Дразнеща свекърва

• 22 961
  • 573
  •   1
Отговори
# 15
Да,напълно съм съгласна Той също има вина,тъй като го позволява

Налагала се тя. Откъде накъде? Тя може да се опитва да се налага и го прави защото ти и най-вече мъжа ти й го позволявате.
Ти ще вземаш решение за себе си и ще правиш каквото си решиш,какво като се налага?
Лошо е, че мъжа не те подкрепя.
Ти възрастна жена няма да промениш.
Помисли добре. Ако положението е нсистина временно, съветът ми е да потърпиш. Но да не й мълчиш. В никакъв случай не й мълчи.
Контрирай ги и двамата.
 Много ще ти е трудно с мъж близък с майка си.
Много връзки са се разпадали заради това.
Проблема е в мъжа. Там нещо дълбоко куца. Не е нормално да питаш майка си къде да ходиш и всяко ваше решение да се обсъжда и съобразява с нея(това по повод горното мнение за братовчедката).
Това е неприемливо. Категорично. Никоя жена не би го търпяла.
В много сложна ситуация си. Бих поговорила спокойно с мъжа си и бих му обяснила своята гледна точка и кое те притеснява и какво той мисли.

# 16
Така, да обобщим картинката: свекървата се меси и налага, синът ѝ скача по свирката, а твоята позиция каква е?
Ти къде си в цялата тази семейна идилия?
Ще седиш, ще траеш, ще пускаш нови теми през месец-два и така, докато смъртта ви раздели?
Това ли искаш от живота? Борба със свекървата за вниманието на сина ѝ и коя от двете ще надделее?
Ами, успех тогава. А, дано спечелиш, ама надали...

# 17
Когато се жениш за мъж и отидеш да живееш при неговите родители, ти влизаш в чужд дом. В този дом има определени правила, а жената в този дом е домакинята. И ти си длъжна да се съобразяваш с нея. Като не ти харесва си хващаш мъжа под ръка, събирате багажа и се изнасяте. Създавате си ваш дом, с ваши правила и, когато свекърите дойдат у вас, те ще са длъжни да се съобразяват с правилата във вашия дом.

Не разбирам наглостта на младите снахи, които си мислят, че като се оженят за синчето и се натресат в къщата на свекърите, те са длъжни да се съобразяват с нея и нейните правила.

От поста ти останах с впечатлението, че вие не живеете при тях, така че драма явно няма. Но ти пък се оплакваш, че ти се налага, та в крайна сметка при тях ли живеете или не?

# 18
Ти къде си в цялата тази семейна идилия?
Ще седиш, ще траеш, ще пускаш нови теми през месец-два и така, докато смъртта ви раздели?
Нали ù отговаряла. И става скандале гранде.

Не разбирам наглостта на младите снахи, които си мислят, че като се оженят за синчето и се натресат в къщата на свекърите, те са длъжни да се съобразяват с нея и нейните правила.
Снахите се натрисат?! Или мамин пу*ьо, възпитан точно от мама да се пази от лоши жени, но му се е прие*ало и е решил да мине по тънката лайстна и да навре жената при мама. Мама готви, жената дига краката, а ако се скарат - да се оправят, принцът не е виновен. Ако жената нещо замрънка - о, тя е егоистка, това жена ли е, булката отива при мъжа и други аграрно-ромски изцепки.

# 19
Както винаги, проблема всъщност е в инертният, мамин синковец, а не във "лошата" свекърва.
Как да се справиш? Обясни на топко-носителят, че очакваш от него да прояви характер и да те подкрепя. Обясни му, че тези топки са да се използват, не само за производство на сперма.

Намали контактите, не влизай в директни пререкания. Всичко да минава през мунчовски, да се научи да отстоява семейството си. Което не включва мама.

# 20
Снахите се натрисат?! Или мамин пу*ьо, възпитан точно от мама да се пази от лоши жени, но му се е прие*ало и е решил да мине по тънката лайстна и да навре жената при мама. Мама готви, жената дига краката, а ако се скарат - да се оправят, принцът не е виновен. Ако жената нещо замрънка - о, тя е егоистка, това жена ли е, булката отива при мъжа и други аграрно-ромски изцепки.

Принцът е виновен до толкова, до колкото се е залепил за полата на маминка. И не само е виновен, а много е виновен даже. Обаче снахата мозък в тази глава няма ли? Или е решила, че щом синчето я оправя, има право да командори в чужда къща? Не мисля, че е редно, когато някой отиде в чужда къща, да тропа с крак и да иска да налага мнение. Мнение може да има само в собствената си къща - вече го написах това. В чужда къща ще се съобразява с чужди правила. Тези истории, че щом е станала снаха, това вече е и нейната къща, останаха в 90-те години на миналия век. Това си е къщата на свекървата и лоша или добра - това си е нейния дом.

