Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 932
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Аз се чудя кога родителското войнство ще прозре истината, че без ежеседмично тестване няма как да се учи присъствено в тази ситуация. Реално с green pass може навсякъде, само не и на училище, защото българската родителка не дава да се тестват децата й. Моите деца са ваксинирани, съгласна съм и на три пъти седмично да се тестват, но трябва да учат трета учебна година онлайн!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 08:11 от Cygnus

# 226
  • София
Аз се чудя кога родителското войнство ще прозре истината, че без ежеседмично тестване няма как да се учи присъствено в тази ситуация. Реално с green pass може навсякъде, само не и на училище, защото българската родителка не дава да се тестват децата й. Моите деца са ваксинирани, съгласна съм и на три пъти седмично да се тестват, но трябва да учат трета учебна година онлайн! Заради това, че повечето хора са недоучили, присъствено при това!
Отделно напомням, че учениците над 12 могат да се ваксинират. Синът ми е ваксиниран, единствен в класа си. Ако и другите бяха ваксинирани нямаше да е чак толкова зле присъствието. А те при сто вируса вече отегчени да отсъстват, отишъл един болен за цяла седмица на училище, за да не продължава с двойките при отсъствията и хоп,  започнаха да капят и останалите положителни, а реално и отсъстващите не можаха да се върнат, защото пък класът не бе пуснат онлайн. Нали директорите си решават какво да карантинират...

# 227
  • Ямбол
Не, директорите не решават за карантина. Могат да сложат даден випуск или цялото училище в ДО при много болни, но карантина слагат РЗИ.
Имахме случай на 3 положителни деца в един клас и не можем да ги разпуснем, защото през последните 48 часа те не са били на училище. Обадихме се на РЗИ и те ни изпратиха заповед да ги пратим в ДО, поради карантина.

# 228
  • София
Не, директорите не решават за карантина. Могат да сложат даден випуск или цялото училище в ДО при много болни, но карантина слагат РЗИ.
Имахме случай на 3 положителни деца в един клас и не можем да ги разпуснем, защото през последните 48 часа те не са били на училище. Обадихме се на РЗИ и те ни изпратиха заповед да ги пратим в ДО, поради карантина.
За карантината решава РЗИ, но за преминаване онлайн може да реши и директорът. Особено при нас е чуждестранно и частно училище, хич не им трябва РЗИ, за да кажат, че една седмица ще са онлайн. Просто на никого не му се работи онлайн, разбираемо, но и присъственото е малко тегаво по време на вълна.

# 229
  • Варна
Е, като се юрнат масово по пицарии и билярди ще има следваща мярка, а именно - тотален локдаун. Или зелени сертификати за всички над 12 години. Хитрата сврака с двата крака. Вместо Ганьо да си седне на гъза той се чуди как да прецака системата. Ми... да, за съжаление едно 80% от народа си заслужава съдбата и ще минаваме от локдаун в локдаун и от дистанционно на дистанционно. То не може и душата в рая и... нали. Мдам.

# 230
  • София
Тези деца няма как да стоят все у дома по време на ДО, защото са в такова вече от не знам колко време. Не е редно, не е здравословно и не е нормално.
Да правят пълен локдаун, бе! Не ми пречи. И зелен сертификат за над 12-годишни не ми пречи.
Поне да не го отнасят само децата!

# 231
  • Варна
Не, но няма нужда при тези цифри да се тикат в билярди и пицарии. Никой не може да ме убеди, че ще умрат или ще изпаднат в дива депресия, ако вместо на билярд се съберат някъде на открито или дори на домашно гости. Съжалявам, ама малко отговорност трябва да поемат всички. И точно в момента не мисля, че само децата го отнасят. Напротив, за тях мерки реално няма. Само едното училище. Обаче ако имаше редовно тестване можеха да си учат присъствено. Що няма??? Щото 90+% от родителите и това не дават! Ами не става така, не става!!!! Прецакват собствените си деца сами! С "не давам" и "не искам" не се бори пандемия. Сори, това е истината, колкото и неприятно да ви звучи!

# 232
  • София
За децата няма мерки? Само едното училище?
Не знам, Месечинке... Ако за твоето дете училището е някаква незначителна част от живота му, то за моето не е така. Там са му основните съмишленици, приятелите, голяма част от ежедневието, авторитети и ментори... Та, усеща доста осезаемо кога не е на училище.
Ще те помоля многото удивителни да не ми ги завираш в очите, защото както казах, нямам против сертификати за над 12 години, което ще рече , че и против тестове нямам.
Ти имаш ли нещо против тотален локдаун?

# 233
  • Варна
СЛънчева,
нали точно това казах? Защо ми преиначаваш думите? Не ходят на толкоз важното за тях училище, обаче се врат по пицариите и билярдите, рискувайки да удължат дистанционното обучение. С благословията на родителите. Същите тези родители, които ей тонинко не отстъпиха от предразсъдъците си и не позволиха да се тества регулярно в училищата така че да може те да НЕ СЕ ЗАТВАРЯТ изобщо! Ама не, кефи ли ви наистина да отричате очевидни и очевадни неща и да изкарвате нас, предпазливите нехаещи за образованието и контактите на децата си???
Вземете си запрете малко вашите, за да може тези мерки да проработят и да не се налага локдаун. И да могат да се върнат в училището дето ви е толкоз важно, само дето по никакъв начин не го показвате и никакви усилия не полагате да бъде присъствено! Щото както казах с "искам" и "не искам" не става. Тез цифри няма да паднат с искам и не искам, а с мерки.

# 234
  • София
Не, вече не опитвам.
 Спазвам всички дивотии от ден първи. В момента не е забранено децата да излизат и да посещават пицарии, значи може да го правят.
Щом може да подам сигнал в РЗИ за болен, който не си спазва карантина и да ми отговорят, че това не е достатъчно, а те не могат да направят повече, ще спазвам това, което се разпоредено, останалото, когато го разпоредят.
Да,  сериозно не искам да вдявам.
Хайде аз съм за две седмици тотално затваряне - ей така, да видим какво ще стане??? Току виж не сме цъфнали, та може да не се докаже точно каквото искаме...

# 235
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Слънчевата, аз разбирам твоята позиция.
Ама как да ти кажа, или аз съм в някаква дупка безпросветна и безпринципна попаднала, ама около мен масово родителите просто нищо не искат. След като видях коментарите им в Школо, добре разбрах защо синът ми НЕ иска съучениците му да знаят, че е ваксиниран.

# 236
Извинете, че така нахлувам в темата. Нямам време да чета. На ДО сме от една седмица. От вчера обаче не можем да се присъединим към събранията в тиймс от лаптопа. С телефон се получава.

# 237
Пък на мен фейсбука ми е залят с разни, дето нямало пък децата им да стоят вкъщи. Как няма да стоят, като имат часове и къде ще вървят нямам идея. Явно смятат да ги насърчават да ходят по заведения и молове, обаче това е добре - за там не им трябва тест.

Иначе ние сме вкиснати, защото макар и предвидимо не ни се искаше толкова бързо да стане неизбежното.

# 238
  • София
Всъщност на децата до 18 нищо не им трябва, освен желание да излизат...

# 239
Да бе, видях, изпуснала съм не-то. Нали промени заповедта си Стойчо.

Направо сме се засилили към локдауна.

Общи условия

Активация на акаунт