Дразнеща свекърва

• 23 419
  • 573
  •   1
Отговори
# 405
Да се дразниш, че не може да избереш програма, горе-долу разбирам , но да се дразниш, че като си пуснала нещо на английски, което тя не разбира, пък вземе, че и стане интересно, е наистина прекалено. Ти искаш не само да си седиш в хола, но нея да я няма. Само че преди този хол да се ремонтира е бил наличен, нали? И все някой е вложил пари, за да го има? Разбирам, че ти е неприятно, но изходът е само един - собствен дом.
Аз наистина не мога да разбера това-усещаш се, че не можеш да живееш с други хора, имаш нисък праг на търпимост, обсче си го причиняваш.Е, защо?
Казвам го, от позиция на човек, който също трудно търпи странични хора.

# 406
  • Най-красивата страна
Купете си телевизор за вашата спалня.
Свеки иска да помага-ок,позволи и да помогне,измисли нещо.Иска да се занимава с нещо жената,да се чувства полезна.

# 407
Даваме всичко на каквото сме способни и мисля, че е нормално да имаме някакви очаквания.

Извинявай, но тя има по-голямо право на очаквания. Виж сама какво си написала:

Цитат
Ако живеем на квартира трябва да мислим за две къщи, което е по-натоварващо,а по закон апартамента е наследство и на мъжа ми. Не е нужно да плащаме наем като има толкова голям апартамент. Като цяло тя е добър човек и се опитва да помага много. Готви, помага за сметките, не ходи на работа, заради заболяването, но получава пенсия.

Вие сте дали няколко хиляди за ремонта, но тя ви е предоставила дом - нещо много по-скъпо и ценно. А вашите хилядарки са равни на няколко наема, ако живеехте под наем. Та кой е повече на далавера? Май не е тя. И жената помага както сама пишеш - готви, дава пари за домакинството (отделно дето ви дава подслон). А ти искаш да си господарка и да имаш комфорта на свой дом в чужда къща. Не става така то, ако не можеш да понесеш минусите ( а за плюсовете явно си даваш добре сметка), тогава се изнасяте. Но ако стоите се съобразяваш. Впрочем ако се изнесете мъжът ти няма да остане без майка и пак ще трябва да и помага, та ще е още по-зле, Но ти все пак имаш избор и после си носи последиците от избора, защото така е в живота.

П.П. По закон  апартаментът е 100% на майката на мъжа ти. Ако иска може да го продаде и да не остави наследство. По закон за наследство се говори чак след смъртта на собственика.

# 408
Ако бях отишла някъде на готово щях да мисля като повечето от вас и нямаше да правя на въпрос изобщо подобни неща. Но не съм! Всяко нещо е благодарение и на  мои усилия и да преписан е апартамент на мъжа ми-голи стени, благодарни сме! Апартамента не е купуван от свекърва ми, а нейните свекъри са го купили за сина им. След като той почива, тя го наследява, но след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години. Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали. Нима вие, които сте родители не мислите за вашите деца да им подсиурите жилище и нямате такова намерение за в бъдеще? Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!

# 409
Тоест не ти хареса каквото прочете - съвсем обичайно е в тези теми.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 17:03 от Черна станция

# 410
Само да кажа, че аз като родител не съм осигурявала жилища на децата ми и нямам такива планове в бъдеще. И като дразнеща свекърва, и като дразнеща тъща няма да осигурявам и това е то. Simple Smile

# 411
Само да кажа, че аз като родител не съм осигурявала жилища на децата ми и нямам такива планове в бъдеще. И като дразнеща свекърва, и като дразнеща тъща няма да осигурявам и това е то. Simple Smile

Правилно. И аз така - предпочетох да осигуря образование без дългове и старт на чисто. От там нататък детето да си плаща за жилище. Не, че у нас няма една свободна и специално обзаведена стая, където да ни идва на гости и (дай Боже) някой ден да подслоняваме и внуци, но това си е нашето докато сме живи. Нейното си е нейно.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 17:06 от Черна станция

# 412
... Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!
   Емоциите ти като родиш ще са още по-големи. И свекървата като си е в къщи и без работа ще се надява да гледа внуче(поне при мен беше така). И тогава ти, вместо за ТВ, ще очакваш тя да чисти, а ти да си се радваш на бебето. И очакванията ти пак няма да са удовлетворени.
   Няма как да кажеш на свекърва си да се съобразява. Ти трябва да го направиш, независимо как чувстваш апартамента и ремонта. Направила си ремонта доброволно, платила си заемите доброволно. Не си поставяла условия тогава - сега вече е късно за съжаления. Приеми, че си направила добро. А за него не се очаква нищо.
    Напрежението ти тепърва ще расте - искаш да си добра, но ти си си по-мила. Купете си ТВ за спалнята и от сега свиквай свекърва си, че ще си стоиш там с бебето. За да не се чуди жената - сърдита ли си или какво.
   Късно си се сетила да искаш самостоятелност. Сега се учи да правиш компромиси и добро без да съжаляваш за тях.
   Не си мисли, че те нападам - преживяла съм всичките ти терзания. Когато бебето ми беше на 40 дни го награбих да си ходя при мама. Разбрах, че самостоятелността ми е по-важна.

# 413
Ако бях отишла някъде на готово щях да мисля като повечето от вас и нямаше да правя на въпрос изобщо подобни неща. Но не съм! Всяко нещо е благодарение и на  мои усилия и да преписан е апартамент на мъжа ми-голи стени, благодарни сме! Апартамента не е купуван от свекърва ми, а нейните свекъри са го купили за сина им. След като той почива, тя го наследява, но след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години. Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали. Нима вие, които сте родители не мислите за вашите деца да им подсиурите жилище и нямате такова намерение за в бъдеще? Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!

Т. е. сте изплатили заем, равен на стойността на голям апартамент? Сериозно?
И коя банка толкова щедро го отпусна на жена със сериозно заболяване, неработеща, издържаща се с пенсия по болест?

# 414
Тоест не то хареса каквото чу - съвсем обичайно е в тези теми.
Напротив! Всеки има лично мнение и го изказва и аз уважавам всеки един от вас какво мисли. Човек понякога има нужда от съвет, адекватен и това е и от разбиране. Но много малко от коментиралите ме разбраха. Всеки прави собствени избори в живота си, така е! Обичам мъжа си, следователно и майка му ще уважавам! Понякога просто става трудно съжителството с някой колкото и да си търпелив. И най-вероятно е двустранно. Не твърдя, че съм перфектна! Няма такива хора! Проблема е, че съм била страничен наблюдател на близки и приятелки, които също се омъжват и също имат свекъри и свекъри, но за удобството на младите им се отстъпват етажи и т.н. И нищо не правят от своя страна и пак възрастните се съобразяват повече с тях. Не мисля, че и това е правилно. Аз не искам такива неща! Но когато си допринесъл не само за твое удобство, но и за удобството на друг човек очакваш самостоятелност. Или ако има тъщи и свекърви- оставяйте ги тия младите да дишат понякога. Ако снаха ви изяви желание да сготви нещо за всички, оставете я да го направи след като не Ви иска помоща.И когато младите са в стаята си моля не подслушвайте, защото имат нужда от лично пространство. А ако се чувствате самотни просто им кажете, че имате нужда от компания. За съжаление голяма част от тези роднински връзки се виждат само на празници, че ако може и тогава не се виждат. Защо ли? От разликата в поколението, от разсъжденията и т.н. Е ние не сме от тях, не се мразим и си се понасяме съвсем нормално. Просто има моменти, в които човек се дразни иска да сподели, да чуе нещо адекватно, весело от страната, на която споделя. Не ми казвайте, че тези, които живеете само с мъжете и жените си по 24 часа в дома Ви цари търпение и разбирателство. Не мисля! Когато човешко същество съжитеслства с друго все ще се открият някакви битовзми, които ще дразнят, а още повече ако това съжителство е между бременна снаха и свекърва, която понякога вижда за удобно да играе ролята на жертва. Бъдете по-позитивни мили хора и обувайте чуждите обувки преди да се изразявате! Когато свекърва ми Ви се оплаче от мен, тогава може да й съчувате и на нея. Ама в този момент исках поне малко някой мен да разбере ама както и да е 😀 Спокойно със свекърва ми ще си се обичаме, да не вземе да си помислите, че като се оплаквам не я обичам!

# 415
  • София
Но когато си допринесъл не само за твое удобство, но и за удобството на друг човек очакваш самостоятелност. Или ако има тъщи и свекърви- оставяйте ги тия младите да дишат понякога.
Като очакваш самостоятелност си купуваш/наемаш апартамент, а не отиваш при свекъри и тъстове.
Още в първия си отговор към теб ти казах, че си нагла.
Ти го доказваш!

Ти си отишла в нейната къща, тя може да се оплаква че не я оставяш да диша и че няма спокойствие.
Аз предполагам съм на близка до твоята възраст, но не бих отишла в жилището на моите родители, не бих отишла и при свекъри, и не бих пуснала някой ден снаха или зет в къщата си.
Щото човек подава пръст, те му отхапват ръката.

Нямаш нужда от съчувствие, а някой да ти отвори очите.

# 416
Понякога имам чувството, че всички теми ги пише един човек... Една плоча при всички. Кажеш им грешките в прав текст и първата реплика "Във вашите домове много ли се разбирате?" Като не си готов да приемеш критика, не си развявай личния живот. Обективно не си права, дори свекървата да беше най-лошата. В чуждия дом не можеш да очакваш нищо. Като толкова много си вложила, защо не се излъга да вложиш в четири стени преди да купуваш телевизори? Много яка инвестиция да направиш леко ремонтче и да очакваш да ти се въртят на пета. Имала си, дала си. Това, което тя ти дава не можеш да си го позволиш. Телевизор всеки си купува.

# 417
След фермана, който получих на лични, ще кажа едно: наистина се опитах да разбера гледната точка на авторката, но... Голяма беля си е взела свекървата, като се е съгласила да ги приеме и да правят ремонти. Можела е да даде под наем част от апартамента, щом е просторен. Или да го продаде и да вземат два по- малки.
Разбира се, не се уточни платеният заем покрива ли стойността на жилището, или е равен на няколко спестени наема. И защо не направиха ремонт при нейната майка и да я наврат в спалнята, защото, забележете, седяла на дивана, а имала удобно легло!  И свекървата готвела в по-голямо количество🙄 и авторката се дразни... след като си сипе наготово. И гледала филма проклетата свеки, дори да имало секс сцени, не си отивала в стаята като 7- годишно, ти да видиш. Наистина, подадеш пръст, то ти отхапва ръката, както някой написа.

# 418
Едва ли някой ще вземе да твърди, че е лесно да живееш с някого. Много ясно, че не е лесно. Ти бременна, тя болна, всяка си има причини да е поизнервена. Разбираемо е, че тя слуша вашите разговори, може и да се намесва в тях. Виси ти на главата, като готвиш. Може и забележки да ти прави. Това са екстри на съжителството. Живяла съм със свекърва, избягахме посред зима с тримесечно бебе. А преди бебето се разбирахме идеално.
Това няма да се промени, докато сте заедно. Ето, аз ти съчувствам, но това не решава проблема. Дай си сметка какъв е и го обсъди - знаеш с кого, и пак с него намерете решение как да е най-лесно за всички.

# 419
" Просто има моменти, в които човек се дразни иска да сподели, да чуе нещо адекватно, весело от страната, на която споделя. "

Дадоха се много адекватни мнения, но понеже наистина няма нито едно весело, аз ще се опитам...
Докато си купиш свой апартамент, сложи на вратата на хола надпис "Забранено за свекърви!", а в кухнята я предупреди, да не се мярка, ама така на майтап, като свършиш с готвенето й кажи да ти я изчисти.
Открито разговаряй с нея, че имаш очаквания да освободи помещенията от нейното присъствие, защото държиш на самостоятелността си. Какво ще ти се мотка да си говори с теб, смешно!
Друго смешно, може да й дадеш за пример, как другите възрастни освобождават етажи и апартаменти, за да са самостоятелни младите. Можеш дори и да се разплачеш от умиление.
През цялото време говори на мъжа ти, че ти, не че си нещо, ама пък тя неговата майка да не мисли да удря 90-те.
Ако може да предприеме нещо. Я, колко хубави хосписи има, не е като да няма!
И най-веселото е, че колелото се върти и ще си спомняш колко весело е било когато си била млада.

Общи условия

Активация на акаунт