Снахата започва да готви, а на свекървата ѝ става неудобно да седи и да гледа и предлага помощта си, но това също дразни снахата. Излиза, че единственият начин да не си пречат е, вечер младите като се приберат, свекървата да влиза в стаята си и да си стои там, все едно я няма. Но как сина да каже подобно нещо на майка си, нечовешко ми се струва. Намека с телевизора в нейната стая, със сигурност го е разбрала жената, но тя търси контакта с хора, като всеки нормален човек. Та, ако изключим варианта някой да се мести, както и спора кой какво право има, как се решава този проблем? То май и точно това беше въпроса на авторката в началото. Всички, които изместихте темата тотално със спорове за това кой какви права има, как бихте постъпили, ако свекървата е вашият родител, който няма как да изгоните, а партньора ви изпитва непоносимост към него? Намирам се в същата ситуация, с разликата, че баща ми е на мястото на свекървата, а мъжа ми се дразни от абсолютно същите неща. Тук няма значение кой има повече право, а как да заживеем в хармония в тази конфигурация...ако изобщо е възможно