Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 852
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Това с тестването наистина не си го представям как ще се осъществи. Децата ще се подреждат на двора в редица в 6 часа сутринта, за да могат да бъдат тествани до 8? Или първият час, когато вече са в стаята и това ще се прави от учителя? Което е абсурдно, изобщо не му влиза в работата. И ще се прави с тест, който показва фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати и отчита и други вируси, което пак е претупана работа и не е сигурно изобщо. А тези деца, чиито родители откажат, как ще се обучават дистанционно, същият учител след като свърши в училище, се прибира да преподава на другите ли..

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 22:20 от Скарлет*

# 511
Поне ако излезе положителен теста в училище , няма ли да се валидизира с ПСР тест и тогава да отиваш в карантина?

# 512
Тоест, после ще ни карат и ПСР-и да пускаме, които е ясно за чия сметка ще са. Чудно!
Това с тестването наистина не си го представям как ще се осъществи. Децата ще се подреждат на двора в редица в 6 часа сутринта, за да могат да бъдат прегледани до 8? Или първият час, когато вече са в стаята и това ще се прави от учителя? Което е абсурдно, изобщо не му влиза в работата. И ще се прави с тест, който показва фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати и отчита и други вируси, което пак е претупана работа и не е сигурно изобщо. А тези деца, чиито родители откажат, как ще се обучават дистанционно, същият учител след като свърши в училище, се прибира да преподава на другите ли.
И на мен ми се вижда трудно чисто организационно.
Да, знам, в Европа го правят, но ние дори и в преписването не сме добри.
Ето какво е казал Стаматов днес:

https://www.facebook.com/1440422464/posts/10226980762811948/?d=n

В общи линии съм съгласна. Най-малкото трябва да им се даде време на учителите. Аз лично нямам претенции за ЗС към тях, но явно няма ги пропусне и тях това. Fearful
Много се опасявам обаче, че доста от тях ще напуснат и тогава нито ДО, нито ПО ще имаме.

# 513
  • София
Съмнения за обществената поръчка:
"Тестове „близалка“ за деца, 13 милиона лева и „наша фирма“ ?"
https://breaking.bg/mneniya/prof-angelov-testove-blizalka-za-dec … va-i-nasha-firma/

# 514
  • София
Добре, за цял ден не стана ли ясно, че тестът няма да е близалка?
Оф, и този да вземе да се скрие, че още ме побиват тръпки, като го видя. Помним и техните мазни финтове, ама...
Jasmin, учителите няма да напуснат, така както не напуснаха заради ПО по време на Ковид, заради ДО по време на Ковид... Няма къде да отидат. Школите също ще започнат да работят по този начин, а като частни учители ще могат да се реализират много малка част от тях, защото ако вярваме на всичко изписано по време на пандемията, то малка част от тях имат капацитет за това.

# 515
Ами дано не напуснат. Имам и близък роднина, и приятели учители. Някои имат и други професии - преводачи, редактори, особено тези в гимназиален етап. Не са чак толкова притиснати, не ги подценявайте.
А и някак  …. не ме привлича идеята с децата ми да работят хора, които нямат избор и са принудени към нещо. Ако ме разбирате.
А учител, който да иска ДО към момента аз не познавам. Ваксинирани или не, всички искат да са в училище с децата.

# 516
  • София
И какво като напуснат? Ще накривят капата на родителите и на министъра! Младите ще  започнат на техните места и готово. Да се ваксинират или да се тестват - поне за тях тестовете в училище ще са безплатни.

# 517
Като позитивира теста в училище, прави ПСР с направление от ЛЛ- безплатен.

Нека престанат някои хора да търсят извинения и оправдания. Както чужбинските деца правят тест, така и нашите могат. Нашите да не са извънземни.
Учителите пък само причини си търсят да оправдаят мързел и липса на желание за нещо извън сто годишните ръждясали релси.

# 518
  • София
За да взема заветното направление за ПСР-а чаках точно три часа в чакалня пълна с кашлящи и без прозорец.

# 519
  • София
Уау, учителите да правят нещо извън сто годишните релси е правенето на антигенни тестове? Вие сигурно с удоволствие бихте приели два пъти седмично да правите такива тестове на 25 от колегите си..

До колкото знам направление от ЛЛ за пср може да се дава само веднъж..тези, които са го използвали вече, да си плащат, разбира се.

# 520
Уау, бау- да! И да, с удоволствие ще правя тестове. И?

Когато ми се наложи тест декември месец, обадих се на ЛЛ. По телефона ми издиктува номер. Отидох в лаборатория, казах номера и воала. Никакъв проблем. Съвет- сменете си ЛЛ.
И да, може да даде няколко пъти направление за ПСР, няма лимит, стига да има основание за такъв, разбира се. Съвет- сменете си ЛЛ.

# 521
  • Ямбол
За да взема заветното направление за ПСР-а чаках точно три часа в чакалня пълна с кашлящи и без прозорец.
Такъв личен си си избрала.

И какво като напуснат? Ще накривят капата на родителите и на министъра! Младите ще  започнат на техните места и готово. Да се ваксинират или да се тестват - поне за тях тестовете в училище ще са безплатни.

Тая развалена плоча кога ще я махнеш. И аз искам да не идват потенциално опасни колеги на училище, но и не искам да напускат, защото след това няма кой да им заеме мястото. В момента някъде преподават с преквалификации или такива, които никога не са били учители и резултатите са плачевни. Такива глупости са нагледах от тях, че направо не мога да повярвам, как някой, който не знае как се работи с дробни изрази, как се съкращават дроби, си позволява и има куража да влезе в клас и да пълни главите на децата с тотални малоумщини.
Не се знае дали за учителите ще са безплатни, дано да са. Но пак имаме едни десетина процента, които отказват и тест и ваксина. А това са колеги, за които трудно бихме намерили заместници. А кошмарът от миналата година, когато четерима колеги покривахме шест и половина норматива и това с ДО, не искам да го изживявам и смятам да откажа допълнителни часове на някой, който е отказал тест и ваксина.

# 522
  • Най-красивата страна
Четири от учителките ,които преподават на класа на дъщеря ми са болни от Ковид.Лекуват се вкъщи .Сега преподават дистационно.Класната ни е ваксинирана ,но е болна.
Ако бяхме присъствено,нямаше да има кой да преподава.
От началните учителки също имаше 6 болни.И така и не се намери кой да ги замества.Явно няма много желаещи...
При нас положението е такова.

# 523
  • Пловдив
Аз пък откога пиша, че проблемите в ПО са много по-големи от тези на ДО, ама.....нали.....сега е важно ДО да се дамгоса. Отдавна не разчитам на знания в училище. То има други функции, но за съжаление и те се изчерпват. Лиляна, ти прочела ли си поне един учебник, извън твоя. Защото ако си го отворила поне, ще ти се изяснят много неща. И не, не са виновни преквалифициралите се. Или поне не са само те.......Да се вайкаме сега, като проспахме 20 години е малко лицемерно.

# 524
  • Русе
Такъв личен си си избрала.

Що, мислиш че има голям избор и човек ги избира по каталог. Нито учителя, нито лекаря си избираме за съжаление.  Глад за добри учители винаги е имало, защото специалност Педагогика не дава особени умения, и не е от сега. Друг е въпросът ,кого назначават администраторите - директори.Вече има програми за обучение на специалисти в рамките на два семестъра - да заместват учители.  Най-вероятно ще се справят не по-зле от учителите с предметите, по-скоро по-добре

Общи условия

Активация на акаунт