Дразнеща свекърва

• 23 549
  • 573
  •   1
Отговори
# 210
А какво лошо има син да обича майка си и ако остане сама вдовица да се грижи за нея ? Или щом се е оженил, край няма майка ли ? Ми, що не се откажете вие от майките си ?

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 11:42 от buttercake

# 211
Ън, как се живее с мъж, когото наричаш "Онзи", а майка му "Дъртата"?

# 212
Buttercake, едно е да имаш здравословни и нормални отношения с майка си. Друго е тя да се бърка и да й споделяш абсолютно всичко. Никой не казва мъжа да спре да обича майка си, но трябва да постави граници и да защити семейството си, същото важи и за жената.

# 213
Buttercake, едно е да имаш здравословни и нормални отношения с майка си. Друго е тя да се бърка и да й споделяш абсолютно всичко. Никой не казва мъжа да спре да обича майка си, но трябва да постави граници и да защити семейството си, същото важи и за жената.
Защита можеш да търсиш, когато имаш враг ! Съжалявам, ако ти възприемаш майката на твоят мъж, като такава.

# 214
  • София
Тя може наистина да е такава.

# 215
Отношението на един мъж към майка му е много важно. Разбира се, че не е редно, когато се ожени, да зачеркне жената, която го е родила, отгледала и възпитала. Но това отношение трябва да е в някакви нормални граници. Примерно ММ - една събота отива на гости при баба си, на следващата - при майка си и баша си. Те всички са от София и му е лесно - отива, обядва, виждат се за 1 - 2 часа и си тръгва. Аз рядко ходя с него и не, защото не ги харесвам - те са прекрасни хора, а просто, защото най-вероятно те искат да го видят него, да си поговорят, да си кажат нещо. Обикновено води и дъщеря ни, за да я видят.
Но има и и такива извратени отношения между майка и син, че чак ме е гнус да ги гледам. Баба ми и баща ми са точно така. Дъщеря ми до скоро мислеше, че са мъж и жена и, когато разбра, че жена му живее на горния етаж, а това долу при дядо й всъщност е майка му, беше в шок. Изобщо не можеше да разбере, защо дядо й живее при майка си, като си има жена, която живее на горния етаж.

# 216
Lady,
Извратено е да ревнуваш баща си от баба си. Очевидно майка ти толкова ти го е намилала, че си възприела проблема за твой. Ти нямаш такава отговорност, не си ти партньорът на баща ти. Съжалявам че майка ти те е въвлекла в нейната борба, защото в крайна сметка сега не гледаш на баща си, като на баща, а като на изневерил партньор.

# 217
  • София
Е, то, в случая, май и майката не е партньорът на бащата.

# 218
Традиционно след брака мъжът и жената са отделно семейство. Ето Библията: "В началото на сътворението Бог ги направи мъж и жена. Заради това мъжът ще остави баща си и майка си, и двамата ще станат една плът".
Повтарям, мъжът оставя баща си и майка си и се събира с жена. Това не отменя обичта и грижата към родителите, но измества центъра на тежестта към новото семейство. В случая на авторката с дразнещата свекърва, центърът на тежестта си е, където си е бил - при неговите  родители. А ако на нея не й отърва - да си ходи.
Бътъркейк, това за теб о.к. ли е като модел?

# 219
Ама, това не бива да е пренесено върху децата. Но, за съжаление много "добри" майки го правят. Използват децата, като тежката артилерия, за да спечелят войната. Отнасят го дефакто децата, защото вече нямат татко, а враг, който не ги обича и им изневерява. Гнусно та гнусно.

# 220
  • София
Ама, това не бива да е пренесено върху децата.
Скрит текст:
Но, за съжаление много "добри" майки го правят. Използват децата, като тежката артилерия, за да спечелят войната. Отнасят го дефакто децата, защото вече нямат татко, а враг, който не ги обича и им изневерява. Гнусно та гнусно.
Няма как да не бъде пренесено, след като децата са едни от преките потърпевши от отсъствието на бащата.

# 221
Майката изглежда може да внуши на децата кръвосмесителни възприятия само към бившия и баба, не и към себе си.

# 222
Ама, това не бива да е пренесено върху децата.
Скрит текст:
Но, за съжаление много "добри" майки го правят. Използват децата, като тежката артилерия, за да спечелят войната. Отнасят го дефакто децата, защото вече нямат татко, а враг, който не ги обича и им изневерява. Гнусно та гнусно.
Няма как да не бъде пренесено, след като децата са едни от преките потърпевши от отсъствието на бащата.
Няма как, ако си себична егоистка и мислиш само за себе си. Ако обичаш децата си и искаш те да са добре, няма да ги цапаш с омраза към баща им. Защото той може да е всякакъв, но за тях трябва да е човекът, който ги обича. Пък, ако не ти пука, че те ще страдат, въвличай ги във войните на родителите. Супер ще им е. Какво по-здравосливно от това ? Тъкмо ще тренират гняв и злоба.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 11:37 от buttercake

# 223
  • София
Ако ги обича, няма да ги зарязва. Родител (в случая майката, но това се отнася и за бащата) не трябва да възпитава "болни" семейни модели в децата си. Защото "мама сама, а тате и баба заедно" е такъв модел.

# 224
А какво лошо има да син обича майка си и ако остане сама вдовица да се грижи за нея ? Или щом се е оженил, край няма майка ли ? Ми, що не се откажете вие от майките си ?

И аз това се питам. Сега снахите са много сербез, ако могат ще прокарат закон, забраняващ на синовете да общуват с майките си. Обаче все се питам като остареят дали пак така ще мислят или ще мрънкат, че синът им не ги посещава и не се обажда? Всичко си има мярката и баланса и проблем има само ако се нарушат те. Иначе е съвсем нормално син да се грижи за възрастните си родители. както и дъщеря, впрочем.

Общи условия

Активация на акаунт