
А какъв е проблемът със слюноотделянето да се занимават други хора? Учители, доброволци, без значение.

# 618
  • София
sanaka, може да не съм по-спокойна, но не съм и по-разтревожана, защото не съм имала досег с биологичните материали на 27 човека.

Хайде, сега си представете всички тези контейнери със слюнка къде се изхвърлят? Кой ги изхвърля? Като се дават идеи трябва да се премисли всичко! Поне така смятам аз ...
Ти и тук няма да имаш досег. Не сте ли ги виждали тези тестове, бе хора? Сега дадоха кадри от училище в Германия - децата си взимат теста, учителят помага - нито драма имат, нито специални курсове по квалификация са минали.

Ще ги изхвърлят където ги изхвърлят и в Германия, предполагам. Дъвките къде си изхвърлят?

# 619
  • София

Хайде, сега си представете всички тези контейнери със слюнка къде се изхвърлят? Кой ги изхвърля? Като се дават идеи трябва да се премисли всичко! Поне така смятам аз ...
Ти и тук няма са имаш досег. Не сте ли ги виждали тези тестове, бе хора? Сега дадоха кадри от училище в Германия - децата си взимат теста, учителят помага - нито драма имат, нито специални курсове по квалификация са минали.

Ще ги изхвърлят където ги изхвърлят и в Германия, предполагам. Дъвките къде си изхвърлят?
Дъвките се лепят под чина - това е класика или направо на стола на другарчето Grinning Но все пак - пластмасови чашки, салфетки, маски и какво ли не, се изхвърля, та не виждам проблем там да отиде и тестът, върху чиято реактивна лента има малко понаплюто.

# 620
  • Варна
Голямо драматизиране с тези тестове, верно. Ще кажеш, че са радиоактивни нещо или вирусите само чакат на нисък старт да се метнат върху съседа. Айде по-реалистично и по-малко драматично Laughing Как си изхвърлят облизаните вилици и лъжици след обяда или бутилките от вода? Никой не се замисля, че и те съдържат биологичен материал, сега от някакви облизани тестове голям страх и ужас.
Но така като чета няма никаква опасност да върнат децата в училище в разгара на пандемията. Докато се натуткат се надявам да отмине вълната, но дано го измислят като хората, така че да сме подготвени за следващата.

# 621
Каква липса на изненада и тук, и с тази организация, която ще измисли начините.
И при 4% ваксинирани деца драмата е чудовищна. Това прави по едно дете в клас. Между другото моето вчера беше чуло, че може да ги върнат и ме попита правилно ли мисли, че е редно да бъде тествано въпреки ваксината.
Да, ваксинирани се разболяват, боледували се разболяват, ваксинирани и боледували се разболяват. Затова има и някакви елементарни мерки.
Ненормалните действия на възрастните обричат децата.

# 622
  • Deutschland/HE
Пролетта първия път минаха обучени хора от Червения кръст и подобни организации, обясниха и помагаха първия път на децата, от тогава си ги правят сами. Учителят само проверява резултата и се подписва в тетрадката (това служи за сертификат при посещаване на други занимания, театри, заведения)

В Германия Червения кръст, Малтийски орган и др. организации осъществяват част от дейността на Бърза помощ - парамедиците, лекарят ходи с друга линейка и то само при нужда. Обучени от тях деца оказват първа помощ на съученици в училище (дежурят в междучасието в специално помещение и при нужда правят превръзка, дават студен компрес, нямат право никакво лекарство да дадат).

# 623
Ех, каква драма 🤭
Кладенците не били сто, най ми били хиляда.
То не беше слюнка, плюнка, биологичен материал 🤪 Абе, тези учители, учители ли са? Щото като плюят по улиците, като бягат из училището като невидяли, като лепят дъвки навсякъде, като си бършат сополите и си предават домашните за проверка... ма хич няма биологичен материал. Тц, мне.
Ейх, ако бяхте учителите толкова креативни и упорити и по отношение на образованието на децата- на ръце щяхме ви носим.

# 624
  • Бургас
Докато се наумуваме кое как и тя учебната година минАла. Лятото трябваше да ги мислим тия работи.

# 625
Хора, чудя се друго. При толкова учители антимаскъри и антиваксъри каква е гаранцията, че ще следят стриктно дали тестовете се правят изобщо?

# 626
  • Ямбол
Няма гаранция. Дръж си детето вкъщи.

Аз обещавам, че тестове няма да правя. Който има желание - да тества. Аз имам с някои класове 2 часа седмично, ако единият ми го губят за тестове, половината не съм съгласна да го пропилявам.

# 627
  • София
Никаква е вероятността да следят. Единственото, което работи са санкциите, но там едва ли ще се случи.

# 628
Моето дете е голямо и дали ще се дореди скоро до тръгване на училище, не е ясно. Второ, в училището повечето учители са ваксинирани и се носят маски. Ако се стигне до правене на тестове, децата ще си ги правят сами и съм сигурна, че учителите ще наблюдават да се правят от всички и правилно.
Говоря за такива учители, които тенденциозно искат да саботират процеса и съответно или ще отказват, или ще хвърлят тестовете и ще казват, че са направени.

# 629
Лиляна е права. Има много малко часове за упражнения, особено по най-важните предмети (особено по математика е недопустимо малък хорариума). Само че има начин да си наместят така програмата, че да дойде първи час ЧКР в единия тестови ден, а в другия да е предмет от разтоварващите. Например физическо - и без това не могат да играят навън, а в салона с маски не си го представям. Едва ли е ракетна наука да се намести подобен график.

Общи условия

Активация на акаунт