Дразнеща свекърва

• 23 423
  • 573
  •   1
Отговори
# 420
Аз имам друго предложение – купете още един телевизор в кухнята. И закачете на видно място правилото, че един телевизор се гледа от една жена. Т.е. ако свекървата гледа в хола, а снахата в кухнята, докато готви, свекървата не влиза в кухнята и оставя снахата да се вихри спокойно. И обратното – когато свекървата си гледа сериалите в хола, снахата си гледа английските и секс предаванията в кухнята, без да се пречка на свекървата в хола.
Същото важи и при обратната конфигурация – когато снахата е в хола, а свекървата се вихри в кухнята.
Леко ми е сложно в момента да измисля какво ще стане, когато се роди детето и сложат телевизор в детската... А, детска стая ще има ли? Или ще палите свещи свекървата да умре и да освободи стаята?
Питам само, питам, не ме бийте! Simple Smile

Не разбрах само родителите на снахата с какво допринесоха за благоденствието на младото семейство? Любопитно ми стана просто след призива родителите да помагат на децата си. Simple Smile

# 421
Благодаря на всички! Повечето бяха толкова мили, че се чудя свекърви ли са? С повечето мили думи усетих, че единствената Ви цел е да ни разведете с мъжа ми. 😀 Неадекватно е да обиждаш и да определяш някой какъв е от страни. Прочетох, че едва ли не съм някаква неадекватна психарка 😀, а аз просто помолих за съвет по какъв начин да поговоря с нея без да се засягаме. В случая да си търся права, които са съвсем нормални Нормално е, че човек има нужда като се прибере от тежък работен ден да вземе дистанционното и да погледа за 1 час нещо, което на него му се иска на телевизор, който той си е купил. Целта ми е отстъпване не на нещо чуждо, а на нещо наше си и мисля, че е съвсем нормално желание. Ядосвам се понякога, че така се държи всеедно тя е купила нещо или е направила друго, а не е така. Относно моите родители са помагали и финансово и физически също. Някой от вас дори искат да им говоря в цифри 😀. Така апартамента е закупен от нейните свекъри и е подарен на моя свекър и нея.  Свекърва ми в този дом една крушка не е закупила. А стойността на, която е закупен апартамента мъжа ми още преди да се оженим почти я изплатил, защото работи от 7 клас и поема повечето отговорности - тя е болна от скоро. А от както живеем заедно сме я изплатили изцяло-няма да се обяснявам за подробности, защото както казах на една от коментиралите, така ще кажа и тук  не сме банкови служители или счетоводител да Ви водя отчети. Нито искам да я пращаме някъде, нито да си стои в стаята постоянно вие сте луди 😀 Живеем с нея от човешка гледна точка, за да е лесно и на мъжа ми да й помага и да я гледаме. Иначе да, най-лесно да идем някъде другаде и да я оставим на произвола нали? Но по всяко време трябва да сме на разположение, ако има някой, който е системно буден посреднощите, за да я закара да спешно ще ме разбере, че е по-лесно да сме на едно място в такива моменти. Друга мислителка определи, че искам да се гътне? Не знам как е възможно да мислите подобни неща? Тя е майка на мъжа ми и дори да няма друга причина тази е повече от достатъчна да я уважавам и да искам да е възможно най-дълго време сред нас. Не сме ремонтирали при нашите, защото те нямат нужда от ремонти и не живеем с тях, защото са си двама и нямат нужда от компания.Мисля, че е нормално човек да се дразни за някой неща-като например купи зелени завеси или пък оле дано бебето ти не реве много, че какво ще правим. Не знам дали си въобразявам, но това не ми звучи като приказка на бъдеща баба, която се радва за внучето си. Сигурно се радва естествено, ама вие нали ме изкарвате нагла и каква ли не.  И общо взето ще си стоя в стаята и ще си взема телевизора от хола и там ще си гледам. Не знам какво очаквах от хора, които не са на мое място да ме посъветват наистина, чак си се смея на себе си 😀 толкова остроумие, изключително съм впечетлена 👏

# 422
  • Бургас
3 страници за един телевизор?
Дайте адрес да ви поръчам един.
Когато дойде бебе ще е касов филм!

Тази жена ви е пуснала в дома си. Дала ви е да си обзавеждате както ви е кеф. Вие права над телевизор. Сериозно ли? Сметнете 100кв. апартамент в телевизори.
Ми кажете и, че трябва да си седи в стаята и да не ви гледа телевизора в хола! То такова нещо няма как да се каже деликатно, защото е безумно.

