Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 922
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Въвеждането на тестове в училище, означава да се "хващат" заразени деца. Това води до карнтина и на родителите. Което ще си е един мини локдаун. Доста народ ще трябва да остане по диваните.....
Ами от 20-25 деца все един нормален родител има и като си тества детето става ясно и за останалите и пак са по диваните. С тестове преди влизане в училище доста по-малко хора ще са по диваните. И честно казано, същите тези хора сега ги видях как изпаднаха в истерия като децата им се разболяха. Съвсем нормално, просто иначе са като щрауса и си казват, че не е Ковид и всичко е ок.

# 271
И докато някои родители още се чудят дали все пак да не премислят отново решението си  за ежеседмично безусловно тестване в името на  не просто ПО, а безопасно такова, ресторантьорите вече имат претенции данъкоплатецът да поеме тестовете на желаещите да идат на кръчма.

# 272
Съгласна съм със sanaka и magi_sveta, че неадекватно формулираното запитване към родителите намали доста драстично вероятността от положителен отговор.
90% процента съгласие нали за всички е ясно, че беше сложено, за да не се плащат тествове.
При нас питане с два въпроса, без указана връзка между тях.
1. Искате ли - да/не
2. Какви тестове - а. назални, б. със слюнка

Ами като не са обединили въпросите са изгубили да-тата на съгласните и даже искащи неинвазивни тестове за децата.

# 273
  • Бургас
А нима въпросите от типа дали теста да е два пъти седмично или един път и колко месеца ще продължи тестването биха променили решението ви драматично от едната посока в другата?

# 274
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Излиза, че в нашето неелитно подвитошко училище сме получили наистина доста информация.

Скрит текст:

И въпреки това резултатите са плачевни.

# 275
  • Бургас
А то и ние получихме това под фромата на pdf, ама няма кой да го чете.

# 276
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А, баш.
Хем недостатъчно, хем им идва ту мач.
И на мен не ми беше лесно да въвеждам имена на тестове (че няма как да си ги селектираш) и да се кумя, ама на - прежалих се.

# 277
А нима въпросите от типа дали теста да е два пъти седмично или един път и колко месеца ще продължи тестването биха променили решението ви драматично от едната посока в другата?

Аз съм за тестване в училище, водещо максимално ПО, Irene Adler. И даже съм на мнение, че никой не трябваше да питат, за да го въведат. Но и то не ми е на всяка цена и искам да знам какво и как.

И да, убедена съм, че за нашето училище като извадка така поставената анкета сигурно е загубила голям процент да-та, които щеше да получи, на зададен въпрос, съгласни ли сте на два пъти седмично да бъдат тествани неинвазивно децата, с което да се осигури присъствено обучение.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 12:28 от solnichka

# 278
Според мен ако беше  под формата на декларация в началото на учебната година като условие за ПО, днес  нямаше да сме в това положение.

# 279
Извинете, че така нахлувам в темата. Нямам време да чета. На ДО сме от една седмица. От вчера обаче не можем да се присъединим към събранията в тиймс от лаптопа. С телефон се получава.
Здравейте, и ние така с Тиймса. При нас проблемът се оказа от рутера.
Влизам в Тиймс, и навсякъде онлайн. Обаче като кликна да влезем в някой от часовете - и о, ужас. Целият интернет спира, на всички устройства у дома.
Сменихме рутера/Виваком/ и се оправи.
нямам идея защо.
А преди това деинсталирахме всички Тиймсове, обновихме Джава и пак същият проблем ни тероризираше.
А с всички други сайтове бяхме си идеални
успех

# 280
сега гледам в нета снимки от опашки пред моловете - т.е. ако имаше тестване в училищата, малко с опашки, но щяха да влизат децата. Ние сме в 73то - ми не са ни пращали анкета, пак влязох в школо да проверя. Но имаше информация за младежки проект за енергийна ефективност - не че е нещо маловажно, разбира се... Та не мога да кажа правилно или грешно са задали въпросите, щото на нас не ни ги зададоха, пък е огромно училището...

# 281
сега гледам в нета снимки от опашки пред моловете - т.е. ако имаше тестване в училищата, малко с опашки, но щяха да влизат децата. Ние сме в 73то - ми не са ни пращали анкета, пак влязох в школо да проверя. Но имаше информация за младежки проект за енергийна ефективност - не че е нещо маловажно, разбира се... Та не мога да кажа правилно или грешно са задали въпросите, щото на нас не ни ги зададоха, пък е огромно училището...
Опашки значи. Зеленият сертификат първо ще доразпали вълната и после ще я уталожва, ако ще я уталожва.

Децата остана да ги тестват на опашки пред училище, та който иначе няма да срещнеш в рамките на учебния ден, да контактуваш с него на опашката за влизане. Влизат, сядат, плюят и който е плюс си тръгва. За малките трябва да се дообмисли, че не си тръгват сами и да не бъдат притеснени от това, което се случва.

# 282
  • Бургас
Някои от големите нехранителни вериги си изнасят външна каса. Отиваш казваш какво искаш, те ти го носят отвън, плащаш и си тръгваш. Декатлон вече са пуснали съобщение даже.

# 283
в някои чужбини за малките раздават тестове за вкъщи, ама тук абсолютно не става - родителите ще скатават здраво. Ох, не знам, слушам сутринта пред Пирогов опашките - ми шефът на Ковид отделението каза какви ваксини бе, ми ние преболедувалите дето цял ден се врем сред болни досега да сме умрели, ако нямаше значение естествения имунитет... Нощната смяна не си тръгнала навреме, щото дневната е на опашка за тест. Хаос и безумие

# 284
  • София
Изобщо не е за темата, но ще кажа нещо, по повод изказването на въпросния лекар, пък после мод да изтрие, ако реши.
Ваксинирах себе си, майка ми и свекърва ми. Аз ги убедих, че трябва да го направят. За себе си не бързах по принцип и можех да изчакам иРНК ваксините да станат широко достъпни, но нямах време за чакане с бабите. Ваксинирах и себе си с АЗ, за да им дам пример, да им кажа - ето, с вас съм, проучила съм, не е страшно!
Ако лекар от ковид отделение се съпротивлява, няма защо после да бият тъпана, че са претоварени. Ще седят на 48-часови смени и ще мълчат, пък който от оцелее, оцелее!

Общи условия

Активация на акаунт