Дразнеща свекърва

• 22 964
  • 573
  •   1
Отговори
# 30
Разведи се, това да не можеш да превъзпиташ свекърва си и мъжа си е голям проблем !
Търси нов, този е, как беше, Муньо, Ганьо и т.н. Не е за теб.

Изобщо не е за подценяване това един мъж да е залепен за майка си. И го казвам, като дете точно на такъв мъж - баща ми е на 70 години и още живее с майка си. А майка ми живее на горния етаж от къщата. Не я е виждал вече 15 години. Цял живот им слушам скандалите и побоищата, заради интригите, които баба ми им въртеше. Сега и на мен започна да ми ги върти и ме изпокара с баща ми. Защото за него думата на майка му е свещен закон - край! Всички други лъжат и се опитват да очернят горката му маминка. Идея дори си нямаш какъв ад е да се живее с такъв човек, пък дори и да не ти е съпруг, а баща.
Затова й казвам на авторката да се опита да уреди този проблем преди да се родят децата. Ако не успее, хич и не й трябва да ражда, и да се обвързва с такъв типаж за цял живот, защото е много тежко после - най-вече за децата.

# 31
Тъпо е жена да иска мъжът и да се кара с майка си и да застава твърдо зад нея за всякакви глупости. Ми той все пак има дълг и към двете. Не става дума майката да се меси как да си обзавеждат жилището или къде да почиват, такива опити трябва да се режат из корен. Но ми се струва, че тук караниците са от типа "от коя страна се бели бананът?". И на всичко отгоре е съвсем нормално синът да е свикнал "да бели банана" от страната, от която е научен от майка си. И как тогава да застане твърдо зад жена си, ако чувства, че не е права? Сун Дзъ учи да си избираме битките и да не започваме битки, които не можем да спечелим. Ми тъпо е снаха да се засяга и заяжда за някакви дреболии, казани като били у свеки. Дреболиите се пускат край ушите, а битка се започва само когато е ясно, че си права и тогава държиш мъжът да те подкрепи ултимативно. Но това е за важни неща касаещи вас двамата, не за белене на банани.

# 32
  • Най-красивата страна
Намаляваш контактите до минимум.
Не звъниш на свеки,не я търсиш,ходиш там само когато е неизбежно.
Не споделяш абсолютно нищо.
Нито къде ще ходите ,нито какво ще купувате,нищо...
Ако започне да се заяжда,когато и мъжът ти присъства-млъкваш и се втренчваш в него...може пък да се сети да реагира...

А на него насаме може да му обясниш,че уважение не е равно на подчинение.
Да обичаш и да уважаваш майка си не означава тя да те командва.

# 33
Ако почне да се заяжда, просто няма да стъпя повече там.

# 34
Аз не искам да спре да уважава майка си или да ги скарам по някакъв начин. Но не искам да ми се меси и да дава ненужни съвети и акъл.Срещите ни не са за по-няколко часа,а оставяме с дни.
И той споделя с нея

Намаляваш контактите до минимум.
Не звъниш на свеки,не я търсиш,ходиш там само когато е неизбежно.
Не споделяш абсолютно нищо.
Нито къде ще ходите ,нито какво ще купувате,нищо...
Ако започне да се заяжда,когато и мъжът ти присъства-млъкваш и се втренчваш в него...може пък да се сети да реагира...

А на него насаме може да му обясниш,че уважение не е равно на подчинение.
Да обичаш и да уважаваш майка си не означава тя да те командва.

# 35
Ако аз бях на нейно място, от позицията и на годините ми, насаме със свеки бих говорила много остро, 1-2-3 пъти, колкото е нужно. На такива хора трябва да им стъпиш на врата. Ако тя се оплаче на синчето от тона на снахата, бих му казала, че диалогът ни е бил твърд, но цивилизован.
Изобщо, такива неща не трябва да се преглъщат. Тровиш си живота с арогантна жена.
Всъщност, преди 30+ години като млада снаха, отговарях остро на бившето свеки. Но тя ме обичаше де, години след развода все искаше да ме види.

# 36
E, не ви знам, никога не ми се е случвало да оставам у свеки повече от няколко часа и не знам защо го правите. Но пак, ВИЕ сте на гости, а не тя е у вас. Опитай да си гъвкава, а не с рогата напред. И разреждайте това гостуване. Поне за това можеш да се бориш на свой терен докато сте сами с мъжа ти. Впрочем дай няколко примера за намесите де.

# 37
  • София
Това да не е авторката, дето споделяше, че мъжът споделям разни сексуални подробности с майка си?

# 38
Какви са тези гостувания с дни?

# 39
  • Варна
И кой ви кара да седите дни наред?!

# 40
  • София
Вие не работите ли, че можете да стоите с дни при свекърва ти?

# 41
Абе, тъй като гледам накъде е тръгнала работата, ще стават панаири и няма да ги бъде младите.
Авторке, не разбирам какво ти пречи да си траеш, докато си там и защо искаш война, но ще си я получиш. То човек, когато силно иска нещо го получава. А на война е като на война, губещи са всички участници. А тук, най-малката загуба ще е за свекървата. Демек, тя ще се отърве от теб, а ти ще останеш без мъж и без възможност за деца от него. Ами, освен да ти пожелая следващата свекърва да е няма и глуха, друго не се сещам.
(Ти сигурна ли си, че ти или майка ти не сте също досадни на мъжа ти, ама ви трае горкия, кат те е взел вече.....) Може би точно това споделя с майка си. Нещо като " майко, къде спах, като се жених ?"

# 42
Подозирам, че става дума за съвсем различен бит и манталитет от нашия - мъж от село, с къща на село, отрасъл в такава среда и с такова семейство. Може да е неразбираемо за нас. И трудно за преглъщане от снаха с градско възпитание.

# 43
Все се чудя на свекървите от тези истории няма ли кой да им каже, че трябва малко да си оберат претенциите.

# 44
Колко често са тези гостувания и по колко дни? Че то така накрая изглежда все едно сте си при тях.
А щом си с дни в нейната къща, няма как да се тръшкаш и да се нагалаш. Ако тя идваше у вас с дни е друго - тогава можеш да си по-рязка. В нейния дом ти си гост. Като не искаш да я слушаш - разреждаш ходенията

Относно съветите - не знам на колко години си, но няма нищо лошо да чуеш някакви мнения или съвети от по-възрастен човек. Поне от уважение. А дали ще я послушаш или не, после ти ще си решиш. И моята свекърва постоянно ми дава някакви съвети. Ходим при нея за по няколко часа, веднъж на 2 седмици. Ми не ми пречи - жената иска да каже какво мисли за едно или друго нещо, има със сигурност по-голям опит от мен - две момчета е отгледала. Защо да не чуя какво има да ми каже? Пък, ако преценя ще я послушам. В интерес на истината доста добри съвети съм получавала от нея през годините и за доста неща се е случвало да се окаже права. Така че не виждам нищо лошо в това.

Общи условия

Активация на акаунт