# 423
А може би са били на твое място, но са пораснали вече 😀
Много неправилно смяташ цената на имота - за колко бил купен и вие колко сте дали в цифри. Нещо за пазарна цена да си чувала. Пък и колко толкова спечелихте от бригади 🙄
Злобна бъдеща свекърва съм и дано не ми доведе моят син такова чудо, си плюя в пазвата от уплах......

# 424
Не разбрах как си представяш живота след няколко години, когато детето поотрасне и има нужда от собствена стая? А ако си родите още едно?
Разбрах, че не искаш свекървата да се гътне, просто питам как си представяш живота ви тогава?
Всъщност ми се иска ти сама да се запиташ, защото аз отговора го знам. Живяла съм го и то от позицията на детето без детска стая. И мъжът ми е преживял същото. И братята ни. И куп още наши приятели и познати.
Кефа да не плащаш квартира или ипотека все някой го плаща. Освен с нервите на снахата, на практика плащат и децата ѝ. Не само без собствена стая, но и живот между съскането на две жени, които привидно поддържат добри отношения. Това в най-добрия случай, защото може да не са чак толкова възпитани и да си позволяват откровени скандали и всякакви простотии.
Ама кой както си го направи...

# 425
  • France
Стигнахме до това, че свекървата "и една крушка не е завила". Rolling Eyes Тези теми са като по калъп.
Виж, няма как да живееш самостоятелно в дом, който делиш с трети човек. Просто е невъзможно. Приеми го. Единственото, което виждам като решение е да вземеш нейният телевизор във вашата спалня и да ù кажеш любезно, че когато готвиш, предпочиташ да си сама. Вместо това ù предложи да сложи масата/измие чиниите... Вие с ТМ имате ли брак?

# 426
Леле как наскачаха настоящи, бъдещи свекъпви да бранят свекървиното право за гледане на новини.
Малка подробност има тук обаче, че и свекървата не е допринесла нищо за апартамента. Купили са го нейните свекъри, а на снахата тя го е дала на голи стени, тоест и за обзавеждането не е допринесла.
Така че в случая нямаме една онеправдана женица, дето цял живот е трупала имоти и сега ги дава на младите, ами две снахи, които не са дали пари за покупката.
И оттук следват разликите. Възрастната снаха почти е харизала апартамента (получен от свекърите) на банката заради неизплатен заем, а младата е дала пари да бъде запазен в семейството. 
Конкретно в този случай не важи правилото - снахата е в дома на свекървата и трябва да се съобразява, защото този дом всъщност е и на снахата, особено ако прехвърлянето е станало след брака.
Друг е въпросът, че свекървата сигурно е благодарна за това че са и оправили заема и че не е сама като е болна, и има кой да я кара до болницата. Обаче не може да се усети, че дразни. Иначе сигурно няма да го прави.
Като седи вкъщи сигурно е толкова умряла от скука, че и е голям кеф да говори със снахата или да ѝ помага. Но всеки има нужда от време да е сам.
И за телевизията не се усеща. Не иска да е сама в стаята си, скучно ѝ е, и седи в хола с надеждата, че ще общува с някого. А на повечето хора не им хрумва, че не на всеки е интересно да гледа новините 15 пъти на ден.
Така че, трябва да се попита дали може да се смени канала, не вярвам да откаже. Като се попита няколко пъти тя би трябвало да се усети и сама да предлага дистанционното като седне някой до нея.
И за готвенето, няма нужда от толкова уважение. Просто ѝ е се казва, че няма нужда от помощ, даже снахата може да си каже, че иска да е сама за малко.
Като се нацупи, голяма работа, ще ѝ мине. Не е с деменция та да не схваща, че всеки човек има нужда и да е сам от време на време.
Да си намери съседки на нейната възраст и да общува с тях, не да разчита на снахата за компания.
А колкото до съветите да отидат младите на квартира, става, обаче кой ще се грижи за тая жена? Един ден тая снаха може и памперсите да ѝ сменя на свекървата, като я гледам е жалостива, щом се жалва тук, пък в собствения си дом се свива и мълчи.
Да, пак ще напиша за неразбалите - домът е на сина и снахата. Свекървата не го е купила, не го е обзавела и е дължала пари, които не е могла да изплати, доброволно го е прехвърлила на хората, които са платили.
Финансово, законово и морално, този апартамент е на младото семейство. Това е положението, каквото и да казват форумните свекърви по душа. 😀

