Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 898
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
Къде в школо можеше да се видят по дати уроците, които са преподавали ? Виждала съм го в нашето школо, а сега не мога да го намеря. Дъщеря ми от петък е онлайн, аз съм на работа и ми се иска в почивните дни и вечер нещо да наваксаме.

# 346
Къде в школо можеше да се видят по дати уроците, които са преподавали ? Виждала съм го в нашето школо, а сега не мога да го намеря. Дъщеря ми от петък е онлайн, аз съм на работа и ми се иска в почивните дни и вечер нещо да наваксаме.
На теми. Щраквате на лентата с името на ученика и излиза подменю: оценки, отсъствия, отзиви, разписание, тематични разпределения и т.н. От мобилната версия/ приложението за телефон излизат от "още". Като щракнете на "още" и излизат и нещата след разписанието.

# 347
  • София
Всичко това е в раздел "Дневник".

# 348
В школо тази година нашето училище не е дало достъп до темите на родители и ученици.

# 349
  • София
Темите може и да нямате, но като влезете в Дневник, има Разписание. В Разписанието след всеки проведен час учителят въвежда темата на урока и този час светва в зелено.

# 350
Няма такова нещо при нас. Свети си в зелено. И да въвеждат теми, ние нямаме достъп до подобна информация.

# 351
Ние имаме достъп, всички учители са  въввели  темите до 22,10 включително. Много благодаря за поясненията.

# 352
  • София
Няма такова нещо при нас. Свети си в зелено. И да въвеждат теми, ние нямаме достъп до подобна информация.
Да не би от телефон да гледате? От телефона на мъжа ми не се отварят темите, а през моя телефон се отварят. На компютър със сигурност трябва да се виждат темите, в Разписание.

# 353
Да не би от телефон да гледате? От телефона на мъжа ми не се отварят темите, а през моя телефон се отварят. На компютър със сигурност трябва да се виждат темите, в Разписание.
И през телефон, и през десктоп теми липсват, защото така са преценили от училището. Разделът просто липсва ако влезеш като ученик или родител.

# 354
Но това, което имам предвид не е частен случай. Изведнъж се оказа, че на масата моралисти и загрижени за здравето на нацията, не им стиска една ваксина да си сложат... за същото това обществено здраве.  🤔

Къде според вас е връзката или просто така си обобщавате.
Не е проблем да сгреши човек. На всеки може да се случи, но да се обобщават отговорни и съпричастни хора като страхливци  и антиваксери отива към обидно. А да се бъркаме и да изискваме лична информация за причини , каквато никой няма право да изисква и да коментира, отива към нахалство.
Не случайно освен с ваксина и с преболедуване , зелен сертификат се получава и с тест от лаборатория. И съвсем не случайно никой не си позволява да коментира по какъв начин е придобит стига да се спазват правилата.

# 355
  • Sofia
И в нашето Школо нямаме достъп до раздела "Теми". Имаме само разписание, но там изобщо не въвеждат кой ден кой урок е взет.

# 356
  • София
При нас има достъп и е много удобно.
Учителите са длъжни да имат разработени планове/ разпределение на уроците и да отбелязват какво вземат всеки час. Интересно защо нямате достъп. При нас теми бяха попълнени още в началото на учебната година, предполагам учителите ги копират отнякъде, не вярвам да пишат заглавията на уроците едно по едно.
Трябва да ги имат, защото и директорът следи взема ли се материала. При нас директорката се включва неочаквано няколко пъти в онлайн часовете миналата и по-миналата година
Създателят на Школо това обясняваше, как е възникнала идеята, родителите му били учители и виждал колко е трудоемка работата, бумащината и колко пишели вечер вкъщи и решил да направи програма да облекчи работата им.

И в нашето Школо нямаме достъп до раздела "Теми". Имаме само разписание, но там изобщо не въвеждат кой ден кой урок е взет.

# 357
Годишните тематични разпределения отпаднаха преди повече от две години.

# 358
Имаше теми в Школо преди. Сега ми се наложи да търся и установих, че ги няма. Нямам си идея кога са ги премахнали. Миналата година и двамата учиха основно онлайн и ако беше необходимо да се провери нещо, си гледаха в платформата, защото така или иначе уроците бяха там.
Удобни си бяха. Единият ми син отсъства три седмици от училище и се почва едно звънене на този и онзи, за да разбере по кой предмет до къде са стигнали.

# 359
  • Бургас
При нас в Разписание всеки взет час е в зелено и като се щракне върху часа излиза информация за взетата тема, но това е когато е от компютър или от браузъра на телефона. От самото приложение само ги виждам в зелено, без да мога да цъкна и да го отворя.

Общи условия

Активация на акаунт