Дразнеща свекърва

• 23 423
  • 573
  •   1
Отговори
# 330
Cuccko,
Права си, не сме живяли заедно. Тя ни гостува зимата за може би 2-3 седмици. Ние ходим лятото за месец. Аз много обичам, когато тя е у нас. Тя е толкова добър и деликатен човек, че внася спокойствие и уют в моят дом. Наистина, казвам ти, тя е в пъти по стойностен и добър човек от мен и действа благотворно и върху децата. Аз съм много често изнервена, истерична, викам, абе знам си се, крива съм си отвсякъде. Ей, като дойде тая жена......домът ми става друг, внася добра енергия. Ако остане някой ден сама, недай Боже, ще настоявам мъжът ми да я покани да живее с нас. Всъщност, мъжът ми не иска, той я обвинява, че не е била до него в детството........
Виж, какви сме хората, не си харесваме нашите майки, все чуждите ни се струват по-добри !!!! И синът ми често ми казва, че на Боби майка му е по-добра от мен, щото му купувала всичко, пък аз не ! 😔
Добре че дъщерята е кротка и разбираща душичка, (прилича на свекито) 😊

# 331
  • София
Ама ти си наистина уникат. Повечето хора със зъби и нокти защитават своето, ако ще да е най-калпавото на света.

# 332
От моя опит мога да кажа, че свекървата е понятие, статут, каквато и да е, няма угодия.
Аз имах изключително контролираща майка. Страшно съм й се дразнела за опитите й да научава всичко за мен, за ежедневието ми, за бизнеса ми. Обяснявала съм й, не съм й вдигала телефона, не и не.
Заради това, когато станах свекърва съвсем инстинктивно съм правила обратното- не съм звъняла, не съм разпитвала, пазила съм дистанция. НО, и това се оказа, че не е добре. Пак съм била обсъждана негативно, а пред мен страшното лицемерие. С една дума, каквото и да правим мъжките майки, няма да са доволни от нас, но на мен не ми пука. От тук само се дообучавам.

То с такава майка, като пораснеш някак инстинктивно ти идва да постъпваш точно обратно на нея. Поне при мен е така

# 333
  • София
Заради това, когато станах свекърва съвсем инстинктивно съм правила обратното- не съм звъняла, не съм разпитвала, пазила съм дистанция. НО, и това се оказа, че не е добре. Пак съм била обсъждана негативно, а пред мен страшното лицемерие. С една дума, каквото и да правим мъжките майки, няма да са доволни от нас, но на мен не ми пука. От тук само се дообучавам.
Има си такива хора, не искат пряка конфронтация, а зад гърба ти те правят на нищо. В повечето случаи са жени, явно така са научени. То по-добре да си отявлено скаран, отколкото да се мазните, тно това е моето виждане.
Явно синът ти не е уцелил или впоследствие жена му се е променила драстично, случва се, колкото и да се твърди, че ти си виновна, ако  детето ти избере неподходящ съпруг.

# 334
Ама ти си наистина уникат. Повечето хора със зъби и нокти защитават своето, ако ще да е най-калпавото на света.
Хм, защо да съм уникат ? Аз не познавам в моето обкръжение жена, която да е в конфликт със свекърва си (с изключение на майка ми преди много години, когато баба ми беше още жива, но проблемът беше в майка ми).
За мен лично, в което съм се убедила е, че няма как лоша вещица да има прекрасен син, с който ти си щастлива ! Аз мисля, че децата приличат на родителите си. Пък и в крайна сметка, дори и да не ти харесва начинът, по който майка му се отнася с теб, можеш да положиш усилия да си преглътнеш егото и да направиш така, че да се търпите, докато сте заедно. И това аз не го имам за някаква велика жертва, защото се предполага че ти този мъж го обичаш. Трябва наистина да си много проста, за да почнеш да обиждаш майка му, щото дори и да е чума на чумите, на всеки човек би му било болно, да чува лоши думи за майка си. Пък и в крайна сметка какво имаш да делиш с нея ? Вие сте на толкова различни позиции в неговият живот ? Аз лично, мразя да ме изправят пред невъзможни решения, и то ултимативно ! Мъжът ми също. Така че, със сигурност ще си развалим отношенията.
Ето, например аз имам проблеми с втората жена на баща ми, но заради него си правя пас и избягвам конфликти с нея. Тя си съска, аз си я пускам покрай ушите и не й отвръщам.

# 335
Аз съм също от редките екземпляри,които са се разбирали със свекърва си /лека и пръст/наистина трябва човек да си избира битките и да подхожда интелигентно.
И на мен ми се наложи да живея със свекър и свекърва доката се строеше първият ни апартамент,но бяха разбрани хора.
Затова добре е условията за съжителство да се уточняват предварително.

# 336
Хм, защо да съм уникат ? Аз не познавам в моето обкръжение жена, която да е в конфликт със свекърва си.....).
За мен лично, в което съм се убедила е, че няма как лоша вещица да има прекрасен син, с който ти си щастлива ! Аз мисля, че децата приличат на родителите си. Пък и в крайна сметка, дори и да не ти харесва начинът, по който майка му се отнася с теб, можеш да положиш усилия да си преглътнеш егото и да направиш така, че да се търпите, докато сте заедно. И това аз не го имам за някаква велика жертва, защото се предполага че ти този мъж го обичаш. ..... Пък и в крайна сметка какво имаш да делиш с нея ? ....
Нека да ти представя обратната гледна точка от първо лице. Моята свекърва има прекрасен син,  с който съм щастлива. Той още отначало  много  се опасяваше, че няма да мелим с нея, защото познава и двете. Помага й с каквото  има нужда, но животът го е научил да не я слуша твърде какво  говори, за да не се ядосва, иначе и на него му прекипява, но  нищо не казва. Децата може да приличат на родителите  си по характер, но той прилича на баща си.

Максимално цял живот съм избягвала да се конфронтирам с нея чрез дистанция. Все  пак не мога да я избягна на 100% и тогава ме дразни неимоверно. Тя е  човек, който има съвет и акъл за всеки случай и за всяко нещо. Една чаша да преместиш - защо не  я премести еди как си. Това - за всичко, навсякъде, без почивка! Понякога по няколко месеца не я виждам, за да си спестя нервите, после си казвам - дай да отида, ще й разкажа еди какво си или ще й дам еди що си, ще се зарадва. Ами, трудно е да я зарадваш. Бях й набрала билки да си изсуши  за чай - знам, че обича. Тя вместо "благодаря" се развика защо били толкова малко! Това е само един пример. Господ да слезе от  небето да я поръси благодат, ще му  се скара, че не ръси правилно и ще го вкара  в пътя набързо.

# 337
Хм, защо да съм уникат ? Аз не познавам в моето обкръжение жена, която да е в конфликт със свекърва си.....).
За мен лично, в което съм се убедила е, че няма как лоша вещица да има прекрасен син, с който ти си щастлива ! Аз мисля, че децата приличат на родителите си. Пък и в крайна сметка, дори и да не ти харесва начинът, по който майка му се отнася с теб, можеш да положиш усилия да си преглътнеш егото и да направиш така, че да се търпите, докато сте заедно. И това аз не го имам за някаква велика жертва, защото се предполага че ти този мъж го обичаш. ..... Пък и в крайна сметка какво имаш да делиш с нея ? ....
Нека да ти представя обратната гледна точка от първо лице. Моята свекърва има прекрасен син,  с който съм щастлива. Той още отначало  много  се опасяваше, че няма да мелим с нея, защото познава и двете. Помага й с каквото  има нужда, но животът го е научил да не я слуша твърде какво  говори, за да не се ядосва, иначе и на него му прекипява, но  нищо не казва. Децата може да приличат на родителите  си по характер, но той прилича на баща си.

Максимално цял живот съм избягвала да се конфронтирам с нея чрез дистанция. Все  пак не мога да я избягна на 100% и тогава ме дразни неимоверно. Тя е  човек, който има съвет и акъл за всеки случай и за всяко нещо. Една чаша да преместиш - защо не  я премести еди как си. Това - за всичко, навсякъде, без почивка! Понякога по няколко месеца не я виждам, за да си спестя нервите, после си казвам - дай да отида, ще й разкажа еди какво си или ще й дам еди що си, ще се зарадва. Ами, трудно е да я зарадваш. Бях й набрала билки да си изсуши  за чай - знам, че обича. Тя вместо "благодаря" се развика защо били толкова малко! Това е само един пример. Господ да слезе от  небето да я поръси благодат, ще му  се скара, че не ръси правилно и ще го вкара  в пътя набързо.
Хахаха, твойта наистина дразни. Аз със сигурност също ще съм на ръба и трудно ще я издържа. Ама, ето виждаш ли, едно е да се оплачеш от нея, както правиш ти (и бих направила и аз) и съвсем друго да й вдигнеш скандал, да я обидиш, да се фръцнеш и повече да не й проговориш. А на мъжа ти да му пилиш 3 месеца и да бълваш змии и гущери по нейн адрес.

# 338
Така е, не го правя. Simple Smile

# 339
И аз съм в групата на снахите, които се разбират със свекървите си - писах вече. И с двете съм била  перфектни отношения, а втората се води, че е зла и проклета /по думите на ММ/. Но най-вероятно това се дължи на факта, че не живеем заедно, виждаме се веднъж на 2 седмици, чуваме се веднъж седмично /обаче говорим по 40 минути, че тя е доста приказлива хахаха/, но най-вече, защото ММ се е изнесъл от дома на родителите си още, когато е бил на 25 години. 10 години е живял напълно сам, т.е. се е отделил от полата на мама дооооста преди да се ожени. Има си изградени навици на самостоятелен мъж, финансово никога не е зависел от тях, дори напротив - той им помага от време на време. И не на последно място - още от ден 1-ви тази жена ме прие и прие сина ми буквално, като нейн внук /той си й вика "бабо"/, което беше изключително важно за мен. Не е пропуснала случай да не му купи нещо, никога не е разделила децата ми - подаръци и за двамата, пари за първи учебен ден и за двамата, всичко винаги е било и за двамата. Така че отношенията снаха - свекърва са двустнанен процес. Ако беше тръгнала с рогата напред срещу мен /което най-много го притесняваше ММ, защото те са с доста консервативно разбиране и мислеше, че ще имат нещо против/, най-вероятно нямаше как да имаме подобни отношения. Може да е имала нещо против - нямам представа, може да е казвала нещо на ММ само пред него, но аз така и не съм разбрала, и усетила нищо.

# 340
  • Най-красивата страна
Като не живеем заедно със свеки,като не се виждаме често ,а сина и я държи в информационно затъмнение ,много добре се разбираме.....
Ако се случи да ме ядоса,пак не е проблем.Действа ми добре здравословно.
Кръвното ми се нормализира без да пия хапчета-страдам от носко кръвно.

# 341
Охххх съжалявам… ограничи си контактите доколкото е възможно. Но за съжаление тя винаги ще контролира сина си, винаги ще се налага и тв. Борбата е безмислена. Повечето мъже се вслушват в майките си, но уважават и мнението на жените до тях. Аз все попадам на “покорни мамини душици”.

# 342
Аз все попадам на “покорни мамини душици”.

Може пък повредата да е в твоя телевизор. Или пък да имаш лоша карма. Как пък все на такива попадаш без твое участие 😀

# 343
Аз все попадам на “покорни мамини душици”.

Може пък повредата да е в твоя телевизор. Или пък да имаш лоша карма. Как пък все на такива попадаш без твое участие 😀
Кофти родителски модел.. 🤪😅 Преповтаря се, май аз съм по - властната и контролиращата във връзките и затова все попадам на ..

# 344
Чери,четох те в другата тема за свекървите.Сама казваш,че си властна,попаднала си и на властна свекърва.Ами то партньора ти е за ожалване.

Общи условия

Активация на акаунт