# 427
А може би са били на твое място, но са пораснали вече 😀
Много неправилно смяташ цената на имота - за колко бил купен и вие колко сте дали в цифри. Нещо за пазарна цена да си чувала. Пък и колко толкова спечелихте от бригади 🙄
Злобна бъдеща свекърва съм и дано не ми доведе моят син такова чудо, си плюя в пазвата от уплах......
Много ме развеселихте 😀 На вашата снаха й желая да не й се налага да живее при вас и на вас да Ви се налага да разчитате на нея. Аз нямам против свекървите, напротив уважението ми е голямо към всяка жена-майка. Споделих си аз един битовизъм, а то взе, че стана голям проблем 😀

# 428
  • Бургас
Оляхте се. Дали била дала пари свека и кой и го бил  купил жилището. Ми не е работа на снаха и на 100%.
Ако не и пукаше за сина и на свека, щеше да продаде апартамента, да си оправи заема и да си купи двустаен! Потребителски кредити над 50 0000лв. точно никой не дава. Хайде направете си сметката кой на кого е направил жест!

Към авторката имам точно един съвет: отделете се. Нищо друго не помага.
Нищо не пречи свекървата да се премести в малко жилище под наем или с ипотека близо до тях.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 22:19 от MeMyselfI

# 429
  • France
Опосум, права си за едно - това е малка подробност, дори нищожна, кой точно е купил апартамента.
Законово не знаем дали свекървата е със запазено право на ползване. Морално - също е подлежащо на дискусия, а финансово- със сигурност не.

# 430
  • София
Скрит текст:
Благодаря на всички! Повечето бяха толкова мили, че се чудя свекърви ли са? С повечето мили думи усетих, че единствената Ви цел е да ни разведете с мъжа ми. 😀 Неадекватно е да обиждаш и да определяш някой какъв е от страни. Прочетох, че едва ли не съм някаква неадекватна психарка 😀, а аз просто помолих за съвет по какъв начин да поговоря с нея без да се засягаме.
В случая да си търся права, които са съвсем нормални
Скрит текст:
Нормално е, че човек има нужда като се прибере от тежък работен ден да вземе дистанционното и да погледа за 1 час нещо, което на него му се иска на телевизор, който той си е купил. Целта ми е отстъпване не на нещо чуждо, а на нещо наше си и мисля, че е съвсем нормално желание. Ядосвам се понякога, че така се държи всеедно тя е купила нещо или е направила друго, а не е така. Относно моите родители са помагали и финансово и физически също. Някой от вас дори искат да им говоря в цифри 😀. Така апартамента е закупен от нейните свекъри и е подарен на моя свекър и нея.  Свекърва ми в този дом една крушка не е закупила. А стойността на, която е закупен апартамента мъжа ми още преди да се оженим почти я изплатил, защото работи от 7 клас и поема повечето отговорности - тя е болна от скоро. А от както живеем заедно сме я изплатили изцяло-няма да се обяснявам за подробности, защото както казах на една от коментиралите, така ще кажа и тук  не сме банкови служители или счетоводител да Ви водя отчети. Нито искам да я пращаме някъде, нито да си стои в стаята постоянно вие сте луди 😀 Живеем с нея от човешка гледна точка, за да е лесно и на мъжа ми да й помага и да я гледаме. Иначе да, най-лесно да идем някъде другаде и да я оставим на произвола нали? Но по всяко време трябва да сме на разположение, ако има някой, който е системно буден посреднощите, за да я закара да спешно ще ме разбере, че е по-лесно да сме на едно място в такива моменти. Друга мислителка определи, че искам да се гътне? Не знам как е възможно да мислите подобни неща? Тя е майка на мъжа ми и дори да няма друга причина тази е повече от достатъчна да я уважавам и да искам да е възможно най-дълго време сред нас. Не сме ремонтирали при нашите, защото те нямат нужда от ремонти и не живеем с тях, защото са си двама и нямат нужда от компания.Мисля, че е нормално човек да се дразни за някой неща-като например купи зелени завеси или пък оле дано бебето ти не реве много, че какво ще правим. Не знам дали си въобразявам, но това не ми звучи като приказка на бъдеща баба, която се радва за внучето си. Сигурно се радва естествено, ама вие нали ме изкарвате нагла и каква ли не.  И общо взето ще си стоя в стаята и ще си взема телевизора от хола и там ще си гледам. Не знам какво очаквах от хора, които не са на мое място да ме посъветват наистина, чак си се смея на себе си 😀 толкова остроумие, изключително съм впечетлена 👏
Майтапиш се, нали?

