Дразнеща свекърва

• 23 438
  • 573
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Да, да - на 30-33 бяхме, сутринта се разхождаме по кожа, ако сме станали - тя си отключва и влиза.
Ама ключът е даден доброволно, нали Smirk
Както е даден доброволно... една смяна на ключалка е стотина лева.....

# 316
Или 5+труда ти.
Зависи от ключалката.

# 317
  • София
Темата е много архаична. Не познавам такива мъже, завряли жените си при майките си, а се водя, че съм от по-старото поколение. Може по селата да е все още така, но ми е чудно.
Само хора, които нямат никакви пари може да се впият във възрастните. Значи изводът е: Развивайте се!
Да ти кажа, преди няколко години попаднах във ФБ в група "Тази гад свекървата" или нещо такова. Всичките пишещи бяха от един дол дренки - само като видиш правописа и начина на изразяване, както и епитетите за свеки, става ясно... Тук, поне в този подфорум, срещам грамотни хора, които имат смислени аргументи, независимо че принципно сме на обратни позиции. Докато там е страхотия
Скрит текст:
Колежка вика на мъжа си "слънце", но майка му е "оная", която не "мога да я дишам", когато дойде веднъж годишно за седмица по Коледа (вдовица е). Колежката много завижда, че другата снаха изобщо не я пуска вкъщи, а тя няма топки да стъпи така на врата на мъжа си.
Децата не ядели манджите й - свикнали на джънк по моловете, това е по-градско и извисено. Не че колежката е от аристократичен род, техните са от голяма София, не от Бъкингамския дворец.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 12:20 от Cuckoo

# 318
От моя опит мога да кажа, че свекървата е понятие, статут, каквато и да е, няма угодия.
Аз имах изключително контролираща майка. Страшно съм й се дразнела за опитите й да научава всичко за мен, за ежедневието ми, за бизнеса ми. Обяснявала съм й, не съм й вдигала телефона, не и не.
Заради това, когато станах свекърва съвсем инстинктивно съм правила обратното- не съм звъняла, не съм разпитвала, пазила съм дистанция. НО, и това се оказа, че не е добре. Пак съм била обсъждана негативно, а пред мен страшното лицемерие. С една дума, каквото и да правим мъжките майки, няма да са доволни от нас, но на мен не ми пука. От тук само се дообучавам.

# 319
Cuckoo, ами никой не ги кара насила да живеят при свекървите си. Сами се натрисат и после ревът. Колко такива теми има из форума.
Ама нали нямат имот и е много важно да се накачулят в семейното жилище, с надежда да вкарат свекърите скоропостижно в гроба, ама то такива са много жилави - не се дават лесно.
Свекърва ми има голяма къща, но живея под наем. Никога не бих се забила при нея, за да икономисам пари. Аз собствената си майка не понасям какво остава чужда такава.

# 320
  • Най-красивата страна
Обикновено жената отива да живее в къщата на свекърите,заради Мунчо.Защото той не иска да живее на квартира,нито да изплаща жилище.Така е възпитан-той къща си има,защо да се набутва.

# 321
Да ти кажа, преди няколко години попаднах във ФБ в група "Тази гад свекървата" или нещо такова. Всичките пишещи бяха от един дол дренки - само като видиш правописа и начина на изразяване, както и епитетите за свеки, става ясно... Тук, поне в този подфорум, срещам грамотни хора, които имат смислени аргументи, независимо че принципно сме на обратни позиции. Докато там е страхотия
Скрит текст:
Колежка вика на мъжа си "слънце", но майка му е "оная", която не "мога да я дишам", когато дойде веднъж годишно за седмица по Коледа (вдовица е). Колежката много завижда, че другата снаха изобщо не я пуска вкъщи, а тя няма топки да стъпи така на врата на мъжа си.
Децата не ядели манджите й - свикнали на джънк по моловете, това е по-градско и извисено. Не че колежката е от аристократичен род, техните са от голяма София, не от Бъкингамския дворец.
Хахаха, благодаря ти, искрено ме разсмя с Бъкингам. Ние със свекито много се харесваме и уважаваме. Приемам я, като майка, защото тя много ме подкрепя и обича. Абе, както се казва намерихме се. Трябва да призная, че тя наистина е класа, от центъра на голям град в България, говори 4 езика и е мацка отвсякъде. Аз съм, като в твоята история, от квартал на София. Затова тя ми е, като пример на подражание, обогатява ме и от нея съм научила много, подобрила съм си стила, вкуса, и т.н.
Не мога да разбера как може да нямаш 2 г мозък да тръгнеш на война с майката на мъжа си ? Дори и да е проста, нищо не ти пречи тактично да я избягваш. Но да и ходиш на контра, разни кавги и напрежение и то в нейния дом ??? Ми....селяния си е...

# 322
  • София
И Мунчо като иска, жената уста няма ли да каже "не"?

# 323
  • София
В тази тема - коя къде я сърби и какво я боли.....

# 324
veni, не само Мунчовците са виновни. Що за жени приемат подобно нещо? Имах приятел с който имахме супер жилище под наем в центъра на града. Ами Муньо отказа. Мама имала голяма двуетажна къща. Да не е луд? Ами освободих апартамента и му бих шута. Никога на първия етаж аз, на втория свекъра и свекървата.

# 325
Мунчо...Така е възпитан
От кого ли.
И Мунчо като иска, жената уста няма ли да каже "не"?
И да остане стара мома на 22? Ти бъзикаш ли се?

Оставането у свекърите обикновено е обяснение в няколко стъпки, а не неосъзнато влечение към убийство. И докато се усетиш - те взели, че наистина се споминали, а ти си с няколко милиона нервни клетки назад.
Повтарям се, но на довода , че три поколения в две стаи не е кой знае кво, трудно се противостои.

# 326
  • София
Ха, Нарциса, и ти си права Joy  Не се сетих за този момент.

# 327
Те, докато се споминат, току-виж са ти довели на теб снаха вкъщи. И хайде старата песен на нов глас, само че този път бившата снаха е в ролята на свекърва – за по-интересно.

# 328
Да, и аз се сетих за темата.

# 329
  • София
Трябва да призная, че тя наистина е класа, от центъра на голям град в България, говори 4 езика и е мацка отвсякъде. Аз съм, като в твоята история, от квартал на София. Затова тя ми е, като пример на подражание, обогатява ме и от нея съм научила много, подобрила съм си стила, вкуса, и т.н.
Не мога да разбера как може да нямаш 2 г мозък да тръгнеш на война с майката на мъжа си ? Дори и да е проста, нищо не ти пречи тактично да я избягваш. Но да и ходиш на контра, разни кавги и напрежение и то в нейния дом ??? Ми....селяния си е...
Е, добре че не ми скочи за "квартала". Stuck Out Tongue
Ти си една на милион, ако е истина това, което пишеш. Дай Боже след години и моята снаха да говори така за мен (макар че мацка едва ли ще съм на онези години).
Обаче не съм съвсем съгласна, че избягването е единственият начин. Някои хора ги виждаш какво струват едва след като заживеете заедно. Пример: Дългогодишни приятели на ММ никога не са ходили у тях, у нашите 4 години беше Аврамов дом. Иначе свеки непрекъснато твърдеше: "Аз съм им казала - да живеят където искат". Добре, че синът й я познава

Общи условия

Активация на акаунт