Дразнеща свекърва

• 23 543
  • 573
  •   1
Отговори
# 120
Ми, не си разбрала много - точно заради най-чистата, свята и... любов, правиш възможното да се разбираш/приобщиш (не с цената на всичко, разбира се).
Разбрала съм аз, защото съм се "натрисала" така баш в името на голямата любов.
А тук някои обясняват как е заради тънки сметки.
Само че ако няма взаимност, то няма голям смисъл от такива саможертви.
Затова да пробва мъжът ѝ дали ще предпочете да прекарва по-малко време с майка си и повече време с нея, както е редно за едно семейство.
Ако не иска, то за мен компромис не е нужно да се прави. Това не е малък компромис, каквито всички правим постоянно при общуване. Това е нещо, което може да ти съсипе живота.
Все едно ще живеем хиляда години, та дай да прекараме 30-40 с хора, които не ни уважават. Че то така стават болестите.
Пак ще кажа - айде нЕма нужда!
И за сведение сега имам нормални свекъри, даже страхотни, защото парен каша духа и този път гледах като се омъжвах.
Сигурна съм, че ако мъжът на авторката не се осъзнае кое е настоящото му семейство, то тя би си намерила по-добър, защото вече знае какво да гледа.
Много правилно казано! Това беше една от причините да отключа моите заболявания. Ще се ядосвам, ще го мисля аз с дни и ще се тормозя къде аз сгреших във взаимоотношенията ни и защо се държат така изродски с мен. Майка ми и баща ми не са ме намерили на улицата, гледали са ме като принцеси не, за да се появят някакви си и да ми съсипят здравето. От стрес се отключват много сериозни заболявания, а аз не смятам да умирам на няма и 30. Даже това, че въобще в годината се виждаме по празници им е много, особено се отнася за свекърва ми. Ще стъпвам аз на пръсти, ама друг път, здравето и живота са ми най-важни!

# 121
Пък и да ти кажа, ако мъж ми ще е между чука и наковалнята, и ще ми е нервен вкъщи, щото докато сме били на гости сме си мерили онуй дет нямаме с майка му... ами май по-добре да  гледам любезно и да се усмихвам с половин уста.
Пък и да ти кажа, ако общуването ми с мъж и свекърва е такова, хич няма и да се усмихвам и да гледам любезно, ами щях да съм на вратата с багажа, а таксито да ме чака отпред.

# 122
Посещаваме ги често,тъй като той при всеки удобен момент иска да се прибира,ааз ходя защото и той ходи ,а се е случвало да стои по 3,4 седмици .Това означава да не се виждаме един месец,ако не ходя с него.Реално се е случвало. Не ми е толкова не приятно да ходя на гости от време на време ,но просто в един момент става изнервящо.Няма как да и затворя устата,но ме притеснява това,че мъжът ми е склонен да послуша първо нея и след това мен. А попринцип родителите му искат да си живеем при тях,как да има да сме нон стоп там

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 01:17 от bel93

# 123
Посещаваме ги често,тъй като той при всеки удобен момент иска да се прибира,ааз ходя защото и той ходи ,а се е случвало да стои по 3,4 седмици .Това означава да не се виждаме един месец,ако не ходя с него.Реално се е случвало. Не ми е толкова не приятно да ходя на гости от време на време ,но просто в един момент става изнервящо.Няма как да и затворя устата,но ме притеснява това,че мъжът ми е склонен да послуша първо нея и след това мен. А попринцип родителите му искат да си живеем при тях,как да има да сме нон стоп там
Живо безумие. Изначално нещо не ви е в ред нито на живота, нито на връзката, още повече ходенията за по 1 месец някъде си. Мъжът ти не ти е куче да те "слуша". Ти имаш проблем да не се виждате по 1 месец, ама той няма проблем да не се виждате така ли? "Или идваш с мен при мама или отивам сам." ли е ситуацията? Трагедия. Не знам млади жени как се вкарвате в такива загубени каузи.  Уважавайте се, моля ви.

# 124
Bel93, и какво ако не се виждате един месец? Ще умреш от мъка по тоя човек ли?
Я вземи пробвай да си останеш вкъщи, когато той отиде на село, може пък да ти хареса.

# 125
Като започне да си ходи за по 1 месец ти си стой у вас, ама като пише или звъни отговаряй със закъснение и така небрежно се прави на много заета с нещо. Фокусирай се изцяло върху себе си, и външно показвай че този 1 месец с нищо не те смущава.
Той е напълно запознат с това че на теб не ти харесват тези дълги гостувания, и въпреки това го прави. Явно че с говорене няма да стане, защото вижда че го следваш. Пробвай да направиш нещо различно, без скандали, без драми.

# 126
  • Варна
Този е загубена кауза, авторке, и колкото по-бързо го разбереш, толкова по-голям шанс има да се отървеш с малко нерви и разправии. Дано ти уври главата. Любовта е до време, после точно тези битовизми излизат на дневен ред и човек започва да се трови яко. И изобщо не си мисли, че едно дете ще оправи нещата. Ще стане дори по-зле.

# 127
Свеки се опитваше по подобен начин, но понеже не може да въздейства на синовете си, *твореше *върху снахите си (имала е три, аз съм "втората" на големия син). На бившата на ММ е стъжнила живота подобаващо. Мен не ме "закача", другата снаха също (но и те се разбират все едно са майка и дъщеря. Едната няма момиче, другата няма майка...., паснали са си....,разбигам го). Винаги съм се водила от максимата, че щом обичаш, родиш и живееш със сина...., майка му заслужава уважение. И ми се получи...., нейната къща, нейната кола...., нейните правила. Нашата къща, нашата кола, нашето дете (и едно негово)...., нашите правила. Без скандали, без опит да "мрънкам" на него...., разбираме се! Някой път аз ще премълча, сигурна съм че и тя не винаги е била съгласна с мен. Както подходиш...., ето бившата е била с "рогата" и какво е постигнала? Аз, тихо /кротко, без излишни драми си живея живота.
И НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ СМЯТАЛА, ЧЕ МИ МИСЛИ ЗЛОТО..., не заради мен, а заради внуци и син.
Така, че променят се хора. Зависи лично ТИ как ще подходиш към тях. Така, че не си мерете инатите. ММ също не би взел страна, ако възникне скандал между нас, но и знае, че аз никога няма да позволя да се случи. Аз със нея няма какво да деля, напротив мога да се възползвам от физическото и присъствие, което за мен означава свободно време за четене, фитнес и срещи с приятелки.

# 128
Я вземи пробвай да си останеш вкъщи, когато той отиде на село, може пък да ти хареса.
Може да ù хареса да не се прибира Trollface
Аз бих му го казала в някой по-скорошен момент, впрочем - ако пак заминава, да си взима направо багажа и да не се връща. Той вероятно няма да повярва, но като се затрудни да отключи вратата на прибиране, понеже съм сменила патрона... Това, ако са на квартира. Ако е у тях - уговарям пренасяне у приятелка с всичко.

# 129
  • София
Той като ходи при майка си, да си ходи, хич не е нужно и ти до ходиш. Остани, излизай, прави това, което което ти харесва. Обаче си си избрала мъжле, което не е пуснало полата на мама, авторке. Ако избереш да останеш с такъв, ще си имаш доста проблеми.

# 130
Свеки се опитваше по подобен начин, но понеже не може да въздейства на синовете си, *твореше *върху снахите си (имала е три, аз съм "втората" на големия син). На бившата на ММ е стъжнила живота подобаващо. Мен не ме "закача", другата снаха също (но и те се разбират все едно са майка и дъщеря. Едната няма момиче, другата няма майка...., паснали са си....,разбигам го). Винаги съм се водила от максимата, че щом обичаш, родиш и живееш със сина...., майка му заслужава уважение. И ми се получи...., нейната къща, нейната кола...., нейните правила. Нашата къща, нашата кола, нашето дете (и едно негово)...., нашите правила. Без скандали, без опит да "мрънкам" на него...., разбираме се! Някой път аз ще премълча, сигурна съм че и тя не винаги е била съгласна с мен. Както подходиш...., ето бившата е била с "рогата" и какво е постигнала? Аз, тихо /кротко, без излишни драми си живея живота.
И НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ СМЯТАЛА, ЧЕ МИ МИСЛИ ЗЛОТО..., не заради мен, а заради внуци и син.
Така, че променят се хора. Зависи лично ТИ как ще подходиш към тях. Така, че не си мерете инатите. ММ също не би взел страна, ако възникне скандал между нас, но и знае, че аз никога няма да позволя да се случи. Аз със нея няма какво да деля, напротив мога да се възползвам от физическото и присъствие, което за мен означава свободно време за четене, фитнес и срещи с приятелки.
Това все едно съм го писала аз ! 🙂

# 131
  • волно калдъръмче
И от кака си да знаеш. Сам при мама не, тропосваш и децата. Насладиш ли се веднъж на единението, ще искаш още.

# 132

Брей, ето една умна снаха, разсъждаваща зряло, а не като нахъсана пуберка. Много рядко се случва да няма начин ( а тук ако чете човек всяка свекърва е Свекървище). Вярно, че има и неспасяеми случаи, основно на база на възпитание и светоусещане (май при авторката е подобно)и по-рядко заради чиста злоба, но в повечето може да се намери решение, ако човек иска.

# 133
Лафа, че покрай сухото гори и мокрото, го знаеш, нали?
Е, мрънне ли снаха, някои автоматично решават, че е от сухите, пък тя може да е на дъното на езерото.

# 134
Не знам, ама сега се замислих, че както младите снахи са настроени отнапред срещу свекървите и влизат в отношенията с предубеждение и готови за бой, така и младите мъже влизат в брака нахъсани от аверите как жените ще им стъпят на врата и край на живота. И ей на какво става от такива предварителни нагласи - развод до развода, мила моя майно льо...

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 11:12 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт