Дразнеща свекърва

• 23 429
  • 573
  •   1
Отговори
# 435
Със започването на новия месец Ви желая много здраве и по - малко нападки към останалите! Търпя на критики и благодаря за съветите както за полезните, така и за ироничните. Ще се постарая да бъда по-търпелива и ще се науча да харесвам новини,обещавам 😀
Няма нужда да харесваш новини и да се клокнеш до свекървата в хола след работа, за да гледаш каквото тя гледа.
Не зная как не сте предвидили, че преходният хол , свързан с нейната спалня, е част от местообитаването и през целия и живот и жена на 60 години няма как да си сменя навиците, а и предполагам, че и преди си е гледала тв в хола. Просто вие сте преместили нейния тв в неййната стая, а сте купили нов за хола. Никак няма да е красиво да преместиш тв от хола в детската, където е вашата спалня, а и едва ли ще има ефекта, който търсиш. Защото тя ще помоли да и преместите от спалнята нейния тв и пак ще си гледа в хола Blush
Най-добре си купете един тв за вашата стая и като се прибереш от работа, щом това е времето ти за релакс / по подразбиране смятам, че тя е сготвила/, си пусни каквото ти душа иска.

Викаш, добра жена. Добра , добра, ама това съжителство си е тежко бреме. Имам чувството, че не можеш да и търпиш присъствието физически, това и без да има причина може да е факт. Признай си го и си очертай свои граници извън дразнителя.
Нямаш кой знае колко варианти.
Искаш съвети как да се справиш. Ми ти искаш като се прибереш, тя да си ходи в стаята. Това, ако тя не се усети, че трябва да го прави, няма и как да стане.

# 436
Затова,снаха и свекърва под един покрив никога и при никакви обстоятелства!Като дойде бебето ,пък не ми се мисли какво ще стане!
Младите да теглят заем,да купят една гарсониера наблизо и да водят преговори,не за телевизора,а да се премессти там свекървата,което пак ще е голям жест от нейна страна.
Така ще са осигурили и своите старини,да се преместят там,за да осигурят спокойствието на бъдещата снаха или зет.

# 437
Ми то като живееш с някой трябва да се съобразяваш че сте равноправни, не да ги тикаш в миша дупка и да очакваш, че те ще влизат в хола само с отпусната от теб виза, особено след като ти си новодошлия в семейството. Пък и малко уважение към по-възрастните би било съвсем на място. Като имаш претенции към телевизия си купуваш свой телевизор и го слагаш в личното си пространство, примерно спалнята. Холът на един апартамент е за ползване от всички обитатели. Интересно ми е в кой момент авторката ще даде на децата си същите права каквито иска да има за себе си сега, и кога ще се натири сама в стаята си за да остави децата й да си гледат каквото искат по телевизията в хола 🤣

# 438
  • София
Затова,снаха и свекърва под един покрив никога и при никакви обстоятелства!Като дойде бебето ,пък не ми се мисли какво ще стане!
Младите да теглят заем,да купят една гарсониера наблизо и да водят преговори,не за телевизора,а да се премести там свекървата,което пак ще е голям жест от нейна страна.
Никога не казвай "никога". Но наистина да бъде изключение, а не правило, и да трае възможно по-малко.
Те за един наем се стискат, ти искаш заем да изплащат...
Такива истории бяха чести в миналото, когато изобщо не беше рядкост 2 поколения да живеят заедно - снахата постоянно бучи и киселее на мъжа си. И ако той е "мъж на място" - започва да намеква на майка си, че пречи.
Да напомня един разказ на Хайтов - "Дърво без корен".
Хаха, стигна се и до спекулациите за какви пари става въпрос.
Какъв ще да е бил този ремонт, та да е колкото стойността на 4-стайно жилище? И пак ще кажа, че авторката го е направила за себе си. Ако е със скъпи материали, решението си е тяхно.
Представих си как ми ограничават движението, защото са сложили някоя скъпа мазилка и затова трябва да се съобразявам.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:49 от Cuckoo

# 439
Младите да теглят заем,да купят една гарсониера наблизо и да водят преговори,не за телевизора,а да се премессти там свекървата,което пак ще е голям жест от нейна страна.
Никога не казвай "никога". Но наистина да бъде изключение, а не правило, и да трае възможно по-малко.
Те за един наем се стискат, ти искаш заем да изплащат....
"Никога и при никакви обстоятелства" е малко силно казано. Има си обстоятелства и решения, но вече дали решенията няма да се окажат погрешни на практика... Обичате се със свекървата, колко да се обичате, като даже самото й присъствие в хола те дразни по време на английските предавания. Това, че не си признаваш раздразнението, не го отменя автоматично. Знаеш ли как избухва вулкан, като се нагнети напрежение, задържа се известно време, все по-трудно и в един момент Бууууум! И става тя, каквато става. Мислете, преди да е стигнало до там, докато са ви все още формално добри отношенията.
Защото това директно се отразява на отношенията ти с мъжа ти.

# 440
  • София
Първо, освен потребителски, има и ипотечни кредити. С натрупаните лихви, може и да не се покрие от продажбата и така хем на улицата, хем се дължат още пари.
Второ, двама млади и амбициозни хора на студентска бригада в Америка за няколко години, ако не ги мързи да работят, могат да изкарат и повече от 50000 лева.
Ипотечен кредит няма как да вземе без знанието на сина, тъй като апартамента е купен от свекърите ѝ за мъжа ѝ и след смъртта на този мъж и сина му има дял от апартамента.
Издиша теорията.
За второто си права, ама амбициозните млади хора няма да се заврът в наследствената панелка и да се дърлят за един телевизор.

Miracle_mommy to be, аз ти пожелавам през новия месец да се научиш как се цитира. На една бригада си изкарала пари за цял апартамент (четиристаен при това), с едно цитиране във форум не можеш да се справиш. Yum

Ох, любимото ми - като видите, че не сте прави и никой не ви влиза в положението - във всеки следващ пост се добавя нова измишльотина, за да спечелим все пак малко симпатия.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 11:51 от ~Étoile~

# 441
Колко пъти трябва да ти се обясни, че жената постъпва по всички тези дразнещи за теб начини, защото си е вкъщи. Тя ви прави услуга на вас като ви е пуснала да живеете без наем. Ти си “новата” в къщата, не разбирам защо си толкова териториална.

# 442
Много ясно, че се гърчи на дивана, за да привлече внимание към страданието си, за да я обгрижвате и да й съчувствате. Не можеш да я спреш да ползва хола. По-лошо ще стане, като дойде бебето, живот и здраве, щом тя от сега коментира, че плачът му ще й пречи. Е да, но то ще плаче и ще трябва то да е център на вниманието. Не знам как ще се оправяте.

# 443
  • France
Цитат
Просто помолих за един елементарен съвет как да живеем спокойно.
Единственият начин е някой от вас да се изнесе. Това, което искаш е някакво заклинание дето и в Хогуъртс не се учи 🤷‍♀️

# 444
  • София
А ако дъщерята доведе зет? Май зет и тъст са солидарни, не като свеки и снаха

# 445
  • София
Miracle_mommy to be Сорри, момиче, ама като човек, живял бая годинки с, да кажем тактична свекърва - няма да ти се получи спокойствието, ако не приемеш факта, че в семейството сте трима - а и с тенденция да се увеличава. Така, че преценЯй си - е ли ще можеш да живееш с трето лице - тоест свеката, или не, това е въпросът.
А ако имаш смелост, кажи й какво те притеснява - може пък да те изненада с разбиране, знае ли човек ...

# 446
MeMyselfI, желая Ви го от ❤️ да сте достатъчно здрава, за да не се налага да разчитате на помощ и достатъчно заможна на старини, когато се разболеете да може да си плащате на обслужващ персонал да Ви обгрижва, защото снаха Ви ако се наложи ще Ви се дразни, но ще и домилява за вас, а на чуждите хора, на които им плащате освен, че ще Ви си дразнят съвсем безжалностно може да Ви и шамаросват. И това всичко в името на синковеца, който сте си го възпитали да е мъж и да си свива гнездо, за да си му е спокойно и с жена му да странят от вас като имате нужда от помощ. ☺️

# 447
По-добре да ме обслужва персонал, отколкото уж близък човек да очаква от мен понеже ме обгрижва и ми е купил телевизор, да ме тренира като куче къде и какво мога да правя. Това, че не биеш фактически, не означава, че не се държиш като манипулатор. И да знаеш, че има и квартиранти, които правят ремонти и не само никой не се съобразява с тях, ами и собственика си чака същия наем като преди ремонта. Ремонта не осигурява собственост, някой ден като те номинират за изгонване с такова държание, ще разбереш.

# 448
  • София
Тези, извинете за определението - провинциални мантри - "няма да има кой чаша вода да ти подаде", "чуждите ще те шамаросват", тук не вървят особено. Но във ФБ има групи за оплюване на свекървата, като голяма част живеят в нейно жилище, там ще намериш подкрепа на 101%
И да - нормално е младите хора да си свият гнездо отделно, за да си им е спокойно и да си живеят както им е кеф.

Надявам се лека-полека да отмре и манталитета да гърбиш заради деца повече от нормалното и да не се грижиш за здравето си, та после да те гледат като отплата. Или направо да си отидеш относително млад.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 15:47 от Cuckoo

# 449
  • Бургас
MeMyselfI, желая Ви го от ❤️ да сте достатъчно здрава, за да не се налага да разчитате на помощ и достатъчно заможна на старини, когато се разболеете да може да си плащате на обслужващ персонал да Ви обгрижва, защото снаха Ви ако се наложи ще Ви се дразни, но ще и домилява за вас, а на чуждите хора, на които им плащате освен, че ще Ви си дразнят съвсем безжалностно може да Ви и шамаросват. И това всичко в името на синковеца, който сте си го възпитали да е мъж и да си свива гнездо, за да си му е спокойно и с жена му да странят от вас като имате нужда от помощ. ☺️
Аз децата си не ги гледам, за да ме гледат като одъртея.
Вижданията ви за живота са тооолкооовааа далеч от моите , че не си струва да ги обсъждам. Тактична съм обаче и млъквам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт