Дразнеща свекърва

• 24 033
  • 573
  •   1
Отговори
# 225
Ако ги обича, няма да ги зарязва. Родител (в случая майката, но това се отнася и за бащата) не трябва да възпитава "болни" семейни модели в децата си. Защото "мама сама, а тате и баба заедно" е такъв модел.
Добрата майка не въвлича децата си в проблемните отношенията с баща им или със свекърва си. Егоистката го прави, защото не й дреме за тяхните чувства, не й пука, че те ще страдат.
Това не е техен проблем. На тях той им е баща и винаги ще бъде такъв, дори и да се разведат и той да отиде да живее при майка си.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 11:53 от buttercake

# 226
  • София
Проблемните действия на бащата сами въвличат децата. Децата не са слепи или тъпи.

# 227
Проблемните действия на бащата сами въвличат децата. Децата не са слепи или тъпи.
Напротив, децата не разбират нищо от любовни отношения. Затова са деца. Майката ги въвлича. Тя ги използва за съюзници, за да накаже баща им. И така им разкатава фамилията. Ама на нея не й дреме, защото тя и нейните чувства са на 1-во място.

# 228
  • София
Какви "любовни отношения" при баща, зарязал семейството си?
Приказките "той ни заряза, но много ви обича" ще минат при 3-годишно, но при 10-годишно няма да минат.

# 229
Какви "любовни отношения" при баща, зарязал семейството си?
Грешка !
Той не е зарязал семейство си. Зарязал е жена си.

# 230
  • София
Хм, сега ще се върна да чета. Не разбрах да си е взел децата, но може да съм пропуснала.

П.П. Не, не съм пропуснала, съвсем правилно съм разбрала. Освен това даже не се е развел с жена си, просто я е зарязал и отишъл да си живее при мама.

# 231
Хм, сега ще се върна да чета. Не разбрах да си е взел децата, но може да съм пропуснала.
Хм, аз пък не прочетох да ги е зарязал в действителност. Това е версията на майката, но тя не е вярна.

# 232
  • София
Хм, аз пък не прочетох да ги е зарязал в действителност. Това е версията на майката, но тя не е вярна.
Ама ти познаваш ли ги? Astonished

# 233
Не, аз не ги познавам. Очевидно ти ги познаваш ? Всъщност, по-правилно е да напиша, че това е твоята версия ?

# 234
Много се заговори, за това как мъжа не трябва да изоставя майка си. Но има разлика между това, да ходи да я види и да се грижи за нея, и това да живее при нея от петък до неделя, (както беше в моя случай ) и да ляга на нейното легло, да гледат телевизия. Това са тежки личностови патологии. Мъжа на авторката, също ми изглежда, като тежък случай на мамино синче.

# 235
  • София
Не, не ги познавам. Просто четох тук за преразказаните бездействия на бащата спрямо децата му.

# 236
Не, не ги познавам. Просто четох тук за преразказаните бездействия на бащата спрямо децата му.
Ето ти пак продължаваш да въвличаш децата ?
Радвам се, че не си ми майка ! Защото нямаше да ми позволиш да обичам баща си и то само защотото на теб не ти харесва, че той предпочита майка си пред теб. Ми, проблема си е твой, защо ми го пъхаш на мене ?

# 237
Еййй, от голямо значение е този подпис. Ако нямате подпис, ще си мълчиш, тя не ти е никва, дори и вече да имаш деца от синът й и да сте с години заедно. Ама ако имате подпис още след сватбата можеш да стъпиш на врата на свекървата.

За мен брака е важен. След много раздели "на семейни" начала предпочитам да остана подсигурена ако свекито все пак успее да ни раздели, а не да се чудя от де да събирам стотинки за ново жилище. Остави ги тез песни любовни. Аз на любовни обещания не вярвам - вярвам на подписа и уредените преди развода/раздяла отношения.
Имам две приятелски двойки сключили предбрачен договор. И двете сключиха брак тази година. Вероятно ги смятате за луди. Обичат се и си вярват - но са си уредили отношенията, ако "каруцата вземе, че се обърне".
И ако все пак се разделят и двете страни са подсигурени - нито мъжа успява да изрита жената от семейното жилище без да й даде една стотинка, нито жената може да направи същото с мъжа.

# 238
  • София
Lady,
Извратено е да ревнуваш баща си от баба си. Очевидно майка ти толкова ти го е намилала, че си възприела проблема за твой. Ти нямаш такава отговорност, не си ти партньорът на баща ти. Съжалявам че майка ти те е въвлекла в нейната борба, защото в крайна сметка сега не гледаш на баща си, като на баща, а като на изневерил партньор.

1. Когато бащата след работа отиде при майка си, за да вечеря и да си побъбри с нея с часове, вместо да се прибере при жена си и да види децата си, преди да са силегнали - това е проблем И на децата. Защото не го виждат с дни, а е имало случаи и със седмици
2. Когато бащата след работа отиде да пие с приятели, а след това отиде при майка си, която го настрои срещу жена му и той се качи и започне да бие жена си ПРЕД децата - това е проблем И на децата

И не, не го ревнувам - никога не съм го ревнувала. Защото през целия ми живот съм живяла така - невиждайки го с дни. От малка съм свикнала и съм приемала това за нормално. Което пък ми е помагало в живота в някои ситуации. С поста си просто отбелязвах факти. Защото нещата, които написах не са ми драма на мен - просто това са фактите!

Затова, съвсем учтиво те моля, ако не си била на моето място, недей да се опитваш да ме анализираш. Драмата между родителите в едно семейство, не е само драма на родителите, а на цялото семейство. Затова и се разведох с първия ми съпруг, който с времето стана копие на баща ми /разликата беше само, че не беше обсебен от майка си/ - защото не исках да подлагам сина ми на всичко, което съм преживяла аз. Омъжих се повторно за мъж, който им е пълна противоположност и съм безкрайно щастлива.

# 239
  • София
Ох, в събота бяхме на гости на кумците ни. И ММ като никога пред чужди хора призна, че докато беше жив свекър ми, внуци не са погледнали, а сега майка му вече била самотна. Е, късно е либе за китка.
На мен вече ми е все тая, казах му, че трябваше навремето да говори с тях, когато щеше да има някаква полза. Целият юни изкарваше на лятно у-ще или чужда жена гледаше сина ни през ваканцията, поне седмица на село можеше да престои.

Общи условия

Активация на акаунт