# 21
  • СИ

... Както винаги, проблема всъщност е в инертният, мамин синковец, а не във "лошата" свекърва...

Проблемът е двамата, няма как да е само в единия. Синковецът като е инертен, за снахата какво остава? Да се жалва в БГ Мама?

# 22
  • София
На мястото на мъжа и аз нямаше да вземам страна, когато сме заедно, за да не злорадства едната срещу другата. Но насаме ще обясня защо считам едната за неправа. Като това не е задължително да е свекървата.

# 23
Не живвем с тях,но се срещаме често
Когато се жениш за мъж и отидеш да живееш при неговите родители, ти влизаш в чужд дом. В този дом има определени правила, а жената в този дом е домакинята. И ти си длъжна да се съобразяваш с нея. Като не ти харесва си хващаш мъжа под ръка, събирате багажа и се изнасяте. Създавате си ваш дом, с ваши правила и, когато свекърите дойдат у вас, те ще са длъжни да се съобразяват с правилата във вашия дом.

От поста ти останах с впечатлението, че вие не живеете при тях, така че драма явно няма. Но ти пък се оплакваш, че ти се налага, та в крайна сметка при тях ли живеете или не?

# 24
  • София
Човек не може ли да си осигури покрив над главата, няма право на никакви претенции.

Мъже взимащи страна в кокошарски спорове не тача, аз може да не мога да дишам майка му, но той трябва да я уважава.

Бел, ами разредете срещите. Като не ти е приятно защо се срещате?

# 25
Тези истории, че щом е станала снаха, това вече е и нейната къща
Не видях някъде такова нещо, но може и да съм пропуснала.
То и отиването на булката в чуждия дом трябва да е останало някъде в 18ти век, ама е на - няма кой да научи момците да си вземат целия живот в ръце , а не само златния...
Освен това се разбра, че не са в жилището на свекървата, така че свекървата май-май си превишава правата на домакиня.

Мъже взимащи страна в кокошарски спорове не тача, аз може да не мога да дишам майка му, но той трябва да я уважава.
За това няма спор.

Спорът е, че някои забравят на колко години са, къде да, с кого живеят и че загаджването и женитбата вървят с известни промени и отговорности.

# 26
Не живвем с тях,но се срещаме често

Значи намаляваш срещите до минимум - по празниците и от време на време между тях. И проблеми няма да имате.
Намирай повечко неща за правене, когато сте свободни, за да не хуква да вижда мама постоянно. Като намалите срещите, нещата ще се оправят. Пък от време на време все можеш да се направиш на ощипана и на неразбрала за 1 - 2 часа, докато мине срещата. И това трябва да го направиш сега, преди да се появят децата /нали нямате деца/. Че, ако не разредиш срещите сега, после с децата свят ще ти се извие - има да ти виси по цял ден вкъщи и да ти дава акъл как да си гледаш бебето.
Другия вариант е, както направих аз навремето с майка ми - директно се изпокарах с нея и 10 години ни вопъл, ни стон. Само дето тя ми идваше в моя дом и ми правеше разни изказвания за сина ми, който тъкмо бях родила. Точно три пъти й направих забележка и на четвъртия път директно отворих входната врата и й казах да си тръгва, и повече хич да не ми идва. Та така - пробвай първо с мекото и разреждането, а ако не стане - директно теглиш чертата и да не ти се мярка повече. Не е чак такава драма

# 27
Разведи се, това да не можеш да превъзпиташ свекърва си и мъжа си е голям проблем !
Търси нов, този е, как беше, Муньо, Ганьо и т.н. Не е за теб.

# 28
  • София
Спорът е, че някои забравят на колко години са, къде да, с кого живеят и че загаджването и женитбата вървят с известни промени и отговорности.
Майка ми казва нещо, което се оказва вярно: "Мъжете се заобичват много с майките си след като се оженят, може дори това да не са могли да ги търпят".
За мен това е превенция да не би, недай Боже, родителите на жената да вземат превес.
ММ беше хем така, хем иначе - знаеше, че с майка му няма да мелим, обаче се опитваше да компенсира факта, че живее у нашите, като постоянно се хвалеше с маминка. Великата зъболекарка, обаче по една случайност и моята е такава. Но все се наблягаше, че моята е пенсионерка, все едно това изключва образованието и опита й.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 16:31 от Cuckoo

# 29
  • София
Авторке, ти тънеш в проблеми за един **й.
За ко ти е?

Общи условия

Активация на акаунт