Силно ритниче очакваме вече, от нашето малко бебче 💙💗 Тема 4

• 40 544
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Free2020, Аугментина ми е изписан да го пия 10 дни. Заедно с него, съм на антибиотици вече 22 дни, заради инфекции. И като си гледам в г*щите, май така ще е поне още 10-12 дни.
Аз имам същите притеснения като теб, но е необходимото зло.
Ти гледай да овладееш пневмонията с много почивка и силна храна. Това зависи от теб! А от нас тук - виртуално ти пращаме сила и позитивна енергия!

li92, из статиите пише, че бебето всеки месец, грубо казано, си удвоява грамчетата. Ако АГ не му е направило впечатление, и ти не го мисли като нещо за съмняване. Вероятно просто си отглеждаш някой лакомник, който трупа мазнинки ( пише, че в тия седмици започват да трупат повече мазнини, а по-малко растат на дължина) и ще е пухкав.

# 376
  • София
ММ е с ковид, аз съм ок за сега , само запушен нос. АГ ми каза, да се следя , на 10тия ден да ходя за тест. Ако имам симптоми да си говоря с личен лекар. Четох че делта варианта бил без липса на вкус и мирис, но със запушен нос и главоболие. Някак си 90% от бременните са с главоболие през повечето време, носът ми е запушен, но си взех капки за нос и билков сироп за гърло подходящ за бременни.

# 377
Благодаря Ви за подкрепата момичета ! Мен не ме притеснява Аугментина, знам ,че го дават  по време на бременност. Притесняваме плевмонията , звучи страшно просто. Иначе е на слушалка, не на снимка. Но е много добър специалиста, само с това се занимава. Казвам симптомите за да си направите изводите. От миналата събота кихане и хрема. Без температура. Болки като си въртя очите и малко в мускулите. Носът се запуши почти веднага. От сряда загуба на мириз...само на мириз. Не кашлям. И днес 7 дни по-късно положителен тест. Правете тест при първи помисли за настинка.

# 378
  • sofia
Фри, да даваш отчет често. Това с пневмония без кашлица най-ме плаши. Дано да ти отмине бързо, вероятно куп витамини и минерали са ти дали.

# 379
Фри бързо да се оправяш! Flowers Four Leaf Clover

# 380
Момичета, според вас нормално ли е бебето да е толкова голямо - 612 гр. в 21+5 дни.
Надявам се да не е признак за гестационен диабет...
При тези от вас, които са в същата или сходна седмица, с какви грамажи сте?

Аз съм също 21 + 5. Днес бях на фетална и бебето (момче), тежеше 443 грама. Казаха ми, че си отговаря на седмиците, тъй като и аз се притеснявах да не е много голямо. Стискам палци всичко да е наред при вас Simple Smile Все пак някой бебета се разждат 2800, други над 4, тъй че нормално да има и разлики.

# 381
Момичета, според вас нормално ли е бебето да е толкова голямо - 612 гр. в 21+5 дни.
Надявам се да не е признак за гестационен диабет...
При тези от вас, които са в същата или сходна седмица, с какви грамажи сте?

Аз съм също 21 + 5. Днес бях на фетална и бебето (момче), тежеше 443 грама. Казаха ми, че си отговаря на седмиците, тъй като и аз се притеснявах да не е много голямо. Стискам палци всичко да е наред при вас Simple Smile Все пак някой бебета се разждат 2800, други над 4, тъй че нормално да има и разлики.

Благодаря ти!
Мисля, че вие сте си точно в норма.
Точно за това се притесних, че доктора каза, че е е доста голямо за седмиците си. Върви с две седмици напред.
За момента ми спря сладкото и ако след месец продължава да расте толкова много ще ми прави обременяване с глюкоза, за да видим да не е гестационен диабет.

# 382
Фри, а теб сме. Бързо да минава тази проклета пневмония. Много чайчета и витамини взимай, без паника и почивка да имаш. Когато имаш нужда ние сме тук! Blush
Аз утре ще си направя тест за всеки случай,  таткото е на аугментин с ангина е боли го и бъбрек... дано е това.

li92 , при мен в 21+2 или 3 не помня беба беше 460гр +-50гр. Много ли сладко сте яла до сега?

# 383
Онзи ден бях на ФМ и ехокардиография на бебето. Всичко е повече от идеално, изместиха ми термина отново. Вече съм за 22.02, мъжлето вървяло по-едро, ама те и така говореха за баткото. Иначе го измериха 530гр в 22+1г.с. и заключиха, че е едър. И аз така го усещам този път. Някои ритници са си много, много силни. Все още е седалищно и ще чакаме да видим дали и кога ще се обърне.
Мен друго ме вълнува... на баткото бях поръчала луксозен бебешки комплект (дървена кутия, албум и кутийки за съкровища), всичко пердонализирано и избирано от мен, но сега не искам да поръчвам от тази жена, защото излезе несериозна. Поръчвала съм и много албуми, всички са съвършени, но последният,, който поръчах през Юни, все още го чакам. Та, може ли да ми препоръчате някой,  който се занимава с това пак? ⭐

# 384
Фри, желая ти леко боледуване и дано всичко е наред и без усложнения! Дръж ни в течение. Flowers Four Leaf Clover
Аз получих огромен плик с дрехи от племенника и чак ми стана лошо колко бодита и панталони има. Проблемът е, че моят стил и вкус доста се разминават, пък и това са най-оборотните дрехи за едно бебе и си личи, че някои са си доста носени. И най-вероятно, както ме посъветваха, ще си разпределя тези дрехи предимно при едните и другите родители, да имаме като гостуваме, за да не мъкнем постоянно торби с багажи. Знам, че бодита ще се сменят на поразия, но толкова сме го чакали това дете, че не си представям да износва постоянно дрехите на другите. Пък и аз съм купила вече не малко дрешки, получих и нови подарък и така. Малко съм с примесени чувства, но съм благодарна като цяло.
Иначе аз понеделник ще стана рано, за да отида в лидъл, че при нас всичко се обира още в ранни зори. Най-вече ме вълнуват спалните комплекти и сериозно обмислям да огледам коша за памперси. Първоначално ми се стори супер безсмислен, но и за племенника са взели такъв и казаха, че било супер покупка, без миризми, много практично и се чудя дали да не взема един, който ще  седи в спалнята.

# 385
И аз ще се включа в темата с подаръците. Близка на мъжа ми ни е приготвила два чувала дрехи и един куп играчки. Проблемът е, че нейният вкус е доста по-различен от моя, а аз нямам кой знае колко място просто да ги пазя и после да ги върна. От всички дрешки събрах 2 блузки и едно панталонче, а от играчките харесах само една Disappointed
Може да звучи неблагодарно от моя страна, но няма да облека бебето си с тези дрешки, нито са от качествени материи, нито имат вид - всичките са супер шарени, едни пайети...лъскотии...абе чудо. И се чудя как да й ги върна без да ми се обиди. Някой сблъсквал ли се е подобен проблем? Благодарна съм на всякакви предложения, туй като нямам никаква идея към момента.

# 386
Фри, желая ти леко боледуване и дано всичко е наред и без усложнения! Дръж ни в течение. Flowers Four Leaf Clover
Аз получих огромен плик с дрехи от племенника и чак ми стана лошо колко бодита и панталони има. Проблемът е, че моят стил и вкус доста се разминават, пък и това са най-оборотните дрехи за едно бебе и си личи, че някои са си доста носени. И най-вероятно, както ме посъветваха, ще си разпределя тези дрехи предимно при едните и другите родители, да имаме като гостуваме, за да не мъкнем постоянно торби с багажи. Знам, че бодита ще се сменят на поразия, но толкова сме го чакали това дете, че не си представям да износва постоянно дрехите на другите. Пък и аз съм купила вече не малко дрешки, получих и нови подарък и така. Малко съм с примесени чувства, но съм благодарна като цяло.
Иначе аз понеделник ще стана рано, за да отида в лидъл, че при нас всичко се обира още в ранни зори. Най-вече ме вълнуват спалните комплекти и сериозно обмислям да огледам коша за памперси. Първоначално ми се стори супер безсмислен, но и за племенника са взели такъв и казаха, че било супер покупка, без миризми, много практично и се чудя дали да не взема един, който ще  седи в спалнята.
Напълно подкрепям.... Нямам против хората, които решават да вземат вече ползвани дрешки (няма лошо те са почти винаги, като нови) но и аз и мъжа ми сме носили, като малки дрешки на братовчедчета и някак ни е останало едно гадно чуство, ама толкова силно пропито в нас, че не желаем и шапка на заем. Всичко ние сме купили за сина ни сега докато е мъничко някои неща ще ползваме за бебето, после ще подарим всичко

# 387
Ами деликатна тема, не знам как се връщат честно казано, аз бих ги складирала временно някъде и после да ги върна, но ако няма място си е проблем и трябва да се върнат.
Аз се учудвам даже, че някои са доста износени. На сина ми това са едни от най-запазените дрехи, понеже само е лежал, напишквания почти не сме имали, повръщания също.
А иначе за вкуса, така е, най-добре вие да си изберете. Аз имам понякога разминаващ се вкус със свекървата. Ето сега му е взела зимно яке, което не харесвам и съм му взела друго. Обувки също е взела, не ми допадат, имам си мои. И така. Е тя няма да се промени и ще продължи да си взема, но аз решавам какво да облича. Понякога като го пращам при тях слагам дрехи, които не носи много, защото не знам как, но успява да ми съсипе доста дрехи - смесва му дрехите с по-нискокачествени, които оцветяват, къса ластици, остават петна от храна, а уж бил с лигавник. Ами мерси, затова там с по-малко носени дрехи.

# 388
Фрии, бързо оздравяване.

Имаше мама, която щеше да се ваксинира. Ако може да сподели далу го е направила. От няколко места ме съветват да се ваксинирам, че и бебето ще има анти тела. Започнах да се замислям, но на 11.11 съм на преглед и ще попитам АГ.

# 389
Защо е нужно да се връщат на този, който ви ги е дал?
Дайте ги на семейство, което наистина има нужда от тях и ще ги ползва. Не вярвам те да гледат вкус и цвят. Аз така правя. Или на хората от ромски произход, има едно семейство, на което помагаме много или на една многодетна майка, която не работи, таткото и бабите и те ен работят и им даваме на тях дрехи. Като, разбира се, тези дето не стават за носене и не са хубави не ги давам.
Друг вариант са контейнерите на БЧК. Там оставям много сущо.

Общи условия

Активация на акаунт