# 431
Щяло е да бъде много по-полезно вместо хвърляте пари в реновиране на хола просто да си купите един телевизор, а с останалите от бригадите пари да ходите на спа всеки път когато свеки ви ядоса с преминаването си през хола, за успокояване на нервите.

# 432
Със започването на новия месец Ви желая много здраве и по - малко нападки към останалите! Търпя на критики и благодаря за съветите както за полезните, така и за ироничните. Ще се постарая да бъда по-търпелива и ще се науча да харесвам новини,обещавам 😀

# 433
Хаха, стигна се и до спекулациите за какви пари става въпрос.
Първо, освен потребителски, има и ипотечни кредити. С натрупаните лихви, може и да не се покрие от продажбата и така хем на улицата, хем се дължат още пари.
Второ, двама млади и амбициозни хора на студентска бригада в Америка за няколко години, ако не ги мързи да работят, могат да изкарат и повече от 50000 лева.
Трето, една жена, която е взела кредит, скрила е от сина си и не си е плащала вноските дълго време, дали ще има финансовата култура и желанието да продава жилище, да купува две и да се мести. На мен не ми се вярва да им е дала апартамента от чиста загриженост за сина си, просто не може да се справя сама.
Така че сметката е, че снахата е направила голям жест към мъжа си и свекървата, да даде пари и грижи. Особено към свекървата.
Просто трябва да се научи да не се притеснява и да си казва какво иска.
И няма как свекървата да се премести в друг апартамент. Първо, тя няма пари, второ, не може синът ѝ да и дава пари до безкрайност, той вече ще има деца, за които трябва да мисли и трето, самата свекърва няма да иска нито да остане сама в този апартамент, нито да отиде другаде. Тази жена ако можеше да живее и да се справя сама, щеше да го направи досега.
А който не разбира, че не телевизора е проблема, а личното пространство, да се постарае да бъде по-малко буквалист и повече емпат.
Оляхте се. Дали била дала пари свека и кой и го бил  купил жилището. Ми не е работа на снаха и на 100%.
Ако не и пукаше за сина и на свека, щеше да продаде апартамента, да си оправи заема и да си купи двустаен! Потребителски кредити над 50 0000лв. точно никой не дава. Хайде направете си сметката кой на кого е направил жест!

Към авторката имам точно един съвет: отделете се. Нищо друго не помага.
Нищо не пречи свекървата да се премести в малко жилище под наем или с ипотека близо до тях.

# 434
Чиста проба измишльотини и несръчни опити за манипулации. Ако може да конкретизираш: 1. Познаваш ли някой, който има 50 000 лв., не ги използва за първа вноска/самоучастие и не си купува дори и малко жилище, а се навира в чуждото? От къде реши, че въпросната героиня е амбициозна, аз видях само сметки за спестения наем. 2. Какъв точно жест е направила снахата за свекърва си, какви грижи имаш предвид? Разбрахме, че синът е закарал майка си 1-2 пъти до болницата. 3. Синът може и да е знаел за кредита, но е преценил, че стойността на апартамента е несравнимо по-голяма. И правилно, де. 4. Който и да е купил апартамента, сега е наследство на жената. Може и право на ползване от съпруга си да има. Пък може години да се е грижила за болни свекъри, затова да са им го оставили.
Само изречението, че свекървата една крушка не е завила, показва що за стока е снахата, сигурно цял живот е била там. Мъжът й пък от 7- ми клас работел 😀Той на училище не е ли ходил, той ли е плащал сметки? Или лятото е поработвал за джобни, а?
Свекървата да беше продала апартамента, да плати на сина неговата част и да си купи една гарсониера, в пъти е щяла да е по-добре. И пари щяха да й останат, и можеше да намери някой близък или съсед, който да е съгласен да се грижи за нея срещу придобиване на жилището й един ден. Ама нали децата все са ни мили...

Общи условия

Активация на акаунт