Дразнеща свекърва

• 23 492
  • 573
  •   1
Отговори
# 495
Дори  4 стаен апартамент да е в малко градче,не вярвам да е със стойността на заем отпуснат на вдовица  в лошо здравословно състояние.
Както и да е те са си решили да живеят заедно,сега трябва да се примирят един с друг,а това става с отстъпки от двете страни.

# 496
  • София
Дори  4 стаен апартамент да е в малко градче,не вярвам да е със стойността на заем отпуснат на вдовица  в лошо здравословно състояние.
Както и да е те са си решили да живеят заедно,сега трябва да се примирят един с друг,а това става с отстъпки от двете страни.
Занемарен заем! Лихвите що не броим? За който заем, до колкото прочетох, се предприели вече събиране, чрез настоящия апартамент, поне така разбрах. А лошото състояние на свека е от скоро - заема от преди доста години. Отстъпката от страна на снахата е, че се е съгласила да спасява със собствените си спестявания чужд имот (от загуба), да го ремонтира, да създаде удобства на свека, да са денонощно до нея, за да й се угажда на прищевки, да я карат на лекар по всяко време и т.н. Не видях обаче свекървата какво прави за да се отблагодари, че са й платили заема, прибрали, гледат я? Освен да досажда, да слухти иззад вратите и да опищява света какво щяло да стане, ако бебето било ревливо?

# 497
Нищо не е спасявала, не й се давали пари за наем. Сама го написа. И никъде, поне в първите постове, не е писала, че свекървата е болна от скоро. И никой не е денонощно до нея, те работят, свека им готви. Снахата се оплака, че повечко готвела (то иначе щеше да се оплаче, че не им стига😀) Един-два пъти синът е карал майка си на лекар. Остава той да спи, тя да вика линейка. Като видя, че огромната част от пишещите тук не са съгласни с нея, лирическата героиня взе да променя нещата, чак на лични получих пространни писания. Което, надявам се, няма да се повтори.

# 498
  • Варна
Афродита, авторката да избере - бяла и добра ли иска да бъде или стопанка на имот. Както и да ги изброяваш нещата, грешните избори са на младите. Нали не забравяме, че хола е обзаведен и са дадени пари за тооолкова много неща, преди да стане ясно за заема - демек, ако ще се видиотяваме,  някои може да реши, че са си платили наема покривайки задълженията й. Кой как му е угодно чете написаното. Знам обаче едно. Ако правиш добро - то е без условия и коментари.
А, че преходните апартаменти са неудобни даже за едно семейство е видно с просто око.
Възрастните не обичат промените - свекървата няма да иде другаде, ако ще и 6 апартамента да има, ако тя не го реши. Някак ми е останало, обаче, че говорим за жена около 60те. Ами това не е възрастна. Тя дори не  е пенсионер още. При болест пък, никакъв шанс да си разбута ежедневието.
Ще си се търпят и обгрижват. И да, периодично ще си пуска теми момичето, щото няма да им е лесно. Но е преодолимо, а и бъдещото човече ще избута на заден план тия неща (така де, покрай него за друго ще се сдърпат).
Та така, лека бременност на авторката.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 18:45 от plqsak

# 499
  • София
Нищо не е спасявала, не й се давали пари за наем. Сама го написа. И никъде, поне в първите постове, не е писала, че свекървата е болна от скоро. И никой не е денонощно до нея, те работят, свека им готви. Снахата се оплака, че повечко готвела (то иначе щеше да се оплаче, че не им стига😀) Един-два пъти синът е карал майка си на лекар. Остава той да спи, тя да вика линейка. Като видя, че огромната част от пишещите тук не са съгласни с нея, лирическата героиня взе да променя нещата, чак на лични получих пространни писания. Което, надявам се, няма да се повтори.
Скрит текст:
Ако бях отишла някъде на готово щях да мисля като повечето от вас и нямаше да правя на въпрос изобщо подобни неща. Но не съм! Всяко нещо е благодарение и на  мои усилия и да преписан е апартамент на мъжа ми-голи стени, благодарни сме!
Апартамента не е купуван от свекърва ми, а нейните свекъри са го купили за сина им. След като той почива, тя го наследява, но след като се наложи да й изплатим заема й се наложи да го прехвърли. Защото повярвайте ми пълен шок и ужас е да дойдат и да ти кажат, че ще ти вземат всичко, което с 300 зора си купил без абсолютно да знаеш нищо. Имаше заем, за който никой не знаеше и не беше плащан от години.
Скрит текст:
Докато станат дом тези голи стени, които твърдите, че не сме заслужили доста жертви сме дали. Нима вие, които сте родители не мислите за вашите деца да им подсиурите жилище и нямате такова намерение за в бъдеще? Може емоциите ми да са малко в повече. Но аз искам нормални неща. Да се съобразяват с мен както и аз с тях това е. Не искам никой да е затворник и т.н. Както и да е приключвам темата, защото прекалено много започнах да споделям твърде лични неща, а предполагам отново ще съм нападната. Хубава вечер!
Демек са спасили имота, платили заема, за който не са знаели и го ремонтирали. Имота вече е на сина-съпруг, не на свека.
...Помагам й до колкото мога. Често и става лошо в  2, 3 вечерта карам я на болница.Заем й изплатихме за, който не знаехме и си дадохме всички спестявания...
Често, не е като един път я закарал в болница. Авторката май е болнични заради бременността,  та да - денонощно са до нея и й осигуряват грижи.
Скрит текст:
Благодаря на всички! Повечето бяха толкова мили, че се чудя свекърви ли са? С повечето мили думи усетих, че единствената Ви цел е да ни разведете с мъжа ми. 😀 Неадекватно е да обиждаш и да определяш някой какъв е от страни. Прочетох, че едва ли не съм някаква неадекватна психарка 😀, а аз просто помолих за съвет по какъв начин да поговоря с нея без да се засягаме. В случая да си търся права, които са съвсем нормални Нормално е, че човек има нужда като се прибере от тежък работен ден да вземе дистанционното и да погледа за 1 час нещо, което на него му се иска на телевизор, който той си е купил. Целта ми е отстъпване не на нещо чуждо, а на нещо наше си и мисля, че е съвсем нормално желание. Ядосвам се понякога, че така се държи всеедно тя е купила нещо или е направила друго, а не е така. Относно моите родители са помагали и финансово и физически също. Някой от вас дори искат да им говоря в цифри 😀. Така апартамента е закупен от нейните свекъри и е подарен на моя свекър и нея.  Свекърва ми в този дом една крушка не е закупила. А стойността на, която е закупен апартамента мъжа ми още преди да се оженим почти я изплатил, защото работи от 7 клас и поема повечето отговорности -
тя е болна от скоро.
Скрит текст:
А от както живеем заедно сме я изплатили изцяло-няма да се обяснявам за подробности, защото както казах на една от коментиралите, така ще кажа и тук  не сме банкови служители или счетоводител да Ви водя отчети. Нито искам да я пращаме някъде, нито да си стои в стаята постоянно вие сте луди 😀 Живеем с нея от човешка гледна точка, за да е лесно и на мъжа ми да й помага и да я гледаме. Иначе да, най-лесно да идем някъде другаде и да я оставим на произвола нали? Но
по всяко време трябва да сме на разположение, ако има някой, който е системно буден посреднощите, за да я закара да спешно ще ме разбере, че е по-лесно да сме на едно място в такива моменти.
Скрит текст:
Друга мислителка определи, че искам да се гътне? Не знам как е възможно да мислите подобни неща? Тя е майка на мъжа ми и дори да няма друга причина тази е повече от достатъчна да я уважавам и да искам да е възможно най-дълго време сред нас. Не сме ремонтирали при нашите, защото те нямат нужда от ремонти и не живеем с тях, защото са си двама и нямат нужда от компания.Мисля, че е нормално човек да се дразни за някой неща-като например купи зелени завеси или пък
оле дано бебето ти не реве много, че какво ще правим.
Скрит текст:
Не знам дали си въобразявам, но това не ми звучи като приказка на бъдеща баба, която се радва за внучето си. Сигурно се радва естествено, ама вие нали ме изкарвате нагла и каква ли не.  И общо взето ще си стоя в стаята и ще си взема телевизора от хола и там ще си гледам. Не знам какво очаквах от хора, които не са на мое място да ме посъветват наистина, чак си се смея на себе си 😀 толкова остроумие, изключително съм впечетлена 👏

# 500
Имали са и друг избор, да не  покрият заема. Тогава им взимат апартамента, свекървата се прибира при нейните свекъри или отива в старчески дом, а младите с техните спестявания си купуват техен апартамент и започват на чисто. Така е нямало да се съобразяват със свекървата денонощно.
Вариант две, покриват заема, продават апартамента и взимат два малки, така пак няма да са заедно.

# 501
  • Варна
Не могат да вземат имот. Особено, ако е единствено жилище. Вариантът за продажба е по-удачен.

# 502
  • София
Имали са и друг избор, да не  покрият заема. Тогава им взимат апартамента, свекървата се прибира при нейните свекъри или отива в старчески дом, а младите с техните спестявания си купуват техен апартамент и започват на чисто. Така е нямало да се съобразяват със свекървата денонощно.
Вариант две, покриват заема, продават апартамента и взимат два малки, така пак няма да са заедно.
Ама то идеята да са заедно, като гледам, е за да има свека денонощно човек, който да скача на секундата и да я води в болница, както често се налагало. Та са избрали този вариант, за благото на свека, иначе да, можели са да я шитнат в хоспис и да не й плащат заема, а те да си карат живота. Те обаче са проявили човечност и благодарност за това, че е майка на съпруга, а отсреща получават едно нищо + нерви, мърморене, слухтене и нула самостоятелност.
Стига с това, че било единствено жилище - авторката не е писала такова нещо, щом са искали да им го вземат, явно не е било единствено, освен това е било на голи стени - явно свека другаде е живяла до тогава.

# 503
Ами като не е едно, младите отиват в другото жилище и готово.
И явно не слухти жената, а просто младата домакиня не я понася и я дразни и с дишането си, а тук се прави бяла и добра. Първо пишеше, че се заслушва в разговора им в хола, после го промени на подслушване.
Освен да си направи ритуално самоубийство свекървата, друг изход не виждам.

# 504
По всяка вероятност заемът не е бил ипотечен, в противен случай, ако не се плати една или две вноски, банката си търси ипотеката. А аз разбрах, че заемът е бил забатачен дълго време. Ако заемът е платен със спестяванията на авторката, тя е трябвало да се разбере с мъжа си. Както и нещата с апартамента са работа на мъжа й, да се разбере с майка си. Така че излиза, че всичко произтича от него, а не от гадната свекърва. И не на последно място, няма как да е живяла жената там 30 години и да дойде някой и да започне да й казва къде да стои, откъде и кога да минава и какво да прави. Така че проблемът на авторката е с мъжа й, а доколкото разбирам, тя дори няма брак с мъжа си, така че още може да е в графа "приятелка".

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:21 от ornelam

# 505
  • София
Да не се окаже, че другото жилище са и го взели и единствения принос на младите е телевизора и латекса. Joy
Всъщност как категорично решихте, че има друго жилище?

Авторката доста поукраси нещата, може и мъжа ѝ така да и ги е предал и тя да препредава, от много преразказване на материя, която ни е непонятна  се получава развален телефон.

Човечност е последната дума, която бих използвала за някой, който иска да навре свекървата си в стаята и да не и дава да си показва носа от там.

# 506
  • София
Ами като не е едно, младите отиват в другото жилище и готово.
И явно не слухти жената, а просто младата домакиня не я понася и я дразни и с дишането си, а тук се прави бяла и добра. Първо пишеше, че се заслушва в разговора им в хола, после го промени на подслушване.
Освен да си направи ритуално самоубийство свекървата, друг изход не виждам.
И ако отидат в друго жилище, кой ще стои 24/7 до свека готов да я кара в болница? Не че е невъзможно де, има линейки, ако обаче свека е в състояние да извика такава.

ornelam - като гледам, освен за заема, че не бил ипотечен, май нищо друго не си разбрала.

# 507
Сина носи отговорност за майка си, той ще тича да я обслужва и да я кара в болница. А не като сега, двамата бели и добри, а свекървата вещица.

# 508
  • Варна
Свекървата не е вещ, за да я "шитнат в хоспис". Нужно е нейното съгласие. Таксите там са над 1000 лв. Мъчениците, изплатили имота са действали доброволно и благородно.

# 509
  • София
Да не се окаже, че другото жилище са и го взели и единствения принос на младите е телевизора и латекса. Joy - че са й иплатили забатачен заем, който по думите на авторката се развнява на стойността на жилището не се брои,  така ли?
Всъщност как категорично решихте, че има друго жилище? - от поста на авторката, че са искали да им вземат този въпросния апартамент.

Авторката доста поукраси нещата, може и мъжа ѝ така да и ги е предал и тя да препредава, от много преразказване на материя, която ни е непонятна  се получава развален телефон.

Човечност е последната дума, която бих използвала за някой, който иска да навре свекървата си в стаята и да не и дава да си показва носа от там. - това никъде не го е написала, дори го опроверга. Иска просто за час след работа да погледа каквото иска на телевизора, който сама си е купила, в хола който е ремонтирала, който пък е в апартамент, в който си е вложила спестяванията - ама не й се получава, въпреки че заветния ТВ е цял ден на разположение на свека, отделно има 2ри в спалнята й. Факта, че малдите са й платили бакиите и са я взели на отглеждане не се брои за човечност защото - ???
Май наистина е било по-добре да не плащат никакви заеми и да си купят друго - нещо тяхно, а свека да се оправя - да си погасява както иска заема, да живее където и както иска.  Явно благородното им отношение, не се признава от свека и не получават дори малко време за себе си, нито съобразяване.

Общи условия

Активация на